Hochei: NHL - St Louis Blues, la o singură victorie de calificarea în finala ligii

Echipa St Louis Blues mai are nevoie de o singură victorie pentru a se califica în finala Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL), după ce a învins fără drept de apel în deplasare, cu scorul de 5-0, formaţia San Jose Sharks, într-o partidă disputată duminică seara.

Blues conduce acum cu 3 victorii la 2 şi îşi poate asigura prezenţa în marele duel pentru Cupa Stanley, după o pauză de 49 ani, dacă se va impune marţi, pe teren propriu, în cel de-al şaselea meci împotriva 'Rechinilor'. Canadianul Jaden Schwartz a marcat trei dintre golurile învingătorilor, două dintre ele în repriza a treia, în faţa unei echipe din San Jose total depăşită de viteza şi puterea hocheiştilor din St Louis.

Un alt artizan al acestui succes categoric a fost portarul Jordan Binnington, care a avut 21 de intervenţii decisive şi a reuşit să nu încaseze niciun gol într-un meci din play-off, pentru prima oară în cariera sa. St Louis nu a câştigat niciodată Cupa Stanley, trofeul acordat campioanei NHL, deşi a disputat trei finale consecutive, în 1968, 1969 şi 1970. Învingătoarea duelului la vârf din Conferinţa de Vest o întâlni în finala NHL pe campioana Conferinţei de Est, Boston Bruins, care s-a impus în doar patru meciuri în faţa formaţiei Carolina Hurricanes. Întâlnirile din play-off-ul NHL se dispută după sistemul 'cel mai bun din 7 meciuri'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel