Înot: Campioana olimpică şi mondială Ruta Meilutyte se retrage la 22 de ani

Înotătoarea lituaniană Ruta Meilutyte, care a recunoscut anul trecut că este depresivă, şi-a anunţat miercuri retragerea sportivă, la doar 22 de ani, punând capăt unei carierei în care a fost campioană olimpică şi mondială la bras, informează AFP, potrivit AGERPRES.

'Sunt pregătită să încep un nou capitol în viaţa mea. Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut pe parcursul acestei călătorii', a precizat Meilutyte într-un comunicat. Ea a precizat că doreşte să-şi reia studiile şi 'să trăiască lucruri simple, să crească, să se cunoască mai bine pe ea şi să cunoască mai bine lumea'.

Când avea doar 15 ani, Ruta Meilutyte a cucerit medalia de aur în proba de 100 m bras la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra, iar un an mai târziu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatele Mondiale de la Barcelona. Însă, anul trecut, campioana din Kaunas a admis că suferă de depresie. Ea nu a mai apărut în competiţii de la Mondialele 2018 care au avut loc în luna decembrie, în China, unde nu a reuşit să se califice în nicio finală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel