Ioana Constantin: La Camera Deputaţilor s-ar putea vota alegerea primarilor în 2 tururi. Proiect PMP

Foto: Facebook / Camera Deputaților
Foto: Facebook / Camera Deputaților

Ioana Constantin face apel la deputaţii români să voteze proiectul de alegere a primarilor în două tururi. 

"La prima ședință a Camerei Deputaților s-ar putea vota alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin. 

Proiectul PMP care a trecut de Senat are termen de depunere a raportului mâine, 17 iunie 2021 (foto în comentarii), la Camera Deputaților. Mai trebuie doar introdus pe ordinea de zi (printre primele poziții), adică adus în Plen și supus la vot. Ar fi un gest de respect față de toți votanții Partidului Mișcarea Populară ale căror voturi au ajuns prin redistribuire în coșurile tuturor partidelor parlamentare și au crescut numărul de parlamentari ai acestora (inclusiv ai USR-PLUS, PNL - actuala majoritate), după ce Partidului Mișcarea Populară i-au lipsit numai câteva mii de voturi să intre în Parlament. Dan Barna a declarat zilele trecute că va propune coaliției un calendar pentru proiectul alegerii primarilor în 2 tururi de scrutin. L-am făcut eu pentru dl. Barna –totul se poate întâmpla chiar de mâine. 

Proiectul PMP este cel mai avansat proiect din Parlamentul României pe această temă. Nu e nevoie de proiecte noi, luate de la zero, plimbate prin comisiile de la Senat și Cameră. E nevoie numai de voință politică, deși în ultimii ani toate solicitările parlamentarilor PMP de a aduce proiectul la vot nu au găsit majoritate în vechiul Parlamentar. Pentru acest proiect, PMP a strâns, în 2018, 1.000.000 de Semnături de susținere la nivel național.

Nu au ce modificări să aducă unui astfel de proiect, ci pur și simplu trebuie votat. Contează ce partid l-a inițiat? Nu spuneau colegii de la USR-PLUS că votează până și proiectele PSD dacă sunt bune?! Ar fi un gest de respect față de toți votanții Partidului Mișcarea Populară, dar și față de toți românii care de-a lungul ultimilor ani au suportat incompetența și hoția unor primari aleși cu 7%, 9%, 11%, 15% din voturi. E vremea faptelor pentru actuala coaliție. Curaj!", a scris Ioana Constantin pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel