EXCLUSIV  Județul ILFOV s-ar putea DESFIINȚA. Proiectul, pe masa lui Vela. Ciocan: O decizie istorică!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Christian Ciocan, purtător de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România (F.S.D.P.R), a făcut anunțul, în exclusivitate pentru DCNews.

"Este vorba despre o decizie istorică pe care Federaţia Poliţiştilor, cea pe care o reprezint, o ia. Am discutat şi cu preşedintele federaţiei. Vom propune Guvernului României, prin ministrul de Interne, desfiinţarea judeţului Ilfov ca o primă măsură pentru stăpânirea criminalităţii, în ceea ce privește grupările infracţionale, aşa cum sunt ele denumite popular "clanuri". Considerăm că, în aceşti 30 de ani, mulţi indivizi s-au aciuat în judeţul Ilfov, judeţ care a fost artificial creat. De altfel, înainte de 1989, a şi fost desfiinţat şi, ulterior, recreat. Şi, în aceste condiţii, având experiența înaintaşilor şi constatând ceea ce se întâmplă, mai mult decât atât, interesul general naţional ca securitatea persoanelor să fie realizată, este o primă măsură pe care o propunem", a anunțat Christian Ciocan.

"Vom propune ministrului Vela"

"În aceste condiţii, poliţia nu ar mai fi Poliţia Judeţului Ilfov, care lucrează pe sistemul unității administrativ-teritoriale Ilfov, şi toate zonele ar fi împărţite între celelalte judeţe ale României care înconjoară Bucureştiul sau poate chiar la Poliţia Capitalei. Federaţia consideră de maximă importanţă acest demers pentru că este un moment în care nu se mai poate da înapoi. Criminalitatea de 30 de ani, aşa cum a fost ea cunoscută, fie este stopată, fie noi trebuie să plecăm ca incompetenţi.

Este o primă măsură pe care o propunem. Vom propune ministrului Vela, care are tot ajutorul Federaţiei. Aşa cum am spus întodeauna, suntem primii care căutăm soluţii şi le oferim decidenţilor şi nu doar stăm pe margine şi mâncăm seminţe şi criticăm. Poliţia, în aceste condiţii, ar reuşi să facă şi economie de resurse pentru că poliţiştii ar fi redistribuiți către alte unităţi ale Poliţiei Române pentru că la noi există competența teritorială şi materială.

În acest fel, dincolo de economii vizavi de cheltuielile cu resursa umană şi cu logistica, nu s-ar mai concentra doar o poliţie a judeţului Ilfov către grupările infracţionale, ci toate judeţele care înconjoară Bucureștiul şi față de care Ilfovul este tampon, adică zona neagră. Toate judeţele ar fi responsabile. Am distribui oamenii către toate judeţele, toată resursa umană, în funcţie de teritoriu, cum s-ar stabili el, şi resursa financiară şi atunci nu ar mai fi un judeţ implicat, ci ar fi toate de jur împrejur", a explicat purtătorul de cuvânt al F.S.D.P.R.

"Desfiinţăm Ilfovul garantat!"

"Am cerut tuturor poliţiştilor noştri să intervină sub toate formele, aşa cum prevede legea, pentru destructurarea până la cel mai mic sâmbure de infracționalitate. Aici este soluţia. În momentul în care desfiinţăm Ilfovul, toţi ceilalţi sunt responsabilizaţi. Nu mai sunt la Ilfov, sunt la toate celelalte judeţe, au alte comenzi şi responsabilizăm mai multe judeţe. Ştim ce facem. Oricum, independent de asta, le-am cerut poliţiştilor noștri să acționeze şi atunci o facem noi de facto chiar dacă e înainte de iure. Adică o facem, de fapt, înainte de vreme. Desfiinţăm Ilfovul! Veţi vedea. Îl desfiinţăm garantat!", a mai adăugat acesta.

"Un lucru extrem de important! Suntem oameni în această Federaţie a Poliţiştilor care întelegem extrem, extrem de bine ce se întâmplă în judeţul Ilfov. De-a lungul timpului, s-a spus că poliţiştii - chiar şi eu am afirmat - au fost timoraţi de ingerinţa politicului. Cunoaştem ce se întâmplă în Ilfov. Avem suficiente cazuri care au fost instrumentate şi au arătat criminalitatea judeţului Ilfov. Această - nici nu ştiu cum să o numesc - unitate administrativ-teritorială a fost un sector agricol, până la urmă, şi, dintr-odată, l-am transformat în judeţ. Ei bine, nu este pe principiul altor regiuni metropolitane. Aţi văzut ce se întâmplă - vizavi de terenuri, vizavi de construcţii, vizavi de clanuri, de lumea interlopă. 

"Ori reuşim, ori plecăm"

Concomitent cu această măsură, ne propunem ca Federaţia, prin oamenii ei care sunt ofiţeri şi agenţi activi în Poliţia Română, să intervină în mod imediat, nu să aşteptăm o sută de ani pentru destructurarea acestor grupări. Este un mesaj extrem de puternic. Capitala ar avea o zonă tampon de linişte. Ori reuşim, ori plecăm. Ori există cetăţeni români protejaţi de legile statului, prin această forţă care se numeşte "poliţie", ori ne declarăm incompetenţi şi plecăm. Dar, pentru a putea fi evaluaţi, noi trebuie să ştim exact cum acţionăm", a declarat Christian Ciocan.

"De 30 de ani, judeţul Ilfov ridică probleme prin oamenii de acolo. "Criminalitatea voiajoră" - adică hoţi voiajori, interlopi voiajori; locuieşti într-o localitate şi faci fapte penale în altă localitate - asta îngreunează cercetările. De 30 de ani, nu a existat o soluţie radicală. Este o primă măsură pe care noi o propunem, concomitent cu intervenţia rapidă, în mod imediat, în secunda zero a poliţiştilor noştri. Grupările infracţionale trebuie destructurate. Ori ei, ori noi pentru cetăţenii români.

"Este o nenorocire ce se întâmplă acolo"

Vom merge în Guvernul României, ne vom susţine punctul de vedere. Îi acordăm sprijin 100% domnului ministru Vela, pe care îl credităm cu maximă bună-credinţă. Are nevoie de oameni care să îi ofere soluţii şi nu de mâncători de semințe care stau pe margine şi arată cu degetul. Şi ne asumăm eşecul! Dacă va fi un eşec, în aceste condiţii, ni-l asumăm. Facem o declaraţie în alb pentru comunitate, aşa cum se face. Desfiinţarea în regim de urgenţă a unităţii administrativ-teritoriale Ilfov! Vă daţi seama ce ar însemna acest lucru şi pe zona turistică, şi pe zona administrativă, şi pe zona de instituții de forţă?

Este o nenorocire ce se întâmplă acolo şi am văzut din presă: primari cercetaţi de fel și fel de instituții ale statului, fel şi fel de construcţii fără niciun fel de autorizaţie, haos. Nu se respectă condiţiile de mediu! Practic, acest judeţ Ilfov a devenit zonă de interes 0, care trebuie aplanată pentru sănătatea populaţiei, din toate punctele de vedere. Ne asumăm! Câştigăm sau plecăm! Cu scut sau pe scut! N-am pierdut, până acum, în nici măcar o situaţie. Nu vom pierde nici de acum înainte", a conchis purtătorul de cuvânt al F.S.D.P.R.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2023 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1