Urmărește emisiunea live


Comisia Juridică: Imnul național, intonat în finalele competiţiilor sportive naţionale

Imnul_Romaniei-300x200
Imnul_Romaniei-300x200

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport de adoptare unui proiect de lege care prevede că Imnul României se intonează şi pe stadioane şi alte baze sportive doar în finala sau turneul final al competiţiilor sportive oficiale de nivel naţional. 

Potrivit proiectului de lege, Imnul Naţional se intonează şi pe stadioane şi alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale de nivel naţional, doar la finala unei competiţii sau, după caz, la turneul final, pentru toate categoriile de vârstă.

Proiectul a fost iniţiat de şapte actuali şi foşti parlamentari PSD, printre care Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, Gabriela Firea şi Florin Iordache.

Iniţiatorii spun în expunerea de motive că propunerea legislativă are ca obiect de reglementare lărgirea cadrului legal vizând obligativitatea intonării Imnului Naţional.

'Prezenta completare legislativă are ca scop să contribuie la întărirea sentimentului competitorilor sportivi de orice vârstă de apartenenţă la un mediu sigur, protector, lipsit de discriminări sau tensiuni sociale - statul român', se mai arată în expunerea de motive.

Proiectul legislativ a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel