IndyCar: Will Power, învingător în cursa Pocono 500

Pilotul australian Will Power a câştigat cursa Pocono 500, a 14-a etapă a Campionatului nord-american de automobilism IndyCar, desfăşurată duminică şi perturbată de o furtună, în timp ce americanul Josef Newgarden şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului general.

Organizatorii au decis să oprească cursa după 128 dintre cele 200 de tururi prevăzute, din cauza furtunii care s-a abătut asupra circuitului Pocono Raceway din Long Pond (Pennsylvania), declarându-l învingător pe Will Power, aflat în frunte în acel moment, cu timpul de 1h 53 min 45,8296 sec.

Pe poziţiile următoare s-au clasat neozeelandezul Scott Dixon, la 5,4688 sec, francezul Simon Pagenaud şi americanii Santino Ferrucci şi Josef Newgarden, toţi în acelaşi tur.

Will Power a mai câştigat cursa de la Long Pond în 2016 şi 2017, în timp ce anul trecut a ocupat poziţia secundă.

Acesta este al 13-lea sezon consecutiv în care australianul reuşeşte să se impună într-o cursă din Campionatul IndyCar, subliniază AFP.

Debutul cursei de duminică a fost marcat de un spectaculos accident în care au fost implicaţi cinci dintre cei 22 de concurenţi, printre care şi americanul Alexander Rossi, aflat în lupta pentru titlul de campion al sezonului.

Accidentul, care a avut loc în primul tur, nu a provocat răni grave piloţilor implicaţi. Suedezul Felix Rosenquist a fost examinat într-un spital, din care a fost externat la scurt timp.

În clasamentul general al IndyCar, cu trei curse înainte de finalul sezonului, conduce Josef Newgarden, cu 535 puncte, urmat de Alexander Rossi, 500 puncte, Simon Pagenaud, 495 puncte, neozeelandezul Scott Dixon, 483 puncte, etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel