„Improvești cu lucruri mici, hazlii, firești”

Sâmbătă, 15 iunie 2019, la ora 11.00, la sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8, scriitoarea Laura Grünberg și ilustratoarea Bilyana Velikova invită la o întâlnire cu poveștile.

„Oricât de frumoase și de neuitat ar fi poveștile cu Harap-Alb sau cu Cenușăreasa, să știți că sunt unii copii mai îndărătnici, care nici nu vor să audă de așa ceva când vine vremea să meargă la culcare.

Păi, nu-i mai distractiv să asculți povești nou-nouțe, proaspăt născocite de mama sau de tata numai și numai pentru tine? Povești cu o pană, cu un fulg roșu, cu băț peste băț sau cu mai știu eu ce alte năzdrăvănii?

O carte în care lucrurile mici, hazlii, firești care ne înconjoară pătrund în lumi fantastice și țes povești.

Laura Grünberg este scriitoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România şi co-fondatoare a Asociaţiei De Basm (Asociaţia Scriitorilor de Literatura pentru Copii şi Adolescenţi din România). A publicat o serie de cărţi pentru copii: „Istorie cu copii şi Pârş, mâță, frunză de gutuie” (Editura Compania, 2007); „Povestea unui Gând Strănutat” (Editura Paralela 45, 2011); „Să creştem mici. Carte pentru cei mici care trebuie neapărat citită de cei mari” (Editura Arthur, 2014). Este autoarea multor poveşti apărute în diverse volume colective sau reviste pentru copii („Bukătăria de texte şi imagini”; volumele din colecţia Cărţile mele, Editura Arthur; revista „Fabulafia”). Este co-autor la volumul colectiv „Nesupusele. 100 de femei pentru 100 de ani de Românie modernă”, 2018, Editura Univers. Când nu scrie cărţi pentru copii Laura Grünberg este profesoară la Facultatea de Sociologie, Universitatea din Bucureşti, face activism în domeniul drepturilor femeilor, scrie prin reviste pentru oameni mari, joacă tenis sau merge la ski.

Bilyana Velikova (1992, Ruse, Bulgaria) a absolvit în 2015 Facultatea de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Arte din București. Pentru lucrarea de licență a ales să facă designul și ilustrațiile pentru cartea „Povestiri de pe Calea Moșilor”, de Adina Popescu. În prezent este masterand în cadrul Universității de Arte și lucrează în domeniul design-ului grafic și al ilustrației.”

Intrarea este liberă, arată un comunicat MNLR.

 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy