Incendiu la Prosper Plaza - VIDEO. S-a emis RO-Alert, un bloc ar urma să fie evacuat

Arde Prosper Plaza, din Bucureşti. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale şi echipaje. 

UPDATE: Un număr de 35 de maşini de pompieri şi opt ambulanţe au fost trimise la incendiul care a cuprins magazinul Prosper din Calea 13 Septembrie din Capitală, scrie Agerpres.

Pompierii recomandă locuitorilor din apropiere să închidă ferestrele, deoarece vântul transportă cu repeziciune fumul masiv care se degajă.

UPDATE: Incendiul izbucnit la magazinul Prosper din București este localizat. Pompierii anunță că suprafața totală afectată este de aproximativ 1.200 metri pătrați.

"Incendiul este localizat, suprafața totală afectată aproximativ 1.200 mp”, au informat cei de la ISU București.

UPDATE: Avem un nou video de la faţa locului. 

UPDATE: La faţa locului a ajuns şi primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. 

UPDATE: "Viteza vântului este în diminuare, de la 40-45km/h la 20-25 km&h, deci norul de fum se va dispersa şi se va îndrepta spre sud-vest. Asta înseamnă că nu vom avea o extindere în următoarele ore", a declarat Elena Mateescu, directorul general ANM. 

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că incendiul a fost localizat şi că nici nu sunt raportate victime. 

UPDATE: VIDEO de la faţa locului 

UPDATE: Conform România TV, cel mai apropiat bloc de centrul comercial va fi evacuat. Între locuinţe şi incendiu ar fi doar o alee de acces. 

Acum sunt 11 autospeciale de stingere şi 4 autoscări la faţa locului. 

UPDATE: A fost emis RO-Alert în urma incendiului. 

"Incendiu major pe Calea 13 septembrie la Complexul Prosper. Ocoliţi zona. Eliberaţi căile de comunicare pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie", indică ISU. 

VEZI VIDEO AICI

La faţa locului intervin 8 autospeciale de stingere şi 2 autoscări, informează ISU B IF. 

Conform România TV, vântul face ca flăcările să se înteţească şi să cuprindă clădirea. Ar fi vorba de 800 mp care ard, iar flăcările se manifestă la acoperiş şi pe faţadă. De asemenea, încă nu au fost evacuate toate persoanele din centrul comercial, astfel că pompierii umblă din stand în stand pentru a căuta persoane care ar mai fi rămas în interior, mai afirmă sursa citată. Nu sunt victime raportate la acest moment.

În apropierea centrului comercial sunt mai multe blocuri de locuinţe. Pentru moment, nu s-a luat nicio decizie privind evacuarea locuinţelor din zonă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel