Horia Georgescu, modificare legea ANI. Ce spune președintele Agenției despre propunerea din Parlament privind incompatibilitatea și conflictul de interese

Președintele ANI, Horia Georgescu, a reacționat vehement față de proiectul din Parlament prin care se încearcă modificarea legii Agenției.

Proiectul inițiat de nouă parlamentari de la PSD, UNPR, UDMR și PP-DD prevede ca în cazul în care un ales este găsit incompatibil, acesta să nu mai poata ocupa timp de 3 ani funcția respectivă. În prezent, cel în cauză nu mai pot ocupa nicio funcție eligibilă timp de 3 ani.

Horia Georgescu susține ca prin acest proiect parlamentarii încearcă să își creeze un nou tip de imunitate.

"Unii sfidează inteligența oamenilor. Se încearcă reducerea atribuțiilor instituției. Cei care se îndreaptă spre o condamnare penală urmăresc să își creeze o imunitate. Proiectul este în contradicție cu o decizie CCR și ar putea fi declarat neconstituțional", a reacționat Horia Georgescu, la B1 Tv.

Vezi aici detalii despre proiectul de lege prin care se încearcă modificarea legii ANI: Lovitură pentru ANI în Parlament! Ce modificări propun aleșii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel