Guvernul a aprobat Memorandumul de cooperare cu Muntenegru, în domeniul protecţiei mediului

plumb
plumb

Guvernul României a adoptat hotărârea pentru aprobarea Memorandumului de înţelegere dintre Guvernele României şi Muntenegru, privind cooperarea în domeniul protecţiei mediului şi dezvoltării durabile, semnat la Bucureşti, în luna februarie a acestui an.

În Memorandum se arată că România şi Muntenegru vor coopera în domeniile armonizării politicilor de protecţie a mediului şi a acquisului din Muntenegru cu cerinţele specifice ale Uniunii Europene. De asemenea, cele două state vor dezbate împreună teme de interes comun, precum schimbările climatice, reducerea, controlul şi monitorizarea poluării aerului, gestionarea deşeurilor şi a substanţelor chimice, managementul apei, conservarea diversităţii biologice, managementul ariilor naturale protejate sau politicile de dezvoltare durabilă, printre altele.

În ceea ce priveşte realizarea cadrului legal şi instituţional pentru implementarea legislaţiei de mediu vor fi desfăşurate activităţi care implică transfer de tehnologie, cunoştinţe şi experienţă ştiinţifică între cele două ţări, precum şi schimburi de experţi, oameni de ştiinţă şi cercetători, prin organizarea de seminarii, workshopuri, conferinţe, expoziţii şi cursuri de instruire.

Memorandumul de înţelegere între România şi Muntenegru este semnat pe o perioadă de 5 ani şi va fi prelungit automat pe perioade succesive de încă 5 ani.

Vezi AICI Memorandumul de înţelegere între Guvernul României şi Guvernul din Muntenegru în domeniul protecţiei mediului şi a dezvoltării durabile din 08.02.2013

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel