Îngheţare salarii, document. Olguţa Vasilescu: Iar 's-a blocat Guvernul'

Mihai Ciobanu / 20 oct 2018 / 13:36 Salveaza PDF Comentarii
Lia Olguța Vasilescu
Descriere foto: Lia Olguța Vasilescu

Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, intervine în discuţiile iscate de un document publicat de Florin Cîţu în care se prezintă un scenariu prin care salariile ar urma să fie îngheţate anul viitor. 

Iată ce precizări a făcut ministrul Olguţa Vasilescu: "Iar 's-a blocat guvernul', iar 'nu mai sunt bani de pensii și salarii', iar 'nu se aplica legea salarizării'. Asta aud de la opozitie din doua in doua luni. Și iar răspundem: așa cum nu ne-am blocat pana acum și cum am găsit fondurile necesare plății pensiilor și salariilor, așa se va întâmpla și anul viitor.

Legea salarizării se va aplica așa cum a fost ea adoptată de parlament, chiar dacă lunile acestea a mai existat un scenariu și anume sa se aplice direct grila din 2022 în 2020, așa cum au solicitat, in mod repetat, mai multe federații sindicale. Consideram însă ca legea trebuie aplicată așa cum a fost adoptată de parlament și cum este in vigoare, cu aplicare etapizata pana in 2022 și creștere anuală cu 25 la suta din diferenta pana la grila din 2022.

Mai mult, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoza, MMJS lucrează la creșterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an și la diferentierea salariului minim in funcție de studii sau vechimea de peste 15 ani. Aveți mai jos analiza Comisiei de prognoza și a MMJS și calendarul creșterilor."


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23