Legea pensiilor pentru parlamentari, amendament care aruncă totul în aer!

Pe final de sesiune, senatorii şi deputaţii au adoptat proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor și aleșilor locali. PNL a susținut că respinge pensiile "nesimțite", așa cum le-a numit Emil Boc, în 2010, dar zeci de liberali au votat pentru, în cazul pensiilor pentru parlamentari. La votul pentru primari, aleșii PNL au părăsit demonstrativ sala.

 

Parlamentarii PSD au acuzat PNL de ipocrizie și populism: vor să beneficieze de pensii, dar se tem de electoratul gen Piața Universității!Tranșarea acestei dispute vine din partea UNPR.

Progresiștii vor să introducă un amendament la legile amintite, prin care pensiile speciale să nu mai fie acordate automat, ci doar la cerere. Iar opțiunea să fie făcută în timpul mandatului.

Liberalii nu pot respinge acest amendament, pentru că s-ar da de gol. Strategia lor de a face blatul, profitând de lege fără să achite costurile electorale, ar fi demontată.

Amendamentul se va aplica înainte de locale

Pesediștii vor susține prevederea, în urgență, astfel încât să se aplice înainte de alegerile locale. Klaus Iohannis nu are, la rândul său, cum să refuze promulgarea.
Primarii PNL vor ignora decizia de la centru, dacă PNL va merge cu ipocrizia mai departe și le va cere să nu solicite pensia specială, spun unepersiștii care au propus amendamentul. La fel se va întâmpla și cu parlamentarii. Este posibil ca unii liderii locali să părăsească PNL, din cauza aceasta. Majoritatea peneliștilor din Parlament, care oricum nu mai are loc pe liste din cauza "tinerilor", va boicota, de asemenea, recomandarea lui Blaga și Gorghiu, cred autorii strategiei de demascare a PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel