Rachete hipersonice. Pentagonul comandă armament de ultimă generație

Americanii cred că este cazul să recupereze diferența față de dotările adversarilor de prim rang și nu se uită la bani.

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii este decis să recupereze terenul în domeniul rachetelor. Pentagonul s-a lansat oficial în cursa hipersonică, după ce a însărcinat, printr-un contract de 928 milioane de dolari, producătorul de armanent Lockheed Martin să dezvolte prima rachetă americană capabilă să zboare cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului, relatează AFP. 
Noul şef pentru cercetare şi dezvoltare al Pentagonului, Michael Griffin, subliniase cu o zi înainte că rachetele hipersonice sunt de acum prioritatea nr.1 a Apărării americane.

[citeste]

SUA, depășite de China și Rusia


Cu actualele capacităţi ale SUA, ”nu vom vedea că aceste lucruri ne vin deasupra", a avertizat Griffin, fost inginer NASA. Odată ce sistemele antirachetă americane le-au detectat, ”vom avea foarte puţin timp să răspundem”, a atras atenția acesta.

”Dezvoltarea armelor hipersonice în China ne-a depăşit”, a recunoscut, recent, în faţa Congresului, și amiralul Harry Harris, şef al comandamentului militar american pentru Pacific (Pacom). ”Am rămas în urmă”, a constatat el.

De asemenea, preşedintele rus Vladimir Putin a lăudat la începutul lunii martie noile sale arme 'invincibile', între care noile rachete de croazieră hipersonice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel