IAAF îşi schimbă numele în World Athletics după Mondialele de la Doha

Sebastian Florea / 26 sep 2019 / 18:14 Salveaza PDF Comentarii

Congresul Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF) a votat joi schimbarea numelui în World Athletics după Campionatele Mondiale de la Doha (Qatar), pe 6 octombrie, relatează EFE.

Preşedintele IAAF, britanicul Sebastian Coe, a dus muncă de lămurire cu unii delegaţi, care nu erau de acord cu schimbarea siglei, pentru că ar presupune pierderea identităţii şi mai ales a delegaţilor de limbă franceză, unde noua denumire se adaptează mai greu.

Coe a explicat că schimbare numelui era necesară pentru a face atletismul mai tentant pentru tineri: ''Dacă nu mă înşeală memoria, de când am intrat în Consiliul director al IAAF în 2003, mereu eram întrebat în ce organizaţie lucrez şi mă îmi lua trei sau patru minute pentru a explica ce înseamnă actuala siglă. Am ascultat televiziunile, fanii, sportivii şi credem că această schimbare ne va ajuta să ne conectăm mai bine cu oamenii tineri''.

Federaţia internaţională de atletism amator a fost fondată în 1912 cu acronimul de IAAF şi din 2001 numele s-a modificat, dar a păstrat aceleaşi litere, suprimând însă termenul amator, în Asociaţia internaţională a federaţiilor de atletism.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25