La 19 ani, amendă record pe şosea. Avea deja permisul suspendat, n-a oprit la semnalul poliţiştilor şi a mers şi pe contrasens

Facebook Politia Romana
Facebook Politia Romana

Un tânăr de doar 19 ani s-a ales cu o amendă record după ce a încălcat mai multe reguli rutiere. 

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din localitatea Răcăciuni, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 ore şi a primit o sancţiune record pentru comiterea mai multor abateri la regimul rutier, a informat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău.

Faptele au fost comise pe data de 26 februarie, atunci când bărbatul a refuzat să oprească la semnalul regulamentar efectuat de poliţiştii rutieri, în localitatea Răcăciuni.

"La vederea poliţiştilor, conducătorul auto a accelerat, a efectuat manevre de viraj stânga-dreapta, a circulat pe sensul opus de deplasare, astfel punând în pericol real siguranţa participanţilor la trafic", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, comisarul Oana Irina Năforniţă.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că autoturismul a fost condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Răcăciuni, fapt pentru care s-au desfăşurat activităţi în vederea depistării acestuia.

Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că autoturismul avea înmatricularea suspendată dar avea montate plăcuţe cu numărul de înmatriculare provizoriu atribuit altui autovehicul, cu valabilitate până la 02 aprilie 2020.

"Din verificări s-a stabilit faptul că tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile, începând cu data de 16 februarie 2023. La data de 06 martie 2023, a fost depistat şi s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore", a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 21.605 lei şi i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 780 zile pentru încălcarea normelor rutiere, scrie Agerpres.

În weekend, un bucureştean a fost prins cu 210 km/h pe autostradă 

Un şofer a fost înregistrat circulând cu viteza de 210 km/h pe autostrada A1, în judeţul Sibiu, în timpul unei acţiuni de control a poliţiştilor rutieri.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, şoferul are 37 de ani şi este din municipiul Bucureşti.

"Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.305 lei, precum şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile, dovada eliberată fiind fără drept de circulaţie", se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel