Klaus Iohannis vorbește de un plan B al liberalilor

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis,  a declarat, vineri,  într-un interviu la Gândul Live, că  regimul Băsescu este de facto ceva de domeniul trecutului şi că în prezent "avem de-a face cu regimul Ponta - PSD şi mai puţin cu regimul Băsescu".

Klaus Iohannis  a declarat  că este pregătit să ajungă premier, dar este mai puţin pregătit pentru funcţia de preşedinte.

"Un premier ar trebui să se priceapă suficient de mult să priceapă aceste lucruri, nu trebuie să fie doctor în economie. Acestui criteriu îi corespund, mai trebuie să învăț, sunt dascăl la bază şi cred în învăţare. Nu am vrut să spun că ştiu tot, dar ştiu că pot să acumulez într-un termen rezonabil cunoştinţele necesare. Nu sunt specialist, înţeleg suficient de mult, dar într-o discuţie cu un specialist înţeleg despre ce e vorba, dar nu aş putea să ţin o prelegere economică", a spus Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL a adăugat că liberalii sunt pregătiţi şi dornici să reintre la guvernare.

Citește și: Pocora, atac dur la Stroe. "Propaganda de campanie a PSD..."

Întrebat despre scenariul în care PNL nu obţine 20% la europarlamentare, iar Crin Antonescu îşi va da demisia din funcţia de preşedinte PNL, Iohannis a subliniat că "ipotetic" nu poate exclude o candidatură la prezidenţiale, dar este un scenariu pe care nu şi-l doreşte.

"Mă simt mai puţin pregătit pentru funcţia de preşedinte decât cea de premier", a completat liberalul.

"Regimul Băsescu este de facto ceva de domeniul trecutului, avem mai mult de-a face cu regimul Ponta - PSD şi mai puţin cu regimul Băsescu. În această competiţie şi imediat următoarea vom avea competitor PSD şi candidatul PSD, nu Băsescu care nu mai candidează", şi-a explicat poziţia prim-vicepreşedintele PNL.

Antonescu nu a greşit că a impus ţinta de 20% pentru europarlamentare

"Vom obţine 20% şi nu vom intra în scenariul B, eu calculez scenariul A. Pur teoretic, dacă domnul Antonescu doreşte să se retragă, conform Statutului, eu devin preşedinte în exerciţiu şi rămân aşa până la organizarea unui Congres. El stabileşte care va fi preşedintele partidului şi cum merg lucrurile mai departe. În scenariul B cu siguranţă ne-am aduna în conducerea partidului şi am lua nişte hotărâri care cu siguranţă vor duce într-o direcţie sau alta", a mai precizat primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Citește și: Antonescu: Tăriceanu face piruete de i se văd desuurile roşii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel