Karim Benzema ar putea rămâne fără cetăţenia franceză şi fără Balonul de Aur. Un parlamentar francez cere sancţiuni, după ce fotbalistul a spus că se roagă pentru locuitorii din Gaza

Facebook Karim Benzema
Facebook Karim Benzema

Fotbalistul francez Karim Benzema, legitimat la Al-Ittihad în Arabia Saudită, a postat un mesaj de susţinere pentru palestinienii din Fâşia Gaza, însă a stârnit un adevărat val de revoltă în Franţa. Ministrul de Interne l-a acuzat de legături cu Frăţia Musulmană, în timp ce un parlamentar din Hexagon cere retragerea cetăţeniei fotbalistului. 

“Rugăciunile noastre se îndreaptă către locuitorii din Gaza, victime încă o dată ale unor bombardamente nedrepte care nu cruţă nici femeile, nici copiii”, a scris Benzema pe platforma X, fostă Twitter.

”Nu putem accepta faptul că o personalitate din Franța ne umilește țara și ne trădează în acest fel. Dacă, așa cum s-a spus, Benzema are legături cu Frăția Musulmană, ar trebui să fie sancționat și să îi fie luată cetățenia. Este o măsură importantă pe care trebuie să o luăm împotriva celor care ne pun țara în pericol. Și Balonul de Aur ar trebui să îi fie luat, ca sancțiune simbolică”, a transmis Valerie Boyer, parlamentar francez, pe Twitter.

Ministrul de Interne l-a acuzat pe Benzema de legături cu Frăţia Musulmană, dar nu a adus dovezi 

”Am închis peste 1.100 de centre islamiste. Domnul Karim Benzema are legături notorii, după cum știm cu toții, cu Frația Musulmană. Atacăm o hidră care este Frația Musulmană, care generează o atmosferă jihadistă.”, a declarat Darmanin la postul de televiziune CNews.

Naţionala de fotbal a Israelului şi-a amânat meciurile din preliminariile Euro 2024

”Cu cât războiul va ține mai mult, posibilitățile noastre vor fi mai reduse și mai rele, e vorba să jucăm mai multe partide una după alta într-o perioadă scurtă sau să fim obligați să evoluăm în altă țară sau fără public.

Eu sper să nu ajungem în situația de a renunța la un turneu internațional. Nu puteți pune semnul de egalitate între unele lucruri și adevărul istoric.

Cei care au fost uciși cu sânge rece de acești oameni (dacă se mai pot numi oameni), fără milă, au fost victimele unor acte barbare naziste.  Au omorât femei, copii, bebeluși, bărbați și oameni bătrâni, al căror singur păcat e că sunt israelieni”, a declarat Shino Moshe Juarez, selecţionerul Israelului, conform Digisport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel