Haos la Camera Deputaţilor. Nicolae Păun nu poate fi arestat

Deputatul Nicolae Păun a scăpat de arestarea preventivă, după ce colegii deputați votaseră reținerea acestuia în urma cererii DNA.

Deputaţii nu au avut cvorum pentru a vota cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Nicolae Păun. Şedinţa Camerei Deputaţilor de miercuri a fost suspendată.

'La apelul nominal făcut în repetare au fost prezenţi pentru a-şi exercita dreptul de vot 178 de deputaţi. Cvorumul de şedinţă pentru vot final este de 191 de persoane. Se constată că nu am avut cvorum de şedinţă la acest vot', a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, în plenul forului.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat miercuri doar cererea DNA pentru încuviinţarea reţinerii deputatului Nicolae Păun.

[citeste si]

Șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut miercurea trecută sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

Nicolae Păun, preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel