Incendiu la spitalul de psihiatrie din Gătaie, Timiş. Zeci de persoane evacuate

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay

Zeci de persoane au fost evacuate după un incendiu izbucnit la spitalul de psihiatrie Gătaie, din judeţul Timiş.

25 de oameni au fost evacuaţi, atât pacienţi cât şi cadre medicale. Incendiul ar fi pornit de la o saltea aprinsă cu bricheta de un pacient. Pompierii verifică acum cauzele exacte ale producerii incidentului. 

"Nu s-a întâmplat nimic. Salteaua fiind de spumă, a fumegat foarte tare. Pacienţii au fost mutaţi în pavilionul alăturat şi s-a stins imediat fumul. Pacienţii stăteau afară, erau ieşiţi la ţigară, iar acesta a cerut pe geam o brichetă şi a primit-o. E un salon la parter. 41 de pacienţi erau în tot pavilionul, dintre care vreo 21 erau la parter. Pacientul care a provocat incendiul era agitat în momentul de faţă, de aceea era la izolator. Nimeni nu a fost rănit, nici măcar intoxicat cu fum", a declarat Diana Bucure Sas, director îngrjiri medicale la Spitalul Gătaia. 

Incident similar în februarie, tot de la o saltea aprinsă 

Mai multe echipaje de pompieri au intervenit în februarie la acelaşi spital, unde a izbucnit un incendiu de la o saltea aprinsă. 

Conform reprezentanților ISU Timiș, personalul medical și pacienții de pe zona afectată au fost evacuați. Din fericire nu au existat victime. 

Incendiul a pornit de la o saltea, au mai precizat reprezentanții ISU pentru DC News. Incendiul a fost stins de personalul spitalului, până la ajungerea pompierilor. Pompierii fac evaluări la fața locului. 

La final de octombrie, alarmă falsă la un spital din Timişoara 

La finalul lunii octombrie, o alarmă falsă la spitalul judeţean din Timişoara a pus pe jar pompierii. 

O persoană a sunat la 112 și a anunțat că în interior se simte miros de plastic ars. Zeci de pompieri au ajuns la fața locului și au încercat să afle dacă este vorba despre o alarmă falsă sau dacă există pericol de incendiu.

Ulterior, pompierii au constatat că a fost vorba despre o alarmă falsă și au retras echipajele.

„În urma unui apel la 112, astăzi, la ora 11:18, am fost anunțați de prezența unui miros de plastic ars, fără degajări de fum, la Spitalul Casa Austria, secția de arși, cu declanșarea alarmei de incendiu. La fața locului s-au deplasat de urgență 28 de pompieri cu 4 autospeciale de stingere, 2 autoscări de lucru la înălțime, un echipaj SMURD TIP B, o autospeciala de transport personal și victime multiple și un echipaj CBRN. În urma recunoașterii efectuată la fața locului, nu se confirmă mirosul. De asemenea, în urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN, nu s-au identificat depășiri ale valorilor normale”, au anunțat reprezentanții ISU Timiș pe 23 octombrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel