EXCLUSIV  Invazie de cărţi emoţionante cu „acoperiţi” şi spioni

Magdalena Popa Buluc / 06 ian 2017 / 17:06
Salveaza PDF Print Comentarii

„Sub acoperire”


Apărută în colecţia Blue Moon a editurii Litera, Sub acoperire, de Danielle Steel, este un roman psihologic care îţi taie respiraţia, în care autoarea creează două personaje de neuitat în luptă cu provocări extraordinare. 

Marshall Everett a străbătut un drum plin de primejdii din junglele Americii de Sud până pe străzile Parisului. Ca agent DEA sub acoperire, s-a infiltrat într-un cartel puternic şi a devenit omul de încredere al unui nemilos lord al drogurilor. Preţul plătit a fost însă teribil: a pierdut totul şi pe toţi cei dragi. Întors în Statele Unite, într-o misiune temporară a Serviciului Secret pe lângă preşedinte, Marshall săvârşeşte un act de eroism care îi schimbă viaţa.

 

Ariana Gregory are tot viitorul înaintea ei, o viaţă interesantă în Manhattan şi un loc de muncă de invidiat la o revistă online de modă. Ca atare, când tatăl ei, rămas văduv, este numit ambasador al Statelor Unite în Argentina, ea acceptă fără prea mare tragere de inimă să-l însoţească. Dar apoi, un act de violenţă inimaginabil îi zguduie existenţa.

Aproape un an mai târziu, străduindu-se să-şi îngroape amintirile dureroase, Ariana soseşte la Paris, unde drumul ei se intersectează cu cel al lui Marshall Everett. Dar forţe periculoase îi urmăresc fiecare mişcare, iar Ariana şi Marshall trebuie să lupte încă odată pentru supravieţuire.

„Nu ştia cine erau acei bărbaţi, iar agenţii nu-i puteau spune. Aveau feţele acoperite cu măşti de incendiu, aşa că nu puteau vorbi ca să o liniştească sau să se identifice. Arătară spre capătul pădurii în timp ce Ariana se zbătea. Îl striga pe Jorge într-una, dar el nu putea s-o audă. Se lupta cu flăcările împreună cu ceilalţi bărbaţi. Înainte ca vreunul dintre ei să-şi dea seama ce se întâmplase, Ariana dispăruse, purtată spre un loc sigur de agenţii israelieni, deşi încerca să se elibereze. O clipă, Ariana reuşi să dea pătura la o parte, chiar la timp  să vadă cum un copac în flăcări se prăbuşeşte peste  tabără, strivindu-l pe Jorge. Trupul lui  ardea. Arianei i se păru că îl aude strigând-o. Se luptă şi mai tare, dar bărbaţii care o capturaseră nu-i dădură drumul. Ultimul lucru pe care Ariana îl văzu fu trupul lui Jorge, zăcând sub copac, în timp ce tabăra ardea în jurul lui. Îşi strânse cutia la piept şi mai tare”. 

O carte emoţionantă, care acoperă mai multe zone, plină de momente de suspans.

Danielle Steel este una dintre cele mai de succes autoare contemporane. Cărțile ei s-au vândut în 650 de milioane de exemplare în întreaga lume, numeroasele ei bestselleruri internaționale fiind traduse în 43 de limbi și publicate în 69 de țări.

„Întreaga operă a lui Danielle Fernande Dominique Muriel Emily Schuelein-Steel – cunoscută sub numele de Danielle Steel – este într-un sens un lung şi neîntrerupt roman autobiografic.

Regina de necontestat a romanelor siropoase se bazează pe viaţa sa ca sursă de inspiraţie”, scrie ziarul Corriere della Sera.

„Am început să scriu poveşti de mică, pentru a fugi de durerea foarte puternică a singurătăţii mele”, mărturisea Danielle Steel, povestind divorţul dintre tatăl său, John Schulein Steel, moştenitorul colosului german al berii Löwenbräu, şi mama sa, Norma da Camara Stone Reis, fiica unui diplomat portughez, atunci când Danielle avea numai şase ani.

În 2002, Franţa mi-a conferit decoraţia Chebalier des arts et des lettres, şi am fost foarte flatată”.

Scriitoarea a ajuns în Cartea Recordurilor drept singurul autor care a ocupat hit parade al bestseller-urilor ziarului New York Times pentru 390 săptămâni.

 

„Vine Iarna! De ce trebuie opriţi Vladimir Putin şi inamicii lumii libere”


Kronika este colecția în care umanitatea este reconstruită prin cărți care ne ajută să pătrundem în culisele celor mai interesante evenimente politice, sociale sau financiare de ieri şi de astăzi.

Ascensiunea lui Vladimir Putin – fost locotenent-colonel KGB – până la funcția de președinte, în 1999, a fost un semnal puternic că Rusia se îndepărtează de democrație. În timp ce America și celelalte puteri de frunte ale lumii au continuat să îl trateze cu mănuși, Putin s-a transformat nu doar într-un dictator, ci a devenit o amenințare internațională. Cu resursele sale vaste și cu arsenalul nuclear, Putin se află în centrul unui asalt la nivel mondial asupra libertății politice și asupra ordinii lumii moderne. Pentru Garry Kasparov, autorul acestei cărţi, nimic din toate acestea nu este nou. Este un critic vocal al lui Putin de mai bine de un deceniu, după ce a condus opoziția prodemocrație la alegerile prezidențiale măsluite din 2008. Anii în care a fost martorul îndeplinirii profețiilor sale de Casandră despre intențiile lui Putin l-au făcut pe Kasparov să înțeleagă un adevăr amar: Rusia lui Putin, ca și ISIS sau al-Qaeda, se definește doar prin opoziție cu țările libere ale lumii. Pe măsură ce Putin a devenit tot mai puternic, amenințarea pe care o constituie s-a transformat din locală în regională și, în cele din urmă, într-una globală.

 

 

„Este mereu important să-l citim pe Garry Kasparov, care ne-a avertizat de pericolele putinismului înaintea multor altora. Este unul dintre acei oameni rari: un democrat rus care se gândește realist la țara sa, dar rămâne plin de speranță pentru viitor”, apreciază Anne Applebaum, autoarea volumului Cortina de Fier, laureată cu Premiul Pulitzer.

În această carte, Kasparov ne arată că prăbușirea Uniunii Sovietice nu a fost un punct final, ci doar o schimbare de anotimp, Războiul Rece topindu-se într-un soi de primăvară. Dar acum, după ani de zile de complacere și proastă judecată, iarna ne amenință din nou. Vine iarna! ni-l dezvăluie pe Putin așa cum este el, de fapt: un pericol potențial care se ascunde chiar sub ochii noștri.

„La cinci ani după ce Putin a ajuns preşedinte şi a început să reconstruiască statul poliţienesc rusesc, pe care îl admiră atât, am trăit, personal, o adevărată renaştere. În 2005, m-am retras, după douăzeci de ani în topul şahului profesionist, pentru a mă alătura mişcării prodemocratice pe cale să se nască în Rusia. Devenisem campion mondial în 1985, la 22 de ani, şi obţinusem tot ce-aş fi vrut să obţin pe tabla de şah. Întotdeauna mi-am dorit să schimb lumea în bine şi acum simţeam că drumul meu, în ceea ce priveşte şahul profesionist, se încheiase. Doream să-mi pot creşte copiii într-o Rusie liberă. Şi îmi aminteam de lozinca pe care mi-o lăsase mama pe perete, o butadă a disidenţilor sovietici: «Dacă nu tu, atunci cine?» Speram să-mi folosesc energia şi faima pentru a mă împotrivi valului tot mai mare de regresiune ce venea dinspre Kremlin”, scrie autorul în introducerea volumului.

 

„Invazia spionilor”

 

Între anii 1944-1958, datorită condiţiilor existente impuse prin forţa de ocupaţie sovietică, nimic nu se putea începe şi realiza fără aprobări date de reprezentanţii Moscovei. Activiştii principali prin care se realizau toate programele puterii sovietice în România era numiţi după primirea unei indicaţii. Acest aspect este şi mai mult întărit de faptul că în vârful puterii politice au fost impuşi agenţi ai reţelei de informaţii sovietice, recrutaţi din rândul celor care, cu mai mulţi ani înainte de 1944, fugiseră din România în URSS. Toţi aceşti agenţi au fost transformaţi în oameni politici, conducători la vârful PCR.

Invazia spionilor, scrisă de  Adrian Eugen Cristea, Marius Marinescu şi Mihai Mitran, oferă cititorilor o sumedenie de dezvăluiri. Ea prezintă istoria spionajului în România. Sunt atinse în mod captivant evenimente de o importanță colosală atât din perioada interbelică cât și din perioada comunistă.

 

 

Deosebit de interesantă ne pare în prezent, după 70 de ani, adevărata structură organizatorică a PCR, precum şi numărul membrilor de partid existenţi la luarea puterii politice de către comunişti în 23 august 1944. Motive au existat atât prin numărul lor mic, cât mai ales prin interpretările care puteau fi date.

Repartizarea pe activităţi în cadrul CC al PCR şi în câteva ministere era un aspect care depindea de interesele politice atât ale PCUS în România, cât şi ale NKVD. Cel implicat, prin care se realiza un asemenea joc politic deosebit de important a fost secretarul general al PCR, Gheorghe Gheorghiu-Dej.  

Arestările făcute în rândul membrilor comunişti, mai ales între anii 1933-1940, sub acuzaţia de participare la greve, agitaţie şi propagandă prin răspândire de manifeste şi influenţări, au creat şi consecinţe favorabile pentru aceştia. Întemniţarea lor în câteva penitenciare, aflate în mai multe locuri din ţară, le-a dat posibilitatea să se organizeze şi, astfel, să-şi stabilească şi mai bine o ierarhizare a lor în funcţiile de conducere.

„Starea de detenţie i-a reunit şi mutatul de la un penitenciar la altul a făcut ca să se cunoască şi mai bine între ei. Şi-au dezvăluit calităţile şi defectele care au contribuit la conturarea şi stabilirea, atât cât puteau să o facă, a ataşamentului faţă de comunism. 

Găsindu-se împreună, s-au şi influenţat reciproc, devenind şi mai îndârjiţi în atitudinile lor politice. De asemenea, şi-au modificat convingerile prin diferiţi curieri care-i contactau, în calitate de vizitatori obişnuiţi, aceştia informându-i despre evoluţia politicilor PCUS. Permanent se avea în vedere şi menţinerea speranţei că, în scurt timp, vor fi biruitori, canalizându-le gândirea în acest sens”.

De la prezentarea activiştilor importanţi din conducerea PCR despre care existau indicii că se aflau sub dirijarea directă a serviciilor speciale de informaţii sovietice  la îndoctrinarea militarilor români căzuţi prizonieri, de la participanţii la Brigăzile Roşii din Spania la înfiinţarea Securităţii Poporului, în 1948, şi la activitatea de propagandă şi rolul corupţiei în evenimentele imediat următoare celui de al Doilea Război Mondial, volumul este o radiografie a unei perioade în care „nişte oameni, cei mai mulţi nepregătiţi pentru viitoarea conducere a ţării, formată din zeci de milioane de cetăţeni, au acţionat împotriva intereselor acesteia, cu scopul de a o supune ţelurilor unui imperiu cu o conducere bolşevică”.

 

„Credinţă vs ştiinţă”

 

Ultimii 500 de ani au fost martorii conflictelor de proporţii monumentale dintre ştiinţă şi credinţă, de la sentinţa de arest la domiciliu pe viaţă primită de Galileo în 1632, din cauza afirmaţiei sale că sistemul nostru solar ar avea Soarele în centru, la Procesul Maimuţelor din 1925, încleştarea titanică dintre Clarence Darrow şi William Jennings Bryan asupra chestiunii dacă un profesor de liceu le-ar putea spune elevilor săi că oamenii evoluaseră din maimuţă (juriul a decis ca nu). Profesorii de astăzi încă se mai luptă să predea evoluţia; boli ale copilăriei de multă vreme eradicate încă mai izbucnesc în focare din cauza obiecţiunilor religioase faţă de vaccinare; în ciuda victoriilor legale, există încă dezbateri aprinse asupra dreptului la avort, a sinuciderii asistate şi a homosexualităţii; oamenii de ştiinţă care se tem să nu rămână fără finanţare de la buget (controlată de comitete formate din politicieni ce neagă existenţa schimbărilor climatice) se agaţă de împăciuitorism ca de ultimul refugiu - nu am putea să ne tolerăm reciproc convingerile şi să ne înţelegem între noi? 

 

Biologul evolutionist Jerry A. Coyne, autorul volumului Credinţă vs Ştiinţă, nu ar putea să ne spună mai clar: răspunsul său este un nu absolut. Ştiinţa şi religia sunt incompatibile pentru că dispun de metode diferite de a obţine informaţii despre realitate, au metode diferite de a afirma că aceste cunoştinţe sunt dovedite şi, în final, ajung la concluzii conflictuale despre univers. 

„Cunoaşterea” dobândită de religie se află în conflict nu doar cu informaţiile ştiinţifice, ci şi cu ceea ce afirmă celelalte religii. În cele din urmă, metodele religiei, spre deosebire de cele ale ştiinţei, nu ne sunt de folos pentru a înţelege realitatea. 

„Deviind de la punctul de vedere al multor «conciliatorişti» care văd religia şi ştiinţa, dacă nu armonioase şi complementare, măcar ca nefiind în conflict, eu susţin, prin urmare, că acestea două sunt angrenate într-un fel de război: un război al înţelegerii, care priveşte necesitatea de a avea sau nu motive întemeiate pentru ceea ce acceptăm ca adevărat.

Deşi cartea de faţă tratează conflictul dintre religie şi ştiinţă, eu consider că acesta este doar o bătălie dintr-un război mai mare – dat între raţional şi superstiţie. Religia este o simplă  marcă a superstiţiei (alături de astrologie, fenomene paranormale, homeopatie şi vindecări spirituale), însă e cea mai răspândită şi nocivă formă a acesteia. Iar ştiinţa este o simplă formă de raţionalitate (alături de filosofie şi matematici), dar este una foarte dezvoltată şi singura capabilă să descrie şi să înţeleagă realitatea.

Toate superstiţiile care pretind că denotă adevăruri sunt, de fapt, forme de pseudoştiinţă, folosind tactici similare pentru a preîntâmpina contestarea. După cum vom vedea, cei care pledează în favoarea pseudoştiinţelor, ca homeopatia sau cunoşterea extrasenzorială, îşi susţin adesea convingeile prin argumente similare precum cele invocate de teologi pentru a-şi apăra credinţa”, afirmă autorul.

Jerry A. Coyne este profesor la Departamentul de ecologie şi evoluţie al Universităţii Chicago, unde se specializează în genetica evolutivă. Cartea sa, Why Evolution Is True, devenită bestseller New York Times, a fost, din 2010, una dintre cele 50 de cărţi ale timpului nostru, conform revistei Newsweek.

 

„Un spion printre prieteni. Kim Philby şi marea trădare”

 

O carte fabuloasă, de Ben Macintyre, care a produs o impresie extrem de puternică la nivel internaţional. Volumul ne spune povestea celui mai remarcabil spion al timpurilor moderne prin prisma prieteniei. “Ben Macintyre a scris o carte interesantă, cu un subiect tentant şi în cele din urmă dramatic. A început ca un studiu despre prietenie şi s-a încheiat ca o condamnare”, nota The Spectator.

S-au scris foarte multe despre Kim Philby, incusiv în opera unor scriitori precum Patrick Seale, Phillip Knightley, Tom Bower, Anthony Cave Brown şi Genrikh Borovik. Însă personalitatea lui Kim Philby rămâne, pentru mulţi cititori, una enigmatică, la fel ca Războiul Rece, la care se face deseori trimitere, dar care este foarte puţin înţeles. Este adevărat că, în ultimii ani, au apărut materiale secretizate până acum, precum şi istorii autorizate ale MI5 şi MI6, care au pus conflictul respectiv şi rolul jucat de Philby într-o lumină nouă.

 

Volumul începe cu un citat din E.M. Forster, din 1938: „Prietenii. subst. Termen argotic pentru mebrii unui serviciu de informaţii; mai ales, în argoul britanic, pentru membrii Serviciului Secret de Informaţii sau MI6.

Dacă ar fi să aleg între a-mi trăda ţara şi a-mi trăda prietenii, sper să am curajul să-mi trădez ţara. Poate că alegerea asta îl va scandaliza pe cititorul modern, care va pune de îndată mâna patriotică pe telefon şi va suna la poliţie. Însă pe Dante nu l-ar fi şocat. Dante i-a aşezat pe Brutus şi pe Cassius în cel mai de jos cerc al Infernului fiindcă l-au trădat pe prietenul lor, Iuliu Cezar, în loc să trădeze Roma”.

Această carte nu reprezintă o biografie a lui Kim Philby. Este, mai degrabă, o încercare de a descrie o relaţie de prietenie, care a jucat un rol important în istorie, prezentată sub formă de naraţiune. Este vorba mai puţin despre răspunderi, politică şi ideologii, ci mai mult despre personalitate, caracter şi o relaţie tipic britanică, neexplorată până acum.

„Doi spioni de vârstă mijlocie stau într-un apartament din Cartierul Creştin, sorbind ceai şi minţindu-se politicos unul pe celălalt pe măsură ce se apropie înserarea. Sunt englezi; atât de englezi, încât obiceiul de-a fi politicoşi, care-i leagă şi-i desparte totodată, rămâne de nezdruncinat. Zgomotele străzii pătrund până la ei prin fereastra deschisă, claxoanele şi copitele cailor amestecându-se cu clinchetul porţelanului şi cu vocile şoptite. Un microfon, ascuns sub canapea, înregistrează convorbirea şi o transmite printr-un fir, tras printr-o gaură micuţă în lambriu, către camera alăturată, unde un al treilea bărbat stă aplecat peste un magnetofon, chinuindu-se să distingă vorbele în căştile de baghelită.

Cei doi sunt prieteni. Se cunosc de aproape trizeci de ani. Dar acum sunt cei mai aprigi duşmani, combatanţi în taberele opuse ale unui conflict brutal (...) Pe măsură ce se lasă seara, ciudatul duel mortal continuă între cei doi bărbaţi legaţi prin clasă, club şi educaţie, dar despărţiţi de ideologie; doi oameni cu gusturi şi educaţie aproape identice, dar cu loialităţi contradictorii; cei mai intimi duşmani. Pentru cine trage cu urechea, discuţia lor pare extrem de politicoasă, un ritual englezesc străvechi într-o ţară străină; de fapt, este o luptă necruţătoare, cu pumnii goi, spasmele morţii unei prietenii însângerate”.

În mare măsură, „datele” din cazul Philby fac încă subiectul unor dispute aprinse, iar teoriile conspirative şi nu numai, abundă întrucât derivă din amintiri sau speculaţii, lipsite de suportul unor documente edificatoare, unele sunt nuanţate de propagandă, iar altele sunt, pur şi simplu, ficţiune.

Câtă vreme dosarele oficiale ale MI6, CIA şi KGB rămân secrete, evenimentele descrise vor rămâne mereu învăluite în mister, fiind prezentate prin relatări contradictorii, puncte de vedere diferite şi amintiri distorsionate.

Volumul nu se doreşte a fi un ultim cuvânt despre Kim Philby. De fapt, încearcă să spună povestea într-un alt fel, şi poate chiar să ajungă la o nouă înţelegere a figurii celui mai remarcabil spion al timpurilor moderne.

„Macintyre a produs mai mult decât o poveste despre spionaj. El a scris o poveste despre cel mai complex subiect posibil... prietenia. Când am devorat această carte, a trebuit să îmi reamintesc că nu e vorba despre un roman. Era de parcă aş fi citit o poveste de Graham Greene, Ian Fleming sau John LeCarré”, scria Walter Isaacson în New York Times Book Review

Iar Dallas Morning News apreciază: „Macintyre face aici ce ştie mai bine – spune o poveste al naibii de bună. Un spion printre prieteni este o carte care nu poate fi lăsată uşor din mână şi cea mai antrenantă lectură din ultimul timp”. 

Ben Macintyre este jurnalist pentru The Times din Londra şi autorul mai multor romane printre care se numără: Double Cross, Operation Mincemeat, Agent Zigzag, The Napoleon of Crime şi Forgotten Fatherland. El este, de asemenea, autorul unor documentare prezentate la postul BBC.

 

VOTEAZA ARTICOLUL
+2
Campionul Marian Drăgulescu, mesaj pentru viitorii campioni

Andreea Marinaș / 24 apr, 19:16

Array ( [id] => 540720 [title] => Campionul Marian Drăgulescu, mesaj pentru viitorii campioni [supratitle] => [description] =>

Marian Drăgulescu a fost invitat în platoul România TV, unde a venit cu „cele mai importante medalii” obținute de el.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

„Voi continua pentru că eu fac ceea ce-mi place, adică gimnastică, și îmi este foarte bine și sunt foarte bun în ceea ce fac. Sunt puțin obosit, a fost o săptămână destul de grea. (...) Am venit la dumneavoastră pentru a promova mișcarea și sporturile. Copiii sper să vină nu în ultimul rând la gimnastică și să fie motivați să câștige și ei alte medalii”, a spus sportivul care doar ce a câștigat aur și argint la Campionatele Europene de Gimnastică.

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => Andreea Marinaș [author_id] => 183 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 183 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-24 19:16:35 [date_updated] => 2017-04-24 19:16:35 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => campionul-marian-dragulescu-mesaj-pentru-viitorii-campioni [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 520003 [media_type] => image [description] => [filename] => marian_dragulescu_dcnews_38818000.jpg [datedir] => 201612 [upload_date] => 2016-12-06 18:27:23 [preview] => [source] => Facebook [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_520003__540720.html ) ) ) ) 1
HOROSCOP, marți, 25 aprilie 2017

24 apr, 19:06

Array ( [id] => 540718 [title] => HOROSCOP, marți, 25 aprilie 2017 [supratitle] => [description] => [title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Berbec

Simtul artistic devine unul din criteriile care te ghideaza sa faci unele schimbari in viata ta. Ca e doar o schimbare de decor sau de atmosfera, adaugand un plus de frumusete spatiului in care te afli, sau pornesti pe o cale ce implica talent creator, esti pregatit sa deschizi acest drum cu bucurie, pentru ca e ca o dorinta implinita pentru tine. Poate visai sa-ti folosesti mai mult talentele cu care esti inzestrat, dar, prins intr-un angrenaj material, ai considerat ca arta nu te poate hrani, dar daca acest vis a ramas in inima ta ca o samanta care nu a dat roade, poate ar fi momentul s-o lasi sa incolteasca. Nici nu stii ce surprize iti poate oferi de acum inainte. Simti nevoia sa desenezi, sa pictezi, sa creezi? Da-i drumul!

Taur

Daca te-ai inconjura azi numai de lucruri pozitive, ai vedea ca si gandurile tale se vor molipsi de aceeasi stare de bine. Incarca-ti vocabularul numai cu vorbe cu un continut motivant si pozitiv, spune doar da, pot si vreau, si vei descoperi la finalul zilei ca optimismul a pus stapanire si pe vocea ta interioara. Da, acea voce interioara care adeseori te face sa te indoiesti de puterile tale, cea care nu te lasa intotdeauna sa actionezi, acum suna altfel si te stimuleaza cu cele mai puternice afirmatii pozitive. Ajunge doar sa le inserezi adanc in constiinta ta si de acum inainte frazele tale vor incepe doar cu da.

Gemeni

Uneori e nevoie de o veste socanta ca sa revii cu picioarele pe pamant mai repede, dar nu inseamna ca trebuie sa te sperie o astfel de idee. E mult mai buna o interventie abrupta, dar salvatoare, decat sa tot tergiversezi lucrurile lent, la nesfarsit. Bucura-te ca a aparut acest moment, care da, explodeaza ca o bomba, dar dupa aceea vezi realitatea mult mai bine si poti sa iei masuri mult mai prompte. Dupa eruptie, relieful capata alta forma, decorul arata altfel iar cenusa sedimentata devine sol roditor pentru viitoare recolte, deci priveste aceasta situatie ca pe o masura benefica, nu ca pe un motiv de stres si griji suplimentare!

Rac

Te-ai gandit vreodata ce rol important joci in viata altora? Priveste un pic in jurul tau sa descoperi cine te priveste cu atata consideratie si respect incat tot ce-i spui e litera de lege. E semn ca exista oameni care te respecta pentru ceea ce reprezinti, care tin cont de sfaturile tale si deci in ochii lor esti un maestru, un erou salvator, deci nu trebuie sa-i dezamagesti niciodata. Ofera-le in continuare sfaturile de care ai ei nevoie, pentru ca ai multa experienta. Inteligenta, intelepciunea, modul tau diferit de a privi lucrurile denota ca ai tot dreptul de a da si altora un exemplu de maturitate, deci invata-i si pe ei sa te urmeze!

Leu

Te afli intr-un anturaj marcat de conflicte si neintelegeri, poate din cauza unei competitii care are ca scop final un premiu. Poate e si o motivatie materiala la capat, de aceea intri si tu in aceasta lupta pentru a obtine victoria. Poti fi printre primii in orice confruntare de idei sau de forte, pentru ca esti bine pregatit si detii o energie de invidiat, cu care ii dai la o parte pe rivalii tai. Nu te temi de conflicte, dimpotriva, gasesti in tine rezerve de ambitie care te propulseaza direct in prima linie. Ai ceva de castigat si nu te lasi pana nu obtii!

Fecioara

Ai multe lucruri de facut, agenda e arhi-plina, dar cand incepi sa le iei la bani marunti, iti dai seama ca sunt niste maruntisuri. Ai noroc, sunt floare la ureche pentru tine, deci te poti concentra serios pe parcursul zilei de munca pentru a le sterge pe toate de pe lista. Dupa ce vei scapa de ele, te vei putea gandi si la alte proiecte mai importante, dar deocamdata ar fi bine sa te despovarezi de astfel de aspecte neimportante, altfel le vei duce pe tine in spate ca restante de care tot va trebui odata sa te ocupi. Azi le-ai putea termina pe toate dintr-o suflare.

Citește mai multe pe teotrandafir.com

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 3 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 3 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-24 19:06:21 [date_updated] => 2017-04-24 19:06:21 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => horoscop-mar-i-25-aprilie-2017 [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 530742 [media_type] => image [description] => [filename] => horoscop_39762600.jpg [datedir] => 201704 [upload_date] => 2017-04-24 19:05:41 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_530742__540718.html ) ) ) ) 1
Câți români plecați în Marea Britanie și-au luat cetățenia

Andreea Marinaș / 24 apr, 17:50

Array ( [id] => 540702 [title] => Câți români plecați în Marea Britanie și-au luat cetățenia [supratitle] => [description] =>

Doar 1 din 10 români au drept de rezidență permanentă în Marea Britanie, arată un sondaj efectuat de AngliaMea.ro.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Conform unui sondaj efectuat de AngliaMea.ro, doar 10% dintre românii din UK au drept de rezidență permanentă în această țară. Întrebați care este situația documentelor pe baza cărora trăiesc în Marea Britanie, aproape 80% au ales varianta „Am doar buletinul/ pașaportul românesc”, în timp ce 8% dețin un certificat de înregistrare. O proporție de 3% dintre cei care au participat la sondaj au afirmat că dețin cetățenia britanică. 

În prezent, cetățenii români pot călători în Marea Britanie cu pașaportul sau cartea de identitate. Aceștia au drept de ședere pe baza acestor documente pentru o perioadă de până la trei luni fără nicio condiție sau formalitate. Dreptul de ședere poate fi extins pentru perioade mai mari de trei luni dacă sunt într-una din situațiile: sunt angajați sau desfășoară o activitate independentă, sunt în căutarea unui loc de muncă, au resurse suficiente pentru a se întreține pentru a nu deveni o povară pentru sistemul de asistență socială, sunt înscriși într-o formă de studii sau sunt membri de familie a unui cetățean al UE care îndeplinește condițiile de ședere.

[citeste si]

Cetățenii europeni care îndeplinesc una dintre condițiile de mai sus și locuiesc în UK de peste 3 luni pot solicita Certificatul de Înregistrare. Acesta este un document care atestă faptul că respectivii cetățeni au drept de ședere în această țară. Totuși, documentul nu este obligatoriu ci doar facultativ pentru cei care doresc să-și demonstreze dreptul de ședere într-un mod cât mai consecvent. Taxa pentru eliberarea Certficatului de Înregistrare este de 65 de lire sterline. În ultima perioadă, de teama Brexit, mulți români au fost încurajați să obțină acest document.

Cei care trăiesc în Marea Britanie de peste 5 ani, pot solicita dreptul de rezidență permanentă. Acest document le va fi util mai târziu celor care doresc să obțină cetațenia britanică. Acestea sunt principalele documente pe care cetățenii UE le pot obține în Marea Britanie. Până în acest moment, nu s-au stabilit care  vor fi condițiile de ședere în UK după Brexit, negocierile fiind încă doar în faza de început. Mulți însă speculează că vor fi necesare vize pentru cei care doresc să vină aici și doar anumiți cetățeni UE care îndeplinesc anumite condiții vor putea rămâne, acestea însă rămân doar speculații. 

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => Andreea Marinaș [author_id] => 183 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 183 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-24 17:50:55 [date_updated] => 2017-04-24 17:50:55 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => doar-1-din-10-romani-au-drept-de-reziden-a-permanenta-in-uk [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 330924 [media_type] => image [description] => buletin [filename] => buletin.jpg [datedir] => 201306 [upload_date] => 2013-06-20 11:36:35 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_330924_buletin_540702.html ) ) ) ) 1
ULTIMA ORA! Medicii legisti au incheiat AUTOPSIA celor doi copii morti in Retezat! E socant ce au descoperit

24 apr, 21:51

Cancan.ro Array ( [id] => 251005 [from_company] => Cancan.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=3EFjOed9KgW9GfgOiRA0_91_qPaE0cQPLHWEy9rCCIu1RprV9ORSdiEAqSjxvDQwVlkkOz62eZn_VNNs2QGjrpzW6KMoW3PmR9MPS9chf8nQDcj8qq1J9XFw58Y8PR6TcBhhHIvZ8AiGK8F7HK5WOjnfXDaRqPGsUNMIrnoLHp-teMbRSf_m8RfA1xbB6CcOdnFp0fYTUryv3aE6SN_oHw [unencoded] => http://www.cancan.ro/autopsia-celor-doi-copii-morti-in-retezat-s-a-incheiat-ce-au-descoperit-medicii-legisti-16922810 [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5mJ8bX-BYIJdqAX_AGAyNjdieMVHkVl0K_ZuF1fWO9gZguJ2MzsxpU81JLs3yVFXDT3oKhvmiPM_5HGO9ChIOO_Jnq83NeGr_88RuJ6dK4Ki3w3VJ7rEQGi6wRXFnOF7n9WAuD_sIBsbQpDyAlI_tEx86FzhV0OhDEqys0ezHF4 [filesize] => 0 [title] => ULTIMA ORA! Medicii legisti au incheiat AUTOPSIA celor doi copii morti in Retezat! E socant ce au descoperit [description] => Geta Dor Popescu şi Erik Gulacsi, cei doi copii campioni la alpinism, prinşi de avalanşa din Munţii Retezat, au avut parte de o moarte violentă, au stabilit medicii legişti hunedoreni, care au finalizat, luni, autopsia celor două cadavre, scrie mediafax.ro. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 31 [placement] => both [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-24 21:51:02 [timestamp_created] => 2017-04-24 21:51:02 [title_homepage] => ULTIMA ORA! Medicii legisti au incheiat AUTOPSIA celor doi copii morti in Retezat! E socant ce au descoperit [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=3EFjOed9KgW9GfgOiRA0_91_qPaE0cQPLHWEy9rCCIu1RprV9ORSdiEAqSjxvDQwVlkkOz62eZn_VNNs2QGjrpzW6KMoW3PmR9MPS9chf8nQDcj8qq1J9XFw58Y8PR6TcBhhHIvZ8AiGK8F7HK5WOjnfXDaRqPGsUNMIrnoLHp-teMbRSf_m8RfA1xbB6CcOdnFp0fYTUryv3aE6SN_oHw [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Cancan.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-24 21:51:02 [is_cross] => 1 ) 1
E român, dar nu-l ştie România! Ăsta e palatul Împăratului... ! Cotat cu o avere de peste 2 miliarde de euro, ... e boss de boss! Greii din Europa îl invidiază măcar pentru construcţia faraonică!

24 apr, 21:51

Cancan.ro Array ( [id] => 251006 [from_company] => Cancan.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5dl4hfCsonJYgCXm2LYbhChNAMQHOUBx4DSXvy75vj5uR26YqLRMU_ZBFpyzoq8qJOngsz_Us9grdDX-FaciZTfRGzgblQzYt1SSFjOgbGF6HADIsY1XlHVH6NvJFOWXO6iG6c2mt-JxUaewrLywLX02nPIV0Aq92ho6USevuzPFOEmb7uKzNlMQW2ErEzm5ke7jcN4fOB18WyDZt7zZkVPXpEA-OLfBI07-05mzJi3xJxHqi54qcM0MLJ9-gkd0pIJPnW0gvgwCLHMED18RhcT_jj2QG3Pwc01g4jfam89WF6uHjYgV2fEkzlXddwd2-SLKZz-xdRebaFm_fSa1SQ [unencoded] => http://www.cancan.ro/e-roman-dar-nu-l-stie-romania-asta-e-palatul-imparatului-cotat-cu-o-avere-de-peste-2-miliarde-de-euro-e-boss-de-boss-greii-din-europa-il-invidiaza-macar-pentru-constructia-faraonica-16921591 [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5mJ8bX-BYIJdqAX_AGAyNjdieMVHkVl0K_ZuF1fWO9iHBy6elfUctB-6egZzhD-kSqLF0sJzsuJGaS0w1-cfaadi9mBa-t9MH8O03DwLNEB8lG_un_O_4sdqXx4IrkRmJRRRie544dv7NgifvHmVO2TCDp1hXWD2diu6i6dNFP4 [filesize] => 0 [title] => E român, dar nu-l ştie România! Ăsta e palatul Împăratului... ! Cotat cu o avere de peste 2 miliarde de euro, ... e boss de boss! Greii din Europa îl invidiază măcar pentru construcţia faraonică! [description] => CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă oferă astăzi imagini în premieră cu palatul celui mai bogat om din Republica Moldova, Anatol Stati! Palatul din Moldova al lui Stati se află pe un domeniu impresionant, ce măsoară mai multe hectare. (Toate noutăţile pe PARFUMERIA.RO, oficial site-ul nr. 1 de shopping al vedetelor) [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 32 [placement] => both [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-24 21:51:04 [timestamp_created] => 2017-04-24 21:51:03 [title_homepage] => E român, dar nu-l ştie România! Ăsta e palatul Împăratului... ! Cotat cu o avere de peste 2 miliarde de euro, ... e boss de boss! Greii din Europa îl invidiază măcar pentru construcţia faraonică! [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5dl4hfCsonJYgCXm2LYbhChNAMQHOUBx4DSXvy75vj5uR26YqLRMU_ZBFpyzoq8qJOngsz_Us9grdDX-FaciZTfRGzgblQzYt1SSFjOgbGF6HADIsY1XlHVH6NvJFOWXO6iG6c2mt-JxUaewrLywLX02nPIV0Aq92ho6USevuzPFOEmb7uKzNlMQW2ErEzm5ke7jcN4fOB18WyDZt7zZkVPXpEA-OLfBI07-05mzJi3xJxHqi54qcM0MLJ9-gkd0pIJPnW0gvgwCLHMED18RhcT_jj2QG3Pwc01g4jfam89WF6uHjYgV2fEkzlXddwd2-SLKZz-xdRebaFm_fSa1SQ [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Cancan.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-24 21:51:04 [is_cross] => 1 ) 1
Cel mai scump film indian din toate timpurile

Andreea Marinaș / 24 apr, 17:16

Array ( [id] => 540696 [title] => Cel mai scump film indian din toate timpurile [supratitle] => [description] =>

Cel mai scump film al Indiei se va numi Randamoozham și-l va avea ca protagonist pe actorul Mohanlal.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

India este pe cale să facă cel mai scump film al său, o adaptare a epicei poezii sanscrite Mahabharata, care va costa 120 de milioane de lire sterline.

Filmul va fi finanțat de miliardarul BR Shetty din Emiratele Arabe Unite, potrivit The Guardian.

Intitulat Randamoozham, filmul din două părți va întrece bugetul actualului deținător al recordului – Baahubali, tot din două părți -, care a costat 51 de milioane de lire sterline.

 [citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => Andreea Marinaș [author_id] => 183 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 183 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-24 17:16:46 [date_updated] => 2017-04-24 19:29:34 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => cel-mai-scump-film-indian-din-toate-timpurile [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 530733 [media_type] => image [description] => [filename] => mahabharata_82306700.jpg [datedir] => 201704 [upload_date] => 2017-04-24 17:16:37 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_530733__540696.html ) ) ) ) 1
BREAKING NEWS: Euro se apreciază brusc!

24 apr, 21:51

Capital.ro Array ( [id] => 251011 [from_company] => Capital.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=qOtK-w-EcDdQVNyHJF_-tOxDUGaG8DiwxlHL6nRPcoJtjzkzOCBoKsaiVrA0GqfD6zEgMotnz5ULL2qiPpDL0_KYh_jFOPeki0Ol3mRblPpY1RqFmbP2oe_8C-kD3AyQJU_1gHltuQnv8Yb0TPqwMiAAfS_lZke7AqZmwcf6NlI [unencoded] => http://www.capital.ro/euro-se-apreciaza-puternic-dupa-alegerile-din-franta.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Iw8HuQzU_J898FjBkphEblvBj2laTCuYlHnELniBja3Ylj8ccxYlAVeBpR3DEQNJicoIf2wm8cwaBuTl98a-MfWFXnes3soofr2D4V3MDxZsKSNnUhkKCMavfaE3GV9gSf9Deny9BbElL3xCW6_HzEI9lFYv5C23ZbTzYpQyun8 [filesize] => 0 [title] => BREAKING NEWS: Euro se apreciază brusc! [description] => Moneda europeană se apreciază puternic pe piaţa interbancară, ca reacţie a rezultatelor apărute în urma alegerilor din Franţa. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 6 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-24 21:51:11 [timestamp_created] => 2017-04-24 21:51:11 [title_homepage] => BREAKING NEWS: Euro se apreciază brusc! [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=qOtK-w-EcDdQVNyHJF_-tOxDUGaG8DiwxlHL6nRPcoJtjzkzOCBoKsaiVrA0GqfD6zEgMotnz5ULL2qiPpDL0_KYh_jFOPeki0Ol3mRblPpY1RqFmbP2oe_8C-kD3AyQJU_1gHltuQnv8Yb0TPqwMiAAfS_lZke7AqZmwcf6NlI [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Capital.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-24 21:51:11 [is_cross] => 1 ) 1
O nouă lovitură pentru posesorii de mașini vechi: UE are în plan taxe de drum plătite în funcție de emisiile de CO2

24 apr, 21:51

Capital.ro Array ( [id] => 251012 [from_company] => Capital.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Ka1ZrR3bV7lGWZ5Aa0-FXjCjxqMFvXi1ptc3LvjM9WwI67LGN1N1xSSBdMH7Q0SWa05v-2UxLWsreRq8T9cw9JCKgPejbXZO3F5mYX6WApG3Hacjp93onDgRd6E0mKL5CZyciW9UpOwJvoEMHCoy6_yH0cN1ah_p3_DWbqokBBTP3n8_heG31XKf4U-rT-4ZQV4mXnrFKVTXNd9VZsN4dw [unencoded] => http://www.capital.ro/o-noua-lovitura-pentru-posesorii-de-masini-vechi-taxe-de-drum.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Iw8HuQzU_J898FjBkphEblvBj2laTCuYlHnELniBja3jxlOLYml8PRpCG-21O8qBF8sOxGp2kPeKoQZ8FvW7EJDiVpoxvgbdPihD3TjtoYigDEU6-hpFmAo5V-ZLmz7cMX-D8Jfj-97T68v5jfXBsc3VWafzNlgOH_eNRRBSgHo [filesize] => 0 [title] => O nouă lovitură pentru posesorii de mașini vechi: UE are în plan taxe de drum plătite în funcție de emisiile de CO2 [description] => Posesorii de vehicule care tranzitează statele Uniunii Europene ar putea fi nevoiți, în curând, să plătească taxele de drum diferențiat, în funcție de emisiile poluante ale mașinilor deținute. Astfel, cu cât mașina utilizată este mai veche și mai poluantă, cu atât vignetele sau sumele plătite la stațiile de taxare de pe autostrăzi vor fi mai prohibitive. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 7 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-24 21:51:13 [timestamp_created] => 2017-04-24 21:51:12 [title_homepage] => O nouă lovitură pentru posesorii de mașini vechi: UE are în plan taxe de drum plătite în funcție de emisiile de CO2 [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Ka1ZrR3bV7lGWZ5Aa0-FXjCjxqMFvXi1ptc3LvjM9WwI67LGN1N1xSSBdMH7Q0SWa05v-2UxLWsreRq8T9cw9JCKgPejbXZO3F5mYX6WApG3Hacjp93onDgRd6E0mKL5CZyciW9UpOwJvoEMHCoy6_yH0cN1ah_p3_DWbqokBBTP3n8_heG31XKf4U-rT-4ZQV4mXnrFKVTXNd9VZsN4dw [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Capital.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-24 21:51:13 [is_cross] => 1 ) 1
POVESTEA lui Ovidiu Popescu, alpinistul care și-a pierdut fiica în AVALANȘA din Retezat. Profeția făcută în urmă cu 6 ani, despre Geta

24 apr, 21:51

EVZ.ro Array ( [id] => 251013 [from_company] => EVZ.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=m2LobE0sUB97V9q_ytSkzCEN0cIp-TcaDc-k9FTju51xBAi4Q_7W58nPO7xfFNbuZfFlW8zvHkOBViOs0pp5-fbPbJvpMt3XKRhvwFjdCndBgdT5vmHmJJU6hkcybkgxuuC72oRcW-iCF1SUoyYzSJhFR7meev9AmPHFPcLnKDk [unencoded] => http://www.evz.ro/povestea-lui-ovidiu-popescu-alpinistul-care-si-a-pierdut-fiica-i.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=3bd1LzyFbF01g6LDqBllzryRwr4G7pA1NofKXkc77KHayhnF1h-6QxXAFk15WKzitTLQvQcBA7impdpdvXQ_tl6yfoELdF0dM7hyeY1SyVfGV6EBO9-Pozxco7BpPhDTgY0pQbXeMfJ6EA8y-qFjDlSJvQMWmRq4GnD4qzDsNOY [filesize] => 0 [title] => POVESTEA lui Ovidiu Popescu, alpinistul care și-a pierdut fiica în AVALANȘA din Retezat. Profeția făcută în urmă cu 6 ani, despre Geta [description] => Ovidiu Popescu, alpinistul care și-a pierdut fiica, în avalanșa din Retezat, și-a dedicat viața acestei pasiuni extreme și în urmă cu 6 ani a declarat că visează ca Geta sa-l urmeze pe munte. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 8 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-24 21:51:14 [timestamp_created] => 2017-04-24 21:51:14 [title_homepage] => POVESTEA lui Ovidiu Popescu, alpinistul care și-a pierdut fiica în AVALANȘA din Retezat. Profeția făcută în urmă cu 6 ani, despre Geta [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=m2LobE0sUB97V9q_ytSkzCEN0cIp-TcaDc-k9FTju51xBAi4Q_7W58nPO7xfFNbuZfFlW8zvHkOBViOs0pp5-fbPbJvpMt3XKRhvwFjdCndBgdT5vmHmJJU6hkcybkgxuuC72oRcW-iCF1SUoyYzSJhFR7meev9AmPHFPcLnKDk [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => EVZ.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-24 21:51:14 [is_cross] => 1 ) 1
"Voia să știe dacă sunt virgină" Năstase, într-un scandal imens

24 apr, 21:51

EVZ.ro Array ( [id] => 251014 [from_company] => EVZ.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=CfU1KlADyg3czHtKrCiovk1oS1Ba4AZkbL_Ro9zAOLkcJivaWStHcyfb7bKYgiXzYAM0K7O_uvR3qnn-V9g8mrB1PH9TJWAcwYEOzOS78tFOY569MQJxky3TsBqSWPwD8Yac8IVQIzc5jwl2ILmug1DaNfy7HlUNT0_FJGREHzU [unencoded] => http://www.evz.ro/o-fosta-castigatoare-de-mare-slem-face-dezvaluiri-despre-ilie-nas.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=3bd1LzyFbF01g6LDqBllzryRwr4G7pA1NofKXkc77KGtM2RGSg4_9xkYNcOBazZal1oz4rz8LRniXs_rZ1bUkEs1IyMsgoCBkjZMZPbgNbiM52FOH4jSyR7h4IN03u5euKZ8ctFUFw9BOAwQcMk5TZoVJGL58G6nXq-IOaAYZDA [filesize] => 0 [title] => "Voia să știe dacă sunt virgină" Năstase, într-un scandal imens [description] => Pam Shriver, fostă mare tenismenă, și-a amintit că Ilie Năstase o tachina cu o întrebare nepotrivită legată de statutul ei sexual. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 9 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-04-24 21:51:16 [timestamp_created] => 2017-04-24 21:51:15 [title_homepage] => "Voia să știe dacă sunt virgină" Năstase, într-un scandal imens [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=CfU1KlADyg3czHtKrCiovk1oS1Ba4AZkbL_Ro9zAOLkcJivaWStHcyfb7bKYgiXzYAM0K7O_uvR3qnn-V9g8mrB1PH9TJWAcwYEOzOS78tFOY569MQJxky3TsBqSWPwD8Yac8IVQIzc5jwl2ILmug1DaNfy7HlUNT0_FJGREHzU [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => EVZ.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-04-24 21:51:16 [is_cross] => 1 ) 1
Descoperire seculară în domeniul sclerozei multiple. Oamenii de știință descoperă cauza posibilă a bolii

Andreea Marinaș / 24 apr, 16:59

Array ( [id] => 540695 [title] => Descoperire seculară în domeniul sclerozei multiple. Oamenii de știință descoperă cauza posibilă a bolii [supratitle] => [description] =>

Oamenii de știință britanici au descoperit o cauză posibilă pentru scleroza multiplă, într-un progres major care ar putea deschide calea pentru noi tratamente pentru boală.

[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Oamenii de știință britanici au descoperit un nou mecanism celular care poate provoca tulburarea autoimună. Scleroza multiplă afectează aproximativ 2,5 milioane de oameni din întreaga lume.

În mod obișnuit, persoanele sunt diagnosticate când au vârste cuprinse între 20 și 30 de ani și boala este mai frecventă la femei decât la bărbați.

Simptomele pot fi variate și pot include spasme musculare, probleme de mobilitate, durere, oboseală și probleme cu vorbirea.

Oamenii de știință au suspectat mult timp că mitocondria, energia generatoare de „putere” a celulei, joacă un rol în cauzarea sclerozei multiple.

[citeste si]

Potrivit The Telegraph, folosind mostre de țesut de creier uman, cercetătorii de la universitățile din Exeter și Alberta au descoperit că o proteină numită Rab32 este prezentă în cantități mari în creierul persoanelor cu scleroză multiplă - dar este practic absentă în celulele creierului sănătos.

Unde este prezentă Rab32, echipa a descoperit că o parte a celulei care stochează calciu devine se apropie prea mult de mitocondrie.

Problemele de comunicare cu aportul de calciu rezultate face ca mitocondriile să se comporte greșit, provocând în cele din urmă toxicitate pentru celulele creierului la persoanele cu scleroză multiplă.

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => Andreea Marinaș [author_id] => 183 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 183 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-24 16:59:30 [date_updated] => 2017-04-24 17:00:42 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => descoperire-seculara-in-domeniul-sclerozei-multiple-oamenii-de-tiin-a-descopera-cauza-posibila-a-bolii [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 495758 [media_type] => image [description] => [filename] => 652x450_087428_scleroza_multipla_simptome_timpurii_94160200.jpg [datedir] => 201512 [upload_date] => 2015-12-24 09:53:16 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_495758__540695.html ) ) ) ) 1
Vaccinul pentru rujeolă: Ministrul Sănătății, noi informații: Vă asigur

24 apr, 14:34

Array ( [id] => 540675 [title] => Vaccinul pentru rujeolă: Ministrul Sănătății, noi informații: Vă asigur [supratitle] => [description] =>

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat luni că are asigurări că dozele de vaccin pentru rujeolă vor fi în ţară săptămâna viitoare.

[title_homepage] => Vaccin rujeolă: Ministrul Sănătății, noi informații: Vă asigur [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

"În momentul de faţă, (...) deja sunt, la Direcţiile de sănătate publică, cantităţile de vaccin hexavalent şi cantităţile de vaccin tetravalent. Iar în ceea ce priveşte vaccinul pentru rujeolă, săptămâna viitoare am asigurări că va fi în ţară", a declarat ministrul Sănătăţii, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o, la Palatul Victoria, alături de premierul Sorin Grindeanu, cu reprezentanţi ai companiilor farmaceutice din România. 

Potrivit lui Bodog, scopul întâlnirii a fost găsirea soluţiilor pentru îmbunătăţirea managementului achiziţiilor şi al distribuirii vaccinurilor. 

"La iniţiativa prim-ministrului, am avut o întâlnire cu producătorii de vaccinuri care sunt prezenţi în România. Această întâlnire a avut loc pentru a identifica cele mai bune soluţii în vederea îmbunătăţirii managementului atât al achiziţiilor, cât şi al distribuirii vaccinurilor. (...) Au fost abordate probleme legate de achiziţie, probleme legate de contracte multianuale. Am discutat şi despre Legea vaccinării. (...) Aceasta este încă în transparenţă decizională şi urmează să intre în citire, într-o şedinţă de Guvern", a mai afirmat Bodog. 

Totodată, Bodog a reiterat faptul că Ministerul Sănătăţii a început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri şi procedurile de notificare a Comisiei Europene. 

"Prin Agenţia Naţională a Medicamentului am notificat toţi distribuitorii şi am oprit toate cantităţile de vaccin în depozite", a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 186 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 186 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-04-24 14:34:24 [date_updated] => 2017-04-24 14:35:02 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => vaccinul-pentru-rujeola-ministrul-sanata-ii-noi-informa-ii-va-asigur [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 521298 [media_type] => image [description] => [filename] => vaccinare_70734500.jpg [datedir] => 201612 [upload_date] => 2016-12-19 15:12:18 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_521298__540675.html ) ) ) ) 1

TOP STIRI CELE MAI...antena3.ro

comunicate de presaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet
Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.d4a4.n3