EXCLUSIV  ”Jocurile făcute” vs. ”SURPRIZE” pe 6 decembrie. Mobilizare de ultimă oră. Care e, de fapt, miza

AGERPRES
AGERPRES

Bogdan Teodorescu a analizat senzația românilor că „jocurile sunt deja făcute” înaintea alegerilor parlamentare de duminică.

„Sunt jocurile făcute sau chiar există niște alegeri în care pot să apară surprize?”, a întrebat jurnalistul Răzvan Dumitrescu în emisiunea „Ce se întâmplă?” de la DC NEWS.

„Ce putem observa față de săptămâna trecută, fiindcă o campanie electorală se judecă săptămână de săptămână, este că săptămâna trecută, marți, președintele Iohannis a ieșit public și a fixat oarecum harta următorului guvern. A precizat că din guvern vor face parte Partidul Național Liberal și Alianța USR-PLUS, excluzând practic PSD din orice fel de ipoteză guvernamentală”, a explicat Bogdan Teodorescu.

„Începând de ziua de sâmbătă, PSD a realizat pericolul la care se expune participând la niște alegeri după care sigur nu va accede la guvernare. Este un mesaj demobilizant pentru proprii votanți, așa că a început o campanie în care să explice că va ajunge la guvernare, culminând cu afirmația fostului premier Tudose care a spus că PSD va guverna chiar și minoritar.

Trecând peste partea ușor nepractică a unei asemenea afirmații, demersul pe care îl face PSD acum este tocmai în continuarea tentativei de a calma pesimismul alegătorilor stângii. Acest demers pe care îl face PSD este resimțit și de ei în teritoriu”, a continuat jurnalistul.

Nu este târziu pentru PSD să-și motiveze alegătorii?

„Din punctul meu de vedere nu este foarte devreme”, a comentat Teodorescu. „Dar nu e nici foarte târziu. În principiu, la carte se spune că mobilizarea este un lucru de ultimă săptămână. În acest moment, dacă remarcați, toate cele trei partide mari, dar și cele mai mici, încearcă să-și mobilizeze activul fiindcă vom avea o prezență la vot estimată la 5,5-6,5 milioane alegători”.

Care este cu adevărat miza participării la vot?

„Ideea este simplă. Dacă vin câți au venit în 2016, sunt peste 7 milioane. Dacă vin conform cele mai proaste estimări, undeva între 30-31%, scorul este de 5,5 milioane. Sondajele de opinie oscilează. Sunt voci care vorbesc în spațiul public despre o mobilizare în această săptămână. Vom vedea.

Problema care apare este că dacă un partid, fie mare, fie mic, reușește să-și mobilizeze oamenii mai mult decât își mobilizează ceilalți, scorul său va fi mai mare decât în sondaje. Aceasta este miza”, a conchis el.

VIDEO

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a revenit la DCNews.ro și la DCNewsTV.ro cu o emisiune explozivă: „Ce se întâmplă?”.

Va fi transmisiune săptămânală, în direct, care va răspunde celor mai arzătoare întrebări ale telespectatorilor și cititorilor DC News și DC News TV. În prima ediție de joi, invitați vor fi Bogdan Teodorescu și analistul politic Bogdan Chirieac, alături de care Răzvan Dumitrescu a fondat site-ul DCNews, împreună cu Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel