Inuka, primul urs polar născut la Tropice, eutanasiat

George Mihail Pârvan / 25 apr 2018 / 11:18 Salveaza PDF Comentarii

Animalul, bătrân și bolnav, era atracția grădinii zoologice din Singapore.

Inuka, primul urs polar născut la Tropice, a fost eutanasiat, miercuri, din cauza deteriorării rapide a stării sale de sănătate, a informat grădina zoologică din Singapore. Inuka avea 27 de ani, o vârstă înaintată pentru un urs polar, echivalentă cu circa 70 de ani pentru un om. Devenit una dintre atracţiile majore pentru vizitatorii grădinii zoologice din arhipelagul din Asia de Sud-Est, acest urs polar se născuse la 26 decembrie 1990, notează AFP, preluată de Agerpres.

[citeste si]

Suferea de artrită

În ultimii ani, animalul suferea de mai multe afecţiuni legate de vârsta sa avansată, inclusiv de artrită, iar un control medical efectuat la începutul lunii de către medicii veterinari indicase că starea sa de sănătate se deteriorase semnificativ în ultima vreme. 
Părinții lui Inuka au fost Nannook, un urs din Canada, capturat în sălbăticie, şi Sheeba, o ursoaică provenind dintr-o grădina zoologică din Germania.
Moartea sa marchează sfârşitul unei ere la grădina zoologică din Singapore, ai cărei responsabili susţin că nu vor mai găzdui alţi urşi polari.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29