ISU: Planul Roşu, activat de 2 ori în ultimele 24 de ore. Au fost trimise şi cinci mesaje Ro-Alert

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

ISU anunţă că planul roşu de intervenţie a fost activat de două ori în ultimele 24 de ore. De asemenea, spun salvatorii, au fost emise şi cinci mesaje de tip Ro-Alert. 

"Echipajele operative au fost la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.445 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (25.04.2022).

La nivel național, 1.198 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, în urma celor 1.201 intervenții. Cele mai multe solicitări de sprijin au fost înregistrate în zona București-Ilfov (253 cazuri), urmată de județele Timiș (68 cazuri), Mureș(56 cazuri), Hunedoara (48 cazuri) și Constanța (46 cazuri). 

Totodată, în ultimele 24 de ore, pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 44 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 191 de misiuni pentru protecția comunităților.

De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere", transmite ISU.

Planul Roşu, activat de două ori în 24 de ore

"Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

Intervenția pompierilor salvatori buzoieni, derulată ieri, în urma unui accident rutier produs între un autocar și un autoturism,  pe DN 10, pe raza localității Măgura. 

Pentru gestionarea eficientă a misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. În urma evenimentului rutier, au rezultat zece victime ( 8 copii și doi adulți) care, după evaluarea medicală efectuată la fața locului, au fost transportate la spital pentru investigații de specialitate. 

Misiunea complexă care a avut loc tot ieri, atunci când salvatorii au acționat pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs pe E85, între localitățile Adjud și Mărășești, în urma derapării în afara părții carosabile a unui autocar în care se aflau 44 de persoane. Pentru gestionarea optimă a situației de urgență, la nivelul județului Vrancea a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Colegii noștri au acordat primul ajutor celor cinci victime rezultate în urma incidentului rutier, ulterior două dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.

În perioada de referință, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși) în județele Covasna (1), Harghita (2), Mureș (1) și Sibiu (1).

Pe lângă aceste situații, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea activităților specifice din zona de frontieră.

Astfel, în data de 25.04.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 237 de pompieri și 156 de mijloace tehnice", mai transmite ISU. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel