Guvern Orban - ordonanțe în vacanța parlamentară. Parlament, raport suplimentar

Membrii Comisiilor juridică şi de buget de la Cameră au adoptat miercuri, în unanimitate, raport suplimentar favorabil proiectului privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

'Amendamentele votate au venit să ţină seama de acele recomandări ale Consiliului Legislativ, însă Guvernul, pentru domeniile care au fost eliminate din legea de abilitare, are în continuare inclusiv pe perioada vacanţei parlamentare calea ordonanţei de urgenţă. Sunt două chestiuni legate de domeniul economiei şi un domeniu de buget-finanţe, erau reglementări de natură specială - cum ar fi legea energiei electrice, spre exemplu. Guvernul are în continuare, potrivit Constituţiei, calea ordonanţei de urgenţă pentru aceste domenii eliminate astăzi', a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache, conform Agerpres.

Marţi, cele două comisii au adoptat raport de respingere în cazul acestui proiect. Raportul suplimentar adoptat miercuri va fi supus votului plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel