Încă un accident grav cu un autocar implicat. Plan Roşu de intervenţie în Vrancea, opt răniţi

Foto: ISU
Foto: ISU

Un autocar cu turişti a fost implicat într-un grav accident de circulaţie în Vrancea. A fost activat planul roşu de intervenţie. 

Planul roşu de intervenţie a fost activat în Vrancea, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce un autocar cu turişti care mergeau spre Republica Moldova a părăsit partea carosabilă, pe DN2-E85, în afara localităţii Pufeşti, opt persoane fiind rănite, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

"În noaptea de marţi spre miercuri, începând cu ora 00,00, la nivelul judeţului Vrancea a fost declanşat Planul roşu de intervenţie, după ce un apel primit la numărul unic de urgenţă 112 anunţa că un autocar în care se aflau 44 de pasageri, care circula pe sensul de mers înspre Adjud, a ieşit în afara părţii carosabile, pe DN2-E85, în localitatea Pufeşti. Autocarul avea ca destinaţie Republica Moldova. În urma evenimentului, din cei 44 de pasageri, două persoane au fost rănite, iar şase au suferit atac de panică", a precizat ISU Vrancea.

Planul roşu de intervenţie a fost dezactivat la ora 00:30.

Intervenţie masivă, cu multe echipaje



Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă, la faţa locului au fost mobilizate de urgenţă şi au acţionat gradual o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal şi victime multiple, patru ambulanţe SMURD, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un microbuz transport persoane şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul ISU Vrancea, precum şi trei ambulanţe ale SAJ Vrancea.

De asemenea, au acţionat în cooperare şi forţe şi mijloace ale structurilor suport, respectiv echipaje din cadrul IPJ Vrancea, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pufeşti. Alte şase persoane au fost asistate la faţa locului de echipajele medicale.

Ceilalţi pasageri au refuzat serviciile de cazare oferite de autorităţile vrâncene, fiind preluaţi ulterior de un autocar al firmei de transport pentru continuarea traseului.

Un echipaj ISU Vrancea a asigurat zona, până în jurul orei 06,00, când bagajele au fost preluate de reprezentaţii firmei de transport.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel