Legea insolvenței persoanelor fizice, adoptată în Camera Deputaților. O eurodeputată PSD o propune și-n Parlamentul European

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Deputații au votat, miercuri, Legea insolvenței persoanelor fizice cu 309 voturi pentru, zero voturi împotrivă și trei abțineri.

Legea insolvenței persoanelor fizice a fost inițiată de deputatul PSD Ana Birchall, care a subliniat că este o lege "echilibrată, întrucât nu favorizează nici debitorul, nici creditorul", ci oferă un sprijin real tuturor românilor de bună-credință care s-au îndatorat și care nu din vina lor au ajuns într-un necaz financiar.

"Legea insolvenței persoanelor fizice care a fost votată astăzi în Camera Deputaților protejează românii, debitori de bună-credință, sufocați de datorii, care astfel nu vor mai sta cu frica în sân că vor fi executați silit sau că vor rămâne pe drumuri, pierzându-și bunurile. Astăzi, prin votul nostru, demonstrăm prin fapte că ne pasă de cei aflați în necaz, oferindu-le o speranță și o șansă ca viitorul lor și al familiilor lor să nu fie amanetat", a declarat deputatul PSD.

Propunerea, dusă în Parlamentul European

Europarlamentarul PSD Claudia Țapardel duce propunerea la nivelul Uniunii Europene. Ea a susținut în Plenul Parlamentului European adoptarea unui act normativ care reglementează cadrul procedurilor de insolvență în toată Europa. 

"Să nu uităm că angajații, persoanele fizice și persoanele care desfășoară, sub o formă sau alta, activități independente trebuie să beneficieze de aceleași drepturi de bază ca persoanele juridice în cazul unor proceduri extinse de insolvență, să fie protejați de normele cadru și să aibă posibilitatea să se remonteze financiar asemenea unei societăți" a declarat eurodeputata PSD.

Claudia Țapardel a mais spus că "Prea mulți români și-au pierdut casele pentru că nu au putut susține ratele la bănci. Eu cred că legea insolvenței persoanelor fizice va ajuta foarte multe familii din România să revină, treptat, la stabilitate financiară și prosperitate". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel