Imagine spectaculoasă surprinsă de la înălțime la erupția vulcanului Pavlo

Un pasager a surprins, duminică, din avion momentul în care vulcanul Pavlo, unul dintre cei mai activi vulcani din Alaska, a erupt, formând o coloană de cenușă de peste 6.000 de metri înălțime.

Vulcanul Pavlo, situat în insulele Aleutine din statul american Alaska, a erupt duminică la ora 16:18 locală (00.18 GMT, luni), formând o coloană de cenușă de peste 6.000 de metri înălțime, a informat luni institutul geologic american USGS.

Autoritățile au ridicat nivelul de alertă și au recomandat intensificarea măsurilor de precauție în zona vulcanului.

Pasagerul care a surprins momentul eruperii vulcanului într-o imagine spectaculoasă, călătorea cu o cursă Penair din Dutch Harbor către Anchorage, când a auzit zgomotul puternic făcut de vulcan.

USGS a precizat că erupția a survenit brusc, fără vreo activitate care să o anticipeze și a fost însoțită de cutremure de pământ.

Pilotul unui avion a confirmat că norul de cenușă vulcanică a atins înălțimea de circa 6.100 metri și că este purtat de vânt spre nord.

Vulcanul Pavlof, cu înălțimea de 2.518 metri și diametrul la bază de 7 kilometri, este un stratovulcan, compus din straturi multiple de lavă solidificată, acoperit de zăpadă și gheață. Pavlof este unul dintre cei mai activi vulcani din arcul Aleutinelor, cu emisii de cenușă ce au atins peste 12 kilometri înălțime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel