Lansarea volumului „Zbor între două lumi”, de Elisabeta Boțan

Vineri, 28 octombrie, la ora 19.00, la sediul Ambasadei României în Regatul Spaniei, scriitoarea și traducătoarea Elisabeta Boțan vă invită la o discuție captivantă cu ocazia lansării volumului de poezie în limba spaniolă ”Zbor între două lumi”.

„Evenimentul va fi moderat de scriitorul Felix Nicolau, lector de limba română la Universitatea Complutense și de Lidia Gonzales Martín, directorul Editurii Nuevos Ekkos. Artista Ana María Sánchez Sánchez va crea un ambient special, oferind un moment muzical.

Elisabeta Boțan este unul dintre românii care s-au integrat cu succes nu doar în societatea spaniolă, ci și în viața culturală a acesteia. Îndrăgostită de genul liric de la o vârstă foarte fragedă, în adolescență câștigă mai multe concursuri de poezii organizate de Radio România Tineret.

În anul 2002 se stabilește în Spania, iar în 2012 debutează în limba spaniolă, după câștigarea unor concursuri literare de proză scurtă și de poezie. În 2019 este distinsă cu premiul al treilea la ”Certamen Clemente Rebora”, Roma.

”Vuelo entre dos mundos” este al treilea volum de poezie al Elisabetei Boțan, după ”Dimensiones” (2012) și ”Egometrie/ Egometría” (2016), a cărei activitate mai cuprinde 7 cărți traduse, apariții în numeroase reviste culturale românești sau spaniole din diferite țări, scrierile sale fiind incluse în antologii din mediul național și internațional.

Poemele sale au fost traduse în engleză, franceză, italiană, chineză, greacă, arabă și catalană.

Scrie în limba română și în spaniolă, iar dintre autorii pe care i-a tradus amintim nume mari ale literaturii contemporane ca Nora Iuga, Mircea Bârsilă, Aura Christi, Mircea Petean, Ion Cristofor, Liviu Antonesei, Óscar Wong, Jordi Doce, Miguel Veyrat, Manuel Rico, Abdul Hadi Sadaun, Dušica Nikolic Dann, Youssef Rzouga” arată un comunicat al Ambasadei României la Madrid. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel