Justin Gatlin a scăpat fără accidentare după cursa de la Zagreb

Actualul campion mondial la 100 m, americanul Justin Gatlin, a evitat o accidentare în cursa desfăşurată marţi la Zagreb şi în care a fost nevoit să încetinească pe ultimii metri din cauza unei jene la coapsă, cu doar trei săptămâni înaintea Mondialelor de atletism de la Doha (27 septembrie- 6 octombrie), relatează Reuters.

Gatlin s-a clasat al patrulea la Zagreb cu timpul de 10sec29/100 şi a părăsit pista susţinut de un alt sprinter. 

A început să simtă că îl strânge ceva, aşa că imediat a încercat să se protejeze împotriva apariţiei unei potenţiale accidentări. Testele au arătat că are încă 100% putere în picior şi nu există oboseală musculară sau altceva, a precizat antrenorul atletului american, Renaldo Nehemiah, pentru Reuters.

Este pentru a doua oară într-un interval de o săptămână când Gatlin, 37 ani, a fost nevoit să reducă viteza într-o cursă. El s-a clasat al patrulea la Zurich, în finala Ligii de Diamant, pe 29 august. Nehemiah a susţinut atunci că Justin şi-a pierdut cadenţa după ce s-a poticnit la start. Trei zile mai târziu, Gatlin a câştigat o altă cursă în Elveţia, cu 9sec97/100.

Gatlin este cotat printre favoriţi, alături de conaţionalul său Christian Coleman, la titlul mondial de la Doha, în proba de 100 m.

În acest an, Gatlin deţine a patra performanţă mondială (9sec87/100), în timp ce Coleman este creditat cu cea mai bună performanţă mondială (9sec81/100). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel