Laszlo Tokes, candidat independent la europarlamentare pe listele FIDESZ

tokes
tokes

Laszlo Tokes va candida pentru un nou mandat de europarlamentar doar dacă toate formaţiunile politice maghiare din România vor face o coaliţie pentru alegerile din primăvară. În cazul în care UDMR nu va ţine cont de interesele maghiarilor şi nu va fi de acord cu această coaliție, Tokes ia în calcul candidatura la europarlamentare ca independent, pe listele partidului FIDESZ din Ungaria.

 "Sper ca UDMR să ţină cont de interesele maghiarilor şi ale partidului”, declarat europarlamentarul Laszlo Tokes, potrivit Adevărul.

 Tokes este preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania si beneficiază de sustinerea Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania la câştigarea celui de-al treilea mandat de deputat european. Acesta este motivul pentru care PPMT a iniţiat negocierile cu UDMR.

 „Este o ură pe care nu o pot înţelege nici eu şi nici alţii”, susţine Szilagyi Zsolt, vicepreşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania.

 Acesta susţine că s-a ajuns în negocierile au ajuns impas deoarece UDMR refuză să-i accepte ca parteneri egali în coaliţie.

 Dacă negocierile pentru formarea unei coaliţii politice a maghiarilor din Transilvania ar eşua, Tokes ia în calcul candidatura la europarlamentare ca independent pe listele partidului condus de Viktor Orban, FIDESZ.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel