Kenyanul Abraham Kiptum, suspendat patru ani pentru dopaj

Kenyanul Abraham Kiptum, fostul deţinător al recordului mondial la semimaraton, a primit o suspendare de patru ani pentru nereguli în paşaportul său biologic, a anunţat Unitatea pentru integritatea atletismului (AIU), citată de AFP.

Această sancţiune este calculată începând din 26 aprilie, data la care Kiptum a fost suspendat provizoriu. AIU a decis totodată să anuleze toate rezultatele obţinute de alergătorul african începând cu 13 octombrie 2018, data la care i-a fost prelevat primul eşantion ale cărui rezultate s-au dovedit anormale.

AIU a explicat, într-un comunicat dat publicităţii luni, că a constatat "anomalii în modulul hematologic al paşaportului biologic al atletului", care ar putea indica "o manipulare sanguină".

"Atletul a negat că ar fi utilizat orice substanţă interzisă sau metodă care ar fi putut provoca anomaliile detectate în paşaportul său biologic", a precizat Unitatea pentru integritatea atletismului.

Abraham Kiptum a doborât recordul lumii la semimaraton în octombrie 2018, la Valencia (Spania), cu timpul de 58 minute şi 18 secunde. Această performanţă, care urmează să fie invalidată pentru că a fost obţinută după data de 13 octombrie 2018, a fost doborâtă anul acesta, pe 15 septembrie, de către compatriotul său Geoffrey Kamworor, cronometrat în 58 minute şi o secundă la semimaratonul de la Copenhaga.

În vârstă de 30 ani, Kiptum a fost suspendat provizoriu cu doar câteva zile înaintea maratonului de la Londra, la care spera să poată îmbunătăţi recordul personal la maraton (2 h 05 min 26 sec, stabilit în 2017 la Amsterdam).
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel