EXCLUSIV  Invazie de cărţi emoţionante cu „acoperiţi” şi spioni

Magdalena Popa Buluc / 06 ian 2017 / 17:06
Salveaza PDF Print Comentarii

„Sub acoperire”


Apărută în colecţia Blue Moon a editurii Litera, Sub acoperire, de Danielle Steel, este un roman psihologic care îţi taie respiraţia, în care autoarea creează două personaje de neuitat în luptă cu provocări extraordinare. 

Marshall Everett a străbătut un drum plin de primejdii din junglele Americii de Sud până pe străzile Parisului. Ca agent DEA sub acoperire, s-a infiltrat într-un cartel puternic şi a devenit omul de încredere al unui nemilos lord al drogurilor. Preţul plătit a fost însă teribil: a pierdut totul şi pe toţi cei dragi. Întors în Statele Unite, într-o misiune temporară a Serviciului Secret pe lângă preşedinte, Marshall săvârşeşte un act de eroism care îi schimbă viaţa.

 

Ariana Gregory are tot viitorul înaintea ei, o viaţă interesantă în Manhattan şi un loc de muncă de invidiat la o revistă online de modă. Ca atare, când tatăl ei, rămas văduv, este numit ambasador al Statelor Unite în Argentina, ea acceptă fără prea mare tragere de inimă să-l însoţească. Dar apoi, un act de violenţă inimaginabil îi zguduie existenţa.

Aproape un an mai târziu, străduindu-se să-şi îngroape amintirile dureroase, Ariana soseşte la Paris, unde drumul ei se intersectează cu cel al lui Marshall Everett. Dar forţe periculoase îi urmăresc fiecare mişcare, iar Ariana şi Marshall trebuie să lupte încă odată pentru supravieţuire.

„Nu ştia cine erau acei bărbaţi, iar agenţii nu-i puteau spune. Aveau feţele acoperite cu măşti de incendiu, aşa că nu puteau vorbi ca să o liniştească sau să se identifice. Arătară spre capătul pădurii în timp ce Ariana se zbătea. Îl striga pe Jorge într-una, dar el nu putea s-o audă. Se lupta cu flăcările împreună cu ceilalţi bărbaţi. Înainte ca vreunul dintre ei să-şi dea seama ce se întâmplase, Ariana dispăruse, purtată spre un loc sigur de agenţii israelieni, deşi încerca să se elibereze. O clipă, Ariana reuşi să dea pătura la o parte, chiar la timp  să vadă cum un copac în flăcări se prăbuşeşte peste  tabără, strivindu-l pe Jorge. Trupul lui  ardea. Arianei i se păru că îl aude strigând-o. Se luptă şi mai tare, dar bărbaţii care o capturaseră nu-i dădură drumul. Ultimul lucru pe care Ariana îl văzu fu trupul lui Jorge, zăcând sub copac, în timp ce tabăra ardea în jurul lui. Îşi strânse cutia la piept şi mai tare”. 

O carte emoţionantă, care acoperă mai multe zone, plină de momente de suspans.

Danielle Steel este una dintre cele mai de succes autoare contemporane. Cărțile ei s-au vândut în 650 de milioane de exemplare în întreaga lume, numeroasele ei bestselleruri internaționale fiind traduse în 43 de limbi și publicate în 69 de țări.

„Întreaga operă a lui Danielle Fernande Dominique Muriel Emily Schuelein-Steel – cunoscută sub numele de Danielle Steel – este într-un sens un lung şi neîntrerupt roman autobiografic.

Regina de necontestat a romanelor siropoase se bazează pe viaţa sa ca sursă de inspiraţie”, scrie ziarul Corriere della Sera.

„Am început să scriu poveşti de mică, pentru a fugi de durerea foarte puternică a singurătăţii mele”, mărturisea Danielle Steel, povestind divorţul dintre tatăl său, John Schulein Steel, moştenitorul colosului german al berii Löwenbräu, şi mama sa, Norma da Camara Stone Reis, fiica unui diplomat portughez, atunci când Danielle avea numai şase ani.

În 2002, Franţa mi-a conferit decoraţia Chebalier des arts et des lettres, şi am fost foarte flatată”.

Scriitoarea a ajuns în Cartea Recordurilor drept singurul autor care a ocupat hit parade al bestseller-urilor ziarului New York Times pentru 390 săptămâni.

 

„Vine Iarna! De ce trebuie opriţi Vladimir Putin şi inamicii lumii libere”


Kronika este colecția în care umanitatea este reconstruită prin cărți care ne ajută să pătrundem în culisele celor mai interesante evenimente politice, sociale sau financiare de ieri şi de astăzi.

Ascensiunea lui Vladimir Putin – fost locotenent-colonel KGB – până la funcția de președinte, în 1999, a fost un semnal puternic că Rusia se îndepărtează de democrație. În timp ce America și celelalte puteri de frunte ale lumii au continuat să îl trateze cu mănuși, Putin s-a transformat nu doar într-un dictator, ci a devenit o amenințare internațională. Cu resursele sale vaste și cu arsenalul nuclear, Putin se află în centrul unui asalt la nivel mondial asupra libertății politice și asupra ordinii lumii moderne. Pentru Garry Kasparov, autorul acestei cărţi, nimic din toate acestea nu este nou. Este un critic vocal al lui Putin de mai bine de un deceniu, după ce a condus opoziția prodemocrație la alegerile prezidențiale măsluite din 2008. Anii în care a fost martorul îndeplinirii profețiilor sale de Casandră despre intențiile lui Putin l-au făcut pe Kasparov să înțeleagă un adevăr amar: Rusia lui Putin, ca și ISIS sau al-Qaeda, se definește doar prin opoziție cu țările libere ale lumii. Pe măsură ce Putin a devenit tot mai puternic, amenințarea pe care o constituie s-a transformat din locală în regională și, în cele din urmă, într-una globală.

 

 

„Este mereu important să-l citim pe Garry Kasparov, care ne-a avertizat de pericolele putinismului înaintea multor altora. Este unul dintre acei oameni rari: un democrat rus care se gândește realist la țara sa, dar rămâne plin de speranță pentru viitor”, apreciază Anne Applebaum, autoarea volumului Cortina de Fier, laureată cu Premiul Pulitzer.

În această carte, Kasparov ne arată că prăbușirea Uniunii Sovietice nu a fost un punct final, ci doar o schimbare de anotimp, Războiul Rece topindu-se într-un soi de primăvară. Dar acum, după ani de zile de complacere și proastă judecată, iarna ne amenință din nou. Vine iarna! ni-l dezvăluie pe Putin așa cum este el, de fapt: un pericol potențial care se ascunde chiar sub ochii noștri.

„La cinci ani după ce Putin a ajuns preşedinte şi a început să reconstruiască statul poliţienesc rusesc, pe care îl admiră atât, am trăit, personal, o adevărată renaştere. În 2005, m-am retras, după douăzeci de ani în topul şahului profesionist, pentru a mă alătura mişcării prodemocratice pe cale să se nască în Rusia. Devenisem campion mondial în 1985, la 22 de ani, şi obţinusem tot ce-aş fi vrut să obţin pe tabla de şah. Întotdeauna mi-am dorit să schimb lumea în bine şi acum simţeam că drumul meu, în ceea ce priveşte şahul profesionist, se încheiase. Doream să-mi pot creşte copiii într-o Rusie liberă. Şi îmi aminteam de lozinca pe care mi-o lăsase mama pe perete, o butadă a disidenţilor sovietici: «Dacă nu tu, atunci cine?» Speram să-mi folosesc energia şi faima pentru a mă împotrivi valului tot mai mare de regresiune ce venea dinspre Kremlin”, scrie autorul în introducerea volumului.

 

„Invazia spionilor”

 

Între anii 1944-1958, datorită condiţiilor existente impuse prin forţa de ocupaţie sovietică, nimic nu se putea începe şi realiza fără aprobări date de reprezentanţii Moscovei. Activiştii principali prin care se realizau toate programele puterii sovietice în România era numiţi după primirea unei indicaţii. Acest aspect este şi mai mult întărit de faptul că în vârful puterii politice au fost impuşi agenţi ai reţelei de informaţii sovietice, recrutaţi din rândul celor care, cu mai mulţi ani înainte de 1944, fugiseră din România în URSS. Toţi aceşti agenţi au fost transformaţi în oameni politici, conducători la vârful PCR.

Invazia spionilor, scrisă de  Adrian Eugen Cristea, Marius Marinescu şi Mihai Mitran, oferă cititorilor o sumedenie de dezvăluiri. Ea prezintă istoria spionajului în România. Sunt atinse în mod captivant evenimente de o importanță colosală atât din perioada interbelică cât și din perioada comunistă.

 

 

Deosebit de interesantă ne pare în prezent, după 70 de ani, adevărata structură organizatorică a PCR, precum şi numărul membrilor de partid existenţi la luarea puterii politice de către comunişti în 23 august 1944. Motive au existat atât prin numărul lor mic, cât mai ales prin interpretările care puteau fi date.

Repartizarea pe activităţi în cadrul CC al PCR şi în câteva ministere era un aspect care depindea de interesele politice atât ale PCUS în România, cât şi ale NKVD. Cel implicat, prin care se realiza un asemenea joc politic deosebit de important a fost secretarul general al PCR, Gheorghe Gheorghiu-Dej.  

Arestările făcute în rândul membrilor comunişti, mai ales între anii 1933-1940, sub acuzaţia de participare la greve, agitaţie şi propagandă prin răspândire de manifeste şi influenţări, au creat şi consecinţe favorabile pentru aceştia. Întemniţarea lor în câteva penitenciare, aflate în mai multe locuri din ţară, le-a dat posibilitatea să se organizeze şi, astfel, să-şi stabilească şi mai bine o ierarhizare a lor în funcţiile de conducere.

„Starea de detenţie i-a reunit şi mutatul de la un penitenciar la altul a făcut ca să se cunoască şi mai bine între ei. Şi-au dezvăluit calităţile şi defectele care au contribuit la conturarea şi stabilirea, atât cât puteau să o facă, a ataşamentului faţă de comunism. 

Găsindu-se împreună, s-au şi influenţat reciproc, devenind şi mai îndârjiţi în atitudinile lor politice. De asemenea, şi-au modificat convingerile prin diferiţi curieri care-i contactau, în calitate de vizitatori obişnuiţi, aceştia informându-i despre evoluţia politicilor PCUS. Permanent se avea în vedere şi menţinerea speranţei că, în scurt timp, vor fi biruitori, canalizându-le gândirea în acest sens”.

De la prezentarea activiştilor importanţi din conducerea PCR despre care existau indicii că se aflau sub dirijarea directă a serviciilor speciale de informaţii sovietice  la îndoctrinarea militarilor români căzuţi prizonieri, de la participanţii la Brigăzile Roşii din Spania la înfiinţarea Securităţii Poporului, în 1948, şi la activitatea de propagandă şi rolul corupţiei în evenimentele imediat următoare celui de al Doilea Război Mondial, volumul este o radiografie a unei perioade în care „nişte oameni, cei mai mulţi nepregătiţi pentru viitoarea conducere a ţării, formată din zeci de milioane de cetăţeni, au acţionat împotriva intereselor acesteia, cu scopul de a o supune ţelurilor unui imperiu cu o conducere bolşevică”.

 

„Credinţă vs ştiinţă”

 

Ultimii 500 de ani au fost martorii conflictelor de proporţii monumentale dintre ştiinţă şi credinţă, de la sentinţa de arest la domiciliu pe viaţă primită de Galileo în 1632, din cauza afirmaţiei sale că sistemul nostru solar ar avea Soarele în centru, la Procesul Maimuţelor din 1925, încleştarea titanică dintre Clarence Darrow şi William Jennings Bryan asupra chestiunii dacă un profesor de liceu le-ar putea spune elevilor săi că oamenii evoluaseră din maimuţă (juriul a decis ca nu). Profesorii de astăzi încă se mai luptă să predea evoluţia; boli ale copilăriei de multă vreme eradicate încă mai izbucnesc în focare din cauza obiecţiunilor religioase faţă de vaccinare; în ciuda victoriilor legale, există încă dezbateri aprinse asupra dreptului la avort, a sinuciderii asistate şi a homosexualităţii; oamenii de ştiinţă care se tem să nu rămână fără finanţare de la buget (controlată de comitete formate din politicieni ce neagă existenţa schimbărilor climatice) se agaţă de împăciuitorism ca de ultimul refugiu - nu am putea să ne tolerăm reciproc convingerile şi să ne înţelegem între noi? 

 

Biologul evolutionist Jerry A. Coyne, autorul volumului Credinţă vs Ştiinţă, nu ar putea să ne spună mai clar: răspunsul său este un nu absolut. Ştiinţa şi religia sunt incompatibile pentru că dispun de metode diferite de a obţine informaţii despre realitate, au metode diferite de a afirma că aceste cunoştinţe sunt dovedite şi, în final, ajung la concluzii conflictuale despre univers. 

„Cunoaşterea” dobândită de religie se află în conflict nu doar cu informaţiile ştiinţifice, ci şi cu ceea ce afirmă celelalte religii. În cele din urmă, metodele religiei, spre deosebire de cele ale ştiinţei, nu ne sunt de folos pentru a înţelege realitatea. 

„Deviind de la punctul de vedere al multor «conciliatorişti» care văd religia şi ştiinţa, dacă nu armonioase şi complementare, măcar ca nefiind în conflict, eu susţin, prin urmare, că acestea două sunt angrenate într-un fel de război: un război al înţelegerii, care priveşte necesitatea de a avea sau nu motive întemeiate pentru ceea ce acceptăm ca adevărat.

Deşi cartea de faţă tratează conflictul dintre religie şi ştiinţă, eu consider că acesta este doar o bătălie dintr-un război mai mare – dat între raţional şi superstiţie. Religia este o simplă  marcă a superstiţiei (alături de astrologie, fenomene paranormale, homeopatie şi vindecări spirituale), însă e cea mai răspândită şi nocivă formă a acesteia. Iar ştiinţa este o simplă formă de raţionalitate (alături de filosofie şi matematici), dar este una foarte dezvoltată şi singura capabilă să descrie şi să înţeleagă realitatea.

Toate superstiţiile care pretind că denotă adevăruri sunt, de fapt, forme de pseudoştiinţă, folosind tactici similare pentru a preîntâmpina contestarea. După cum vom vedea, cei care pledează în favoarea pseudoştiinţelor, ca homeopatia sau cunoşterea extrasenzorială, îşi susţin adesea convingeile prin argumente similare precum cele invocate de teologi pentru a-şi apăra credinţa”, afirmă autorul.

Jerry A. Coyne este profesor la Departamentul de ecologie şi evoluţie al Universităţii Chicago, unde se specializează în genetica evolutivă. Cartea sa, Why Evolution Is True, devenită bestseller New York Times, a fost, din 2010, una dintre cele 50 de cărţi ale timpului nostru, conform revistei Newsweek.

 

„Un spion printre prieteni. Kim Philby şi marea trădare”

 

O carte fabuloasă, de Ben Macintyre, care a produs o impresie extrem de puternică la nivel internaţional. Volumul ne spune povestea celui mai remarcabil spion al timpurilor moderne prin prisma prieteniei. “Ben Macintyre a scris o carte interesantă, cu un subiect tentant şi în cele din urmă dramatic. A început ca un studiu despre prietenie şi s-a încheiat ca o condamnare”, nota The Spectator.

S-au scris foarte multe despre Kim Philby, incusiv în opera unor scriitori precum Patrick Seale, Phillip Knightley, Tom Bower, Anthony Cave Brown şi Genrikh Borovik. Însă personalitatea lui Kim Philby rămâne, pentru mulţi cititori, una enigmatică, la fel ca Războiul Rece, la care se face deseori trimitere, dar care este foarte puţin înţeles. Este adevărat că, în ultimii ani, au apărut materiale secretizate până acum, precum şi istorii autorizate ale MI5 şi MI6, care au pus conflictul respectiv şi rolul jucat de Philby într-o lumină nouă.

 

Volumul începe cu un citat din E.M. Forster, din 1938: „Prietenii. subst. Termen argotic pentru mebrii unui serviciu de informaţii; mai ales, în argoul britanic, pentru membrii Serviciului Secret de Informaţii sau MI6.

Dacă ar fi să aleg între a-mi trăda ţara şi a-mi trăda prietenii, sper să am curajul să-mi trădez ţara. Poate că alegerea asta îl va scandaliza pe cititorul modern, care va pune de îndată mâna patriotică pe telefon şi va suna la poliţie. Însă pe Dante nu l-ar fi şocat. Dante i-a aşezat pe Brutus şi pe Cassius în cel mai de jos cerc al Infernului fiindcă l-au trădat pe prietenul lor, Iuliu Cezar, în loc să trădeze Roma”.

Această carte nu reprezintă o biografie a lui Kim Philby. Este, mai degrabă, o încercare de a descrie o relaţie de prietenie, care a jucat un rol important în istorie, prezentată sub formă de naraţiune. Este vorba mai puţin despre răspunderi, politică şi ideologii, ci mai mult despre personalitate, caracter şi o relaţie tipic britanică, neexplorată până acum.

„Doi spioni de vârstă mijlocie stau într-un apartament din Cartierul Creştin, sorbind ceai şi minţindu-se politicos unul pe celălalt pe măsură ce se apropie înserarea. Sunt englezi; atât de englezi, încât obiceiul de-a fi politicoşi, care-i leagă şi-i desparte totodată, rămâne de nezdruncinat. Zgomotele străzii pătrund până la ei prin fereastra deschisă, claxoanele şi copitele cailor amestecându-se cu clinchetul porţelanului şi cu vocile şoptite. Un microfon, ascuns sub canapea, înregistrează convorbirea şi o transmite printr-un fir, tras printr-o gaură micuţă în lambriu, către camera alăturată, unde un al treilea bărbat stă aplecat peste un magnetofon, chinuindu-se să distingă vorbele în căştile de baghelită.

Cei doi sunt prieteni. Se cunosc de aproape trizeci de ani. Dar acum sunt cei mai aprigi duşmani, combatanţi în taberele opuse ale unui conflict brutal (...) Pe măsură ce se lasă seara, ciudatul duel mortal continuă între cei doi bărbaţi legaţi prin clasă, club şi educaţie, dar despărţiţi de ideologie; doi oameni cu gusturi şi educaţie aproape identice, dar cu loialităţi contradictorii; cei mai intimi duşmani. Pentru cine trage cu urechea, discuţia lor pare extrem de politicoasă, un ritual englezesc străvechi într-o ţară străină; de fapt, este o luptă necruţătoare, cu pumnii goi, spasmele morţii unei prietenii însângerate”.

În mare măsură, „datele” din cazul Philby fac încă subiectul unor dispute aprinse, iar teoriile conspirative şi nu numai, abundă întrucât derivă din amintiri sau speculaţii, lipsite de suportul unor documente edificatoare, unele sunt nuanţate de propagandă, iar altele sunt, pur şi simplu, ficţiune.

Câtă vreme dosarele oficiale ale MI6, CIA şi KGB rămân secrete, evenimentele descrise vor rămâne mereu învăluite în mister, fiind prezentate prin relatări contradictorii, puncte de vedere diferite şi amintiri distorsionate.

Volumul nu se doreşte a fi un ultim cuvânt despre Kim Philby. De fapt, încearcă să spună povestea într-un alt fel, şi poate chiar să ajungă la o nouă înţelegere a figurii celui mai remarcabil spion al timpurilor moderne.

„Macintyre a produs mai mult decât o poveste despre spionaj. El a scris o poveste despre cel mai complex subiect posibil... prietenia. Când am devorat această carte, a trebuit să îmi reamintesc că nu e vorba despre un roman. Era de parcă aş fi citit o poveste de Graham Greene, Ian Fleming sau John LeCarré”, scria Walter Isaacson în New York Times Book Review

Iar Dallas Morning News apreciază: „Macintyre face aici ce ştie mai bine – spune o poveste al naibii de bună. Un spion printre prieteni este o carte care nu poate fi lăsată uşor din mână şi cea mai antrenantă lectură din ultimul timp”. 

Ben Macintyre este jurnalist pentru The Times din Londra şi autorul mai multor romane printre care se numără: Double Cross, Operation Mincemeat, Agent Zigzag, The Napoleon of Crime şi Forgotten Fatherland. El este, de asemenea, autorul unor documentare prezentate la postul BBC.

 

VOTEAZA ARTICOLUL
+2
Dan Negru: Am jucat cu Hagi, mingea șutată mi-a lovit capul

27 Martie, 17:52

Array ( [id] => 537469 [title] => Dan Negru: Am jucat cu Hagi, mingea șutată mi-a lovit capul [supratitle] => [description] =>

Dan Negru povestește într-o postare pe contul său de socializare cum a reușit să înscrie un gol ajutat de Gică Hagi. Vedeta TV este de părere că Hagi ar trebui să revină la naționala de fotbal a României. 

[title_homepage] => Dan Negru povestește un episod SAVUROS cu Hagi [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

"Am jucat cu Hagi in echipa, acu' vreo 15 ani, intr-un meci demonstrativ cu vedete și fotbaliști. Aproape toți au dat gol, mai puțin eu. La un corner, Hagi mi-a arătat un punct din care sa nu ma mișc, apoi s-a dus sa bată cornerul. Nu m-am mișcat, am stat ca un lemn, exact cum mi-a spus și mingea , șutată de Hagi, mi-a lovit capul și a intrat direct in poarta. "Hai ca ai dat și tu unu'", mi-a șoptit apoi Gica. Hai cu Hagi la Naționala! Dacă a reușit cu mine, o sa reușească și cu alte "lemne"...." a scris Dan Negru pe contul său de socializare. 

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 176 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 176 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-03-27 17:52:45 [date_updated] => 2017-03-27 17:56:23 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => dan-negru-am-jucat-cu-hagi-mingea-utat-mi-a-lovit-capul [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 402638 [media_type] => image [description] => Dan-Negru [filename] => Dan-Negru.jpg [datedir] => 201312 [upload_date] => 2013-12-20 12:10:02 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_402638_dan-negru_537469.html ) ) ) ) 1
Virgil Ianțu revine în televiziune

27 Martie, 17:07

Array ( [id] => 537458 [title] => Virgil Ianțu revine în televiziune [supratitle] => [description] =>

Un cunoscut prezentator TV revine în televiziune după o pauză de trei ani. 

[title_homepage] => Un celebru prezentator din România REVINE în televiziune [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Este vorba despre Virgil Ianțu, care și-a anunțat apariția înapoi la TV pe contul său de socializare.

"În ultimii ani am fost întrebat de foarte mulți dintre voi de ce nu revin la TV sau când o voi face. Gândurile și vorbele voastre calde m-au pus la rându-mi pe gânduri…  Îmi doresc o revenire în televiziune, dar nu cu orice preț. Am crezut întotdeauna că publicul românesc merită emisiuni de calitate. Și mai cred că măcar unii dintre noi suntem obligați să îi oferim ceea ce merită. Așa că iată și vestea: a venit vremea să mă întorc. Îmi era dor și abia aștept să încep filmările!”, a scris Virgil pe pagina să de Facebook.

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 176 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 176 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-03-27 17:07:25 [date_updated] => 2017-03-27 17:07:25 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 2 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => virgil-ian-u-revine-in-televiziune [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 381989 [media_type] => image [description] => Virgil Ianțu [filename] => Virgil-Ianțu-traiestemuzica.ro_.jpg [datedir] => 201310 [upload_date] => 2013-10-25 23:13:05 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_381989_virgil-ian--u_537458.html ) ) ) ) 1
HOROSCOP, marți, 28 martie 2017

27 Martie, 16:25

Array ( [id] => 537448 [title] => HOROSCOP, marți, 28 martie 2017 [supratitle] => [description] => [title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Berbec

Vestile care sosesc de departe au un rol pozitiv asupra ta, de parca ai afla ca s-au rezolvat cu bine mai multe probleme care te-au ingrijorat in ultima perioada si pentru care ar fi trebuit sa te deplasezi personal la fata locului. Nici nu mai e nevoie sa pleci tu personal la drum pentru a vedea ce se petrece acolo, in alta localitate, semn ca orice problema poate fi rezolvata si prin telefon. Tot de departe se pot ivi azi si sume de bani, exact cand aveai mai mare nevoie, bani pe care deja ii aranjezi pe caprarii ca sa fii sigur ca ai acoperit cele mai importante plati ale acestei perioade.

Taur

Atragi alaturi de tine persoane fara experienta, incepatoare in unele domenii, care te privesc cu admiratie, asteptand mult de la tine. Vor un sfat, o indrumare, o lectie de viata, semn ca iti apreciaza experienta sau superioritatea in unele planuri. Tu ai ce sa le impartasesti, stii atatea, ca atare te vei dedica lor cu inima deschisa, dornic sa transmiti mai departe ceea ce stii. Nimic nu e mai incantator decat sa vezi oameni care nu stiau nimic atunci cand au venit la tine, ca pleaca de aici cu lectia invatata, fiind cu ceva mai intelepti decat la inceput. Poti fi un profesor excelent pentru cei tineri!

Gemeni

Mediul in care te afli te influenteaza negativ, ca atare alege-ti cu grija companionii, ca sa nu-ti strici ziua din cauza toanelor lor. Ai alaturi persoane impovarate de tot felul de necazuri care nu iti apartin, dar, cum esti sensibil la necazurile altora, te vor impresiona imediat si vei aluneca si tu spre aceeasi panta depresiva. Fa tot posibilul sa iesi din locurile in care planeaza lipsuri, boli, necazuri, chiar daca esti un suflet mare care rezoneaza la tot ce aude in jur, dar chiar nu merita sa-ti strici ziua din cauza altora care isi elibereaza astfel problemele pe umerii tai.

Rac

O problema de sanatate iti cam strica planurile de azi. In loc sa te concentrezi la ce aveai de facut, umbli prin farmacii, pe la medici, sau esti consemnat la domiciliu, ceea ce devine frustrant pentru tine, in cazul in care aveai un program arhiincarcat. Astfel de momente au si ele rolul lor: acela de a te mai opri un pic din elan, cand depasesti limitele propriei tale fiinte, pentru ca ce-i prea mult strica: ori alimentatia gresita, ori stres prea mare, ori munca prea multa. O pauza ti-ar fi benefica, in care sa acorzi si tu mai multa atentiei organismului tau.

Leu

Esti dezamagit sa vezi cum un mare vis se destrama sub ochii tai, doar pentru ca nu ai facut tot posibilul sa-l duci la capat. Ai ratat cateva ocazii bune, ai amanat unele decizii importante iar acum e deja prea tarziu sa mai salvezi ceva. Vrei, nu vrei, trebuie sa te recunosti invins si sa renunti la planul de la care aveai atatea speranta. Poate, cu ceva noroc, ai putea schimba rapid macazul si sa mergi intr-o alta directie si astfel sa nu pierzi chiar tot ce ai construit pana aici. Ar mai fi ceva sanse.

Fecioara

Primesti un verdict destul de sever care nu-ti permite sa duci mai departe ce ai inceput. Esti nevoit sa-i pui punct aici si, pe moment, esti trist pentru ca nu e raspunsul pe care-l visai. Unde-i lege nu-i tocmeala, ca atare trebuie sa accepti acest final de drum cu oarecare smerenie, dar nu il considera o infrangere, ci o alta lectie invatata. Vei sti, altadata, sa nu mai faci greseli si sa urmezi doar caile corecte. Daca acum se inchide un capitol cu un refuz categoric, e semn ca trebuie sa schimbi imediat macazul, pornind pe calea cea buna.

Citește mai multe pe teotrandafir.com

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 3 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 3 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-03-27 16:25:24 [date_updated] => 2017-03-27 16:25:24 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => horoscop-mar-i-28-martie-2017 [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 528762 [media_type] => image [description] => [filename] => horoscop_78538200.png [datedir] => 201703 [upload_date] => 2017-03-27 16:25:18 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_528762__537448.html ) ) ) ) 1
Filip, baietelul bolnav care isi dorea sa fie inmormantat langa mama lui, a murit

27 Martie, 19:24

Cancan.ro Array ( [id] => 115726 [from_company] => Cancan.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=0C3SDbFq3Bh32u0OIsWVIDK-T7p6WZyb6VG2KnOLpredXwfVPpYYRWc6iNMUJEf6z7Z8RCa5YlZ5OPBonqYO-lSqUqqXmh4qcwvW68SuA4Yj6EWzz6xnkoSnifS5xrYlFbrBrLzgP0Ia_alVF8wBHZaGcoyyDCV-kKEg_JXoOlw35xKV27Fk7vZhVq6se0_YlqSIF3zxAcqFSJeUTCbFgQ [unencoded] => http://www.cancan.ro/filip-baietelul-bolnav-care-isi-dorea-sa-fie-inmormantat-langa-mama-lui-a-murit-16872656 [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5mJ8bX-BYIJdqAX_AGAyNjdieMVHkVl0K_ZuF1fWO9iCUf61jsjiCwaMzPhvwTaSgOnuN4-_GqiD5VHjSYxdUnLU21quWrjVDAPqgggvjuri2J_qmG1vO_vyirNyV5zb_KN0-1FDMTn8f6YPIBCjZwIG1cX8Tt0KIBepcxYPBNI [filesize] => 0 [title] => Filip, baietelul bolnav care isi dorea sa fie inmormantat langa mama lui, a murit [description] => Cumplit de trist! Filip, băieţelul bolnav care îşi dorea să fie înmormântat lângă mama lui, a încetat din viaţă. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 22 [placement] => both [activated] => 1 [timestamp] => 2017-03-27 19:24:02 [timestamp_created] => 2017-03-27 19:24:02 [title_homepage] => Filip, baietelul bolnav care isi dorea sa fie inmormantat langa mama lui, a murit [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=0C3SDbFq3Bh32u0OIsWVIDK-T7p6WZyb6VG2KnOLpredXwfVPpYYRWc6iNMUJEf6z7Z8RCa5YlZ5OPBonqYO-lSqUqqXmh4qcwvW68SuA4Yj6EWzz6xnkoSnifS5xrYlFbrBrLzgP0Ia_alVF8wBHZaGcoyyDCV-kKEg_JXoOlw35xKV27Fk7vZhVq6se0_YlqSIF3zxAcqFSJeUTCbFgQ [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Cancan.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-03-27 19:24:02 [is_cross] => 1 ) 1
Rasturnare de situatie in cazul primarului din Iasi care si-a pierdut tatal si sotia otraviti! Au aparut primele imagini!

27 Martie, 19:24

Cancan.ro Array ( [id] => 115727 [from_company] => Cancan.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=CXGwQiMJ2hAbo3vClx8tsKem-4kV9meJOI_FVjBUvT0TJpV7Rm4qc4EQDZ4aylNFq-VtRSD9A6HH433uYmuFkY2OSloyEB7-eq2-PMLLH33hAv_HRlYGYjLho53DaLlg-E79w17OUwuB3RSw91xYiQv_Xi-CnDleZO1OtO-iE8oi6x8W7fk4QZiGEA62D6DR_ds2mPQkR1QOu4dTe_jym2kT0n-d9mabmF-gaWaspSypOqWsqrCrSpPyjYKTI0OZ [unencoded] => http://www.cancan.ro/fotografii-in-premiera-mafia-lemnului-l-a-atacat-cu-bate-si-topoare-inainte-ca-sotia-si-tatal-sa-sfarseasca-otraviti-16857914 [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=5mJ8bX-BYIJdqAX_AGAyNjdieMVHkVl0K_ZuF1fWO9iYfbXER5TqBuLyuyhOmaotsdNSUBFq8NvdeHyK36TtZkNsCtAK5o55SSpvra81-0_NIHaRQQ0ODSUFbsJtnmjpvsHCrLvC9nPAUlM8mIRKvmqR8YQnLonKRG5M7jZhp2o [filesize] => 0 [title] => Rasturnare de situatie in cazul primarului din Iasi care si-a pierdut tatal si sotia otraviti! Au aparut primele imagini! [description] => Decesul în condiţii suspecte al tatălui şi soţiei primarului din localitatea ieşeană Butea ar putea fi legat de mafia hoţilor de lemne care acţiona în judeţ. Primarul a povestit că înainte ca cei dragi să moară otrăviţi, mai primise ameninţări cu moartea, ba chiar a fost agresat în pădure de hoţi, cu bâte şi topoare! [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 25 [placement] => both [activated] => 1 [timestamp] => 2017-03-27 19:24:03 [timestamp_created] => 2017-03-27 19:24:03 [title_homepage] => Rasturnare de situatie in cazul primarului din Iasi care si-a pierdut tatal si sotia otraviti! Au aparut primele imagini! [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=CXGwQiMJ2hAbo3vClx8tsKem-4kV9meJOI_FVjBUvT0TJpV7Rm4qc4EQDZ4aylNFq-VtRSD9A6HH433uYmuFkY2OSloyEB7-eq2-PMLLH33hAv_HRlYGYjLho53DaLlg-E79w17OUwuB3RSw91xYiQv_Xi-CnDleZO1OtO-iE8oi6x8W7fk4QZiGEA62D6DR_ds2mPQkR1QOu4dTe_jym2kT0n-d9mabmF-gaWaspSypOqWsqrCrSpPyjYKTI0OZ [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Cancan.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-03-27 19:24:03 [is_cross] => 1 ) 1
Protest în fața Ministerului Sănătății. Ce s-a cerut

27 Martie, 16:03

Array ( [id] => 537440 [title] => Protest în fața Ministerului Sănătății. Ce s-a cerut [supratitle] => [description] =>
Protest în faţa Ministerului Sănătăţii pentru ca toţi pacienţii cu fibroză chistică să beneficieze de asistenţi personali.
 
 
[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>
Mai multe persoane au protestat, luni, în faţa Ministerului Sănătăţii (MS) cerând ca toţi bolnavii de fibroză chistică, dar şi pacienţi cu alte afecţiuni să beneficieze de asistenţi personali. 

Majoritatea protestatarilor sunt părinţi ai unor copii cu fibroză chistică. 

Preşedintele Asociaţiei de Fibroză Chistică din România, Georgiana Niţu, a declarat că solicită efectuarea de schimbări în Ordinul nr. 283 din februarie 2017 privind modificarea Ordinului 1.306 din 2016 pentru aprobarea criteriilor de încadrare a copiilor cu dizabilităţi în grad de handicap, astfel încât toţi pacienţii care suferă de fibroză chistică să aibă asistent personal, nu doar cei care sunt în stadiu foarte grav. 

„Sunt câteva criterii de încadrare referitoare la funcţia pulmonară şi la starea sistemului digestiv, dar acestea sunt destul de severe, astfel încât doar pacienţii în stare foarte, foarte gravă pot beneficia de asistent personal”, a explicat Georgiana Niţu, potrivit Agerpres. 

Ea a precizat că, după adoptarea ordinului din februarie 2017, numărul bolnavilor de fibroză chistică beneficiari de asistenţi personali va fi foarte mic. Niţu a estimat că, înainte de acest ordin, 90-95% dintre cei cu fibroză chistică aveau asistent personal.  

Cum se tratează firboza chistică

„Fibroza chistică este o boală foarte complexă, în care tratamentul este îngrozitor atât pentru copil, cât şi pentru părinţi, este nevoie de minim 4-5 ore pe zi pentru tratament cu aerosoli, pentru fizioterapie, pentru administrarea de medicamente şi aşa mai departe şi un copil nu poate face acest lucru, să nu mai vorbim de adulţi, că adulţii, chiar dacă sunt mari, nu se pot îngriji de chiar toate aspectele tratamentului”, a mai declarat Niţu. 

Potrivit acesteia, în principiu, starea adulţilor cu această boală este foarte deteriorată din cauza afectării pulmonare. 

Ea a menţionat că protestul nu se limitează la fibroza chistică. „Noi am iniţiat protestul, dar ni s-au alăturat şi persoane pentru alte afecţiuni - epidermoliză buloasă, de exemplu, este cineva privind afecţiuni neurologice, dar în principiu vor acelaşi lucru, şi anume asistent personal pentru copiii şi adulţii pacienţi”, a adăugat Niţu. 

Ea a spus că protestul organizat de Asociaţia de Fibroză Chistică din România a fost autorizat între ora 11.00 şi 13.00, de luni până vineri. 

Câți oameni suferă de fibroză chistică în România

Niţu a menţionat că aproximativ 500 de persoane suferă de fibroză chistică în România, dintre care circa 90 de adulţi şi restul copii. 

O delegaţie a protestatarilor a fost primită de reprezentanţi ai MS. Niţu a precizat că aceştia au comunicat delegaţiei să aştepte să se întrunească comisiile de specialitate ca să analizeze şi să hotărască dacă este cazul să modifice ordinul din februarie 2017. 

George Sârbu, tatăl unui copil cu fibroză chistică, a menţionat că numai pentru a face aerosoli cu o soluţie numită Pulmozyme un bolnav are nevoie de 3.000 de lei lunar, precizând că acesta este decontat. 

Cristina Omocia, mama unui copil cu fibroză chistică, a spus că statul nu decontează multe suplimente, vitamine şi a menţionat că cere să i se dea dreptul să aibă grijă de copilul său, să-i poată administra ea medicamentele.

[citeste si]

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 183 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 183 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-03-27 16:03:04 [date_updated] => 2017-03-27 16:03:04 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => protest-in-fa-a-ministerului-sanata-ii-ce-s-a-cerut [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 528758 [media_type] => image [description] => [filename] => fibroza_chistica_81794000.jpg [datedir] => 201703 [upload_date] => 2017-03-27 16:02:52 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_528758__537440.html ) ) ) ) 1
BREAKING NEWS: Aceşti români vor avea SALARIU de 3.600 DE EURO!

27 Martie, 19:24

Capital.ro Array ( [id] => 115732 [from_company] => Capital.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=7yIwUsbYMuXo1IraNP_7t6WB4BQrBGEx4fpb4LcHypX_ua0RLHimGJ_o58a3LDY6cIzMQoNH0eStKVAql5HklGtsBKHX-0Y-bKoQ8UGcRlCu8_6HOnWWKBpVeERqBEpAzr5mg5VeDasPs8yU52V-mUl0yNHT1SPYcopbF2-7TQCAxNA_cgjXa6MyzfRBMOTe4bTHACx-cHn4kBIiIbrSJA [unencoded] => http://www.capital.ro/in-2018-salariile-medicilor-vor-ajunge-pana-la-3600-de-euro.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Iw8HuQzU_J898FjBkphEblvBj2laTCuYlHnELniBja2gfaKLnZmeS5O3wRaE1hJLrKzZSDIOAYg0869JeeMHEtOpxm42xGwpqnikNQ22xwPJcPNgpXZARQA5FBPMkY9BTMHvJldI238vbK2cVOIw4xnG8cfjKvAbI0D7P60RCi4 [filesize] => 0 [title] => BREAKING NEWS: Aceşti români vor avea SALARIU de 3.600 DE EURO! [description] => Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, duminică seara, că salariul unui medic din secţiile ATI va ajunge, în 2018, până la 3.600 de euro, afirmând că cel mai mare salariu din sistemul bugetar îl va avea preşedintele României, 18.000 de lei şi că majorările se vor realiza până în 2020. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 6 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-03-27 19:24:07 [timestamp_created] => 2017-03-27 19:24:07 [title_homepage] => BREAKING NEWS: Aceşti români vor avea SALARIU de 3.600 DE EURO! [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=7yIwUsbYMuXo1IraNP_7t6WB4BQrBGEx4fpb4LcHypX_ua0RLHimGJ_o58a3LDY6cIzMQoNH0eStKVAql5HklGtsBKHX-0Y-bKoQ8UGcRlCu8_6HOnWWKBpVeERqBEpAzr5mg5VeDasPs8yU52V-mUl0yNHT1SPYcopbF2-7TQCAxNA_cgjXa6MyzfRBMOTe4bTHACx-cHn4kBIiIbrSJA [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Capital.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-03-27 19:24:07 [is_cross] => 1 ) 1
ANUNŢ de la ANAF: Vine la TINE ACASĂ! Trebuie SĂ PLĂTEŞTI!

27 Martie, 19:24

Capital.ro Array ( [id] => 115733 [from_company] => Capital.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=uAEbdTzOvrCRggFuK_-_bnIL_4lJ2AEqSk3_Efh5AIVEbLidcogV_3GoFC694Be2QalcFtmxQOMWLRGN8NPHJZuZNx39LJXS24ws0P9oehZGD5Cz_2eKjWKzhHcG78P0jdhnwqqEZfdlHcJAVJPoqbOk59PEdG-hOmRQNfi71rs [unencoded] => http://www.capital.ro/anaf-ar-putea-trimite-decizii-de-plata-pentru-asigurarile.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=Iw8HuQzU_J898FjBkphEblvBj2laTCuYlHnELniBja36YwAGcLDhqBx4giRJMM3nD7UOmBwzG4kyOLEMzEOMRcfWTfUejplcWijVtk0XVrlpbzXKBc-5rBmIULeSAaU_95DChhCWhBoa7O8IohypdTWfgnzlgy2rY6Te1utJXtw [filesize] => 0 [title] => ANUNŢ de la ANAF: Vine la TINE ACASĂ! Trebuie SĂ PLĂTEŞTI! [description] => ANAF ar putea trimite decizii de plată pentru asigurările de sănătate care n-au mai fost achitate în ultimii patru ani din cauza unei lipse de comunicare între instituţiile statului. De asemenea, Fiscul, sub presiunea Executivului de a aduce mai mulţi bani la buget, ar putea încasa mai devreme impozitele pe venituri. Adică deciziile să vină în vară, nu la toamnă. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 7 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-03-27 19:24:08 [timestamp_created] => 2017-03-27 19:24:08 [title_homepage] => ANUNŢ de la ANAF: Vine la TINE ACASĂ! Trebuie SĂ PLĂTEŞTI! [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=uAEbdTzOvrCRggFuK_-_bnIL_4lJ2AEqSk3_Efh5AIVEbLidcogV_3GoFC694Be2QalcFtmxQOMWLRGN8NPHJZuZNx39LJXS24ws0P9oehZGD5Cz_2eKjWKzhHcG78P0jdhnwqqEZfdlHcJAVJPoqbOk59PEdG-hOmRQNfi71rs [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => Capital.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-03-27 19:24:08 [is_cross] => 1 ) 1
Teroristul din Londra a fost LĂSAT LIBER după ce a pus la cale ARUNCAREA în AER a unei BAZE MILITARE

27 Martie, 19:24

EVZ.ro Array ( [id] => 115734 [from_company] => EVZ.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=v7ZLwEsavMA0PQrAqUio3ZQIeTge0Y4Kx9BXQnZHpfM-Ce_ss_LOANaAlaGo3Y3ioOkDbhoLYH7px-KXWyGBEr4-9fTEaDZ-7zF575pRlMrFe4aIBeLQvFFB6YXFqKXO [unencoded] => http://www.evz.ro/terorist-londra-atac-baza-militara.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=W-T2xNu4RpouTX6yUHH7HoJZpDK8L6vGp6PMOT33ur7TLErRZpIPALYwH20MraoVTlHFeD-XV-y9jUQOtAT3gTgG3BppOMB98SzMCf96-qQAV3iuBqxkoHQbX3Q4-IV3k33UVUxpayx55YXEaQ-Cboajd3CtFCZjbTdkEQrHOm0 [filesize] => 0 [title] => Teroristul din Londra a fost LĂSAT LIBER după ce a pus la cale ARUNCAREA în AER a unei BAZE MILITARE [description] => Khalid Masood a plănuit împreună cu alți patru teroriști Al-Qaida să strecoare în bază o mașină de jucărie teleghidată, plină cu explozibil. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 8 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-03-27 19:24:09 [timestamp_created] => 2017-03-27 19:24:08 [title_homepage] => Teroristul din Londra a fost LĂSAT LIBER după ce a pus la cale ARUNCAREA în AER a unei BAZE MILITARE [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=v7ZLwEsavMA0PQrAqUio3ZQIeTge0Y4Kx9BXQnZHpfM-Ce_ss_LOANaAlaGo3Y3ioOkDbhoLYH7px-KXWyGBEr4-9fTEaDZ-7zF575pRlMrFe4aIBeLQvFFB6YXFqKXO [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => EVZ.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-03-27 19:24:09 [is_cross] => 1 ) 1
Dragnea, DESFIINŢAT de Ponta! Evenimente neştiute SCOASE la suprafaţă de fostul premier

27 Martie, 19:24

EVZ.ro Array ( [id] => 115735 [from_company] => EVZ.ro [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=vlgVWRJ2zFhJlb9jKBoRY1nxEi4uqC8_YyfCkiuWP8m50-Yw5kfmVAw_J672ge5GwQ19HG4GuZ-H1JfygE7TMRolkm24MKJEUqCidMTxreTVc4XiLfAvsQ26REeiwSZ0jAjaApc5qoqHKjYBl2YUtjqxBzAOEpVe5DOZ2EHTLmM [unencoded] => http://www.evz.ro/dragnea-desfiintat-de-ponta-evenimente-nestiute-scoase-la-supra.html [image] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=W-T2xNu4RpouTX6yUHH7HoJZpDK8L6vGp6PMOT33ur7HDCGrLkvmcdJ4P64FM4B6ocGIpUd8xCzmFC_WwnoOJ_RalD1RfFkg07TCXK5T15DKhAIviPYrprW7vcqeyqKaIMTu0A3zxONIUSIdNoZgN1uHd0luKk0tzqCKmX584jY [filesize] => 0 [title] => Dragnea, DESFIINŢAT de Ponta! Evenimente neştiute SCOASE la suprafaţă de fostul premier [description] => Victor Ponta nu a ezitat să susţină, cu noi declaraţii, războiul de la distanţă pe care îl are cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea. [type] => receive [cross_type] => [article] => 0 [position] => 9 [placement] => article [activated] => 1 [timestamp] => 2017-03-27 19:24:09 [timestamp_created] => 2017-03-27 19:24:09 [title_homepage] => Dragnea, DESFIINŢAT de Ponta! Evenimente neştiute SCOASE la suprafaţă de fostul premier [media] => Array ( [images] => Array ( [link] => https://pb-prc-adn-n3.api.nxthost.io/dc_redir.php?u=vlgVWRJ2zFhJlb9jKBoRY1nxEi4uqC8_YyfCkiuWP8m50-Yw5kfmVAw_J672ge5GwQ19HG4GuZ-H1JfygE7TMRolkm24MKJEUqCidMTxreTVc4XiLfAvsQ26REeiwSZ0jAjaApc5qoqHKjYBl2YUtjqxBzAOEpVe5DOZ2EHTLmM [am_description] => ) ) [section] => Array ( [name] => EVZ.ro ) [authors] => [date_published] => 2017-03-27 19:24:09 [is_cross] => 1 ) 1
Capitala pierde teren în materie de spitale. În ce orașe se operează românii

27 Martie, 13:26

Array ( [id] => 537415 [title] => Capitala pierde teren în materie de spitale. În ce orașe se operează românii [supratitle] => [description] =>
Oradea, Braşov şi Timişoara sunt oraşele cu cele mai bune facilităţi medicale din România. Capitala ocupă locul 9.
 
[title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>
Oradea, reşedinţa şi cel mai mare oraş din judeţul Bihor, este centrul urban cu cele mai bune facilităţi medicale din România, în condiţiile în care localitatea deţine 16 spitale de stat şi private, alături de alte peste 90 de cabinete private şi zeci de farmacii, relevă un studiu de specialitate. 

Clasamentul continuă cu oraşele Braşov, Timişoara, Târgu Mureş, Baia Mare, Piteşti şi Cluj-Napoca. La polul opus, printre cele mai dezavantajoase oraşe din punctul de vedere al facilităţilor medicale se numără Giurgiu, Focşani, Tulcea, Călăraşi, Constanţa, Bacău şi Vaslui. 

La nivel de regiuni istorice, Banat a fost desemnat de 8.332 de români drept regiunea cu cele mai bune facilităţi medicale, fiind urmată de Maramureş, Crişana şi Transilvania. Cel mai mic punctaj la capitolul percepţiei locuitorilor faţă de facilităţile medicale în oraşele şi cartierele lor a fost obţinut de Dogrobea, Moldova şi Muntenia, în timp ce zona Bucureşti şi Ilfov se află la mijlocul clasamentului, potrivit studiului realizat de platforma de anunţuri imobiliare Storia.ro şi agenţia de cercetare D&D Research. 

„În general, oraşele cu un număr mare de locuitori, cu un Produs Intern Brut ridicat şi o rată a şomajului scăzută au fost considerate şi oraşele cu cele mai bune facilităţi medicale. La polul opus, cele mai dezavantajoase oraşe din punct de vedere al facilităţilor medicale au în medie sub 100.000 de locuitori şi o rată a şomajului ridicată”, arată analiza citată de Agerpres.

Cartierul bucureștean Ştefan cel Mare are cel mai bun spital

În ceea ce priveşte Capitala, aceasta ocupă locul 9 în topul oraşelor cu cele mai bune facilităţi medicale din România. În clasament, peste 29.000 de bucureşteni şi-au evaluat cartierul în care locuiesc, iar pe primul loc se situează cartierul Ştefan cel Mare, urmat de zonele Dorobanţi, Cotroceni, Floreasca, Basarabia, Aviaţiei şi Titan. Ultimele poziţii sunt ocupate de Prelungirea Ghencea, Ferentari şi 23 August (Căţelul). De asemenea, Giuleşti, Baicului, Rahova sau Militari sunt, la fel, cartiere desemnate de bucureşteni ca fiind dezavantajoase din punct de vedere al facilităţilor medicale. 

Percepţia asupra accesului la cele mai bune facilităţi medicale este cea de-a treia tema a studiului „Oraşele şi cartiere din România”, ce se va desfăşura până la finalul anului 2017. Până în prezent, aproape 170.000 de români au răspuns chestionarului propus de realizatorii studiului. 

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 183 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 183 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-03-27 13:26:11 [date_updated] => 2017-03-27 13:26:11 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => capitala-pierde-teren-in-materie-de-spitale-in-ce-ora-e-se-opereaza-romanii [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 527442 [media_type] => image [description] => [filename] => paturi_spital_77794900.jpg [datedir] => 201703 [upload_date] => 2017-03-08 16:10:16 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_527442__537415.html ) ) ) ) 1
HOROSCOP, luni, 27 martie 2017

26 Martie, 18:29

Array ( [id] => 537337 [title] => HOROSCOP, luni, 27 martie 2017 [supratitle] => [description] => [title_homepage] => [description_homepage] => [title_rss] => [description_rss] => [title_tpu] => [content] =>

Balanță

Ai o stare ciudata in fata unui nou inceput, de parca nu-ti place ceea ce se prefigureaza la orizont, si te tii cu dintii de lucrurile pe care le cunosti deja. Nu prea iti place noutatea, de aceea preferi sa ramai intr-o zona cu care esti deja familiarizat, dar va trebui totusi sa accepti schimbarea din mers. Nu poti sta permanent blocat intr-o singura stare de lucruri, chiar daca iti convine de minune stabilitatea, deci fii pregatit si pentru eventuale cai noi de mers. Si tu te schimbi in timp, se mai ivesc si noi directii, ca atare fii deschis la nou, chiar daca cere mult de la tine.

Scorpion

Daca vezi ca un proiect inceput demult nu mai are nimic nou de oferit, ar fi bine sa te gandesti din ce in ce mai serios sa-i pui punct decat sa-l continui fara rost. De la o vreme, nimic nu mai evolueaza, nu mai apare nimic nou, ti-ai pierdut si interesul, si cheful, si energia, deci nu mai ai nicio tragere de inima sa duci mai departe ceva ce nu se mai urneste din loc. Te tenteaza sa-i pui punct aici, si bine faci, pentru ca ce ai avut mai bun de castigat de pe urma acestui plan tine deja de trecut. Inchide capitolul, extrage concluzia finala si cauta-ti altceva de facut!

Săgetător

A venit vremea sa recunosti interventia salvatoare a unor prieteni in rezolvarea problemelor tale actuale. Totul s-a asezat cu bine si rasufli usurat, dar daca tot ai ajuns in acest punct, n-ar strica sa scoti in evidenta recunostinta ta pentru cei care au participat alaturi de tine. A fost un lucru de echipa, unirea mai multor forte intr-un unic sens, toate gravitand in jurul intereselor tale, deci nu trage succesul doar pe turta ta. Daca au contribuit si altii, spune lumii cat de mult au insemnat ei pentru tine si ofera-le si tu ceva in schimb. Nimic nu e pe gratis!

Capricorn

Ceva iti spune sa nu cheltuiesti acum suma pe care ai reusit sa o aduni intr-un cont de economii, pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, vei avea nevoie exact de acea suma. Cineva te imbie sa cumperi ceva acum, sa dai tot ce ai pe un obiect care iti face cu ochiul, dar ar fi bine sa tii cont de multiplele piedici care te tin pe loc, pentru ca nu sunt deloc intamplatoare. Daca vezi ca apar coincidente ciudate cu privire la banii de care dispui, e semn ca e mai bine sa-i pastrezi pentru altceva mai important in perspectiva.

Vărsător

Competitiile intelectuale te pot avea si pe tine in centrul atentiei, pentru ca ai toate sansele sa te impui prin idei originale, solutii inteligente si un mod de comunicare combativ si convingator. Daca ai de prezentat vreo lucrare in fata unei comisii, daca te prezinti in fata publicului pentru a convinge asupra ideilor tale, daca trebuie sa-ti dai rivalii la o parte in toiul unei discutii aprinse, ai toate sansele sa iesi invingator, deci nu te lasa doborat nici de agresivitatea verbala a unora, nici de impetuozitatea contra-argumentelor lor. Tu ai alte mijloace de convingere, si printre ele nu se afla nicidecum violenta verbala: tu convingi prin inteligenta!

Pești

Stai bine la capitolul comunicare, dialogul merge ca uns, ai mereu cele mai potrivite argumente pentru a-ti expune parerile. Daca ai avea de sustinut vreo prelegere sau daca trebuie sa prezinti un proiect important la serviciu, vei lasa o impresie excelenta, pentru ca ai cuvintele la tine si stii sa le folosesti cu talent. Nu sta in banca ta astazi, pentru ca ai multe de spus si o faci cu asemenea maiestrie, incat ai putea obtine victorii de rasunet: nota maxima la examene sustinute oral, aplauze la scena deschisa daca te prezinti in fata unui public sau felicitari binemeritate de la cei care te asculta. Spune ce ai de zis cu incredere si curaj, folosindu-te de toate instrumentele tale forte!

Citește mai multe pe teotrandafir.com

[allow_comments] => 0 [keywords] => [source] => [author] => [author_id] => 3 [old_id] => 0 [old_entity_id] => 0 [editor] => 3 [reporter] => 0 [gplusid] => [date_published] => 2017-03-26 18:29:24 [date_updated] => 2017-03-26 18:51:33 [date_in] => 0000-00-00 00:00:00 [date_out] => 0000-00-00 00:00:00 [video_files] => 0 [audio_files] => 0 [image_files] => 1 [other_files] => 0 [article_status] => 3 [article_main_type] => 0 [article_type] => standard [summary] => [custom_article_type] => [slug] => horoscop-luni-27-martie-2017 [meta_info] => [old_show_id] => 0 [old_star_id] => 0 [old_type] => [subtitle] => [connection] => [tdr_special_tag] => [media] => Array ( [images] => Array ( [0] => Array ( [id] => 528686 [media_type] => image [description] => [filename] => horoscop_48641300.jpeg [datedir] => 201703 [upload_date] => 2017-03-26 18:30:16 [preview] => [source] => [ingallery] => 1 [am_description] => [promo] => 0 [link] => https://www.dcnews.ro/foto_528686__537337.html ) ) ) ) 1

TOP STIRI CELE MAI...antena3.ro

comunicate de presaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Designed by PROGRAPHICS

Studiul de Audienta si Trafic Internet
Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.d3a3.n3