Guvern. Numărul de paturi spitaliceşti pentru care se vor deconta serviciile medicale în perioada 2017-2019, stabilit

Crişan Andreescu / 08 Martie 2017 / 16:11 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Numărul de paturi din reţeaua de spitale pentru care se vor deconta serviciile medicale în perioada 2017-2019 va fi menţinut la nivelul actual, respectiv 119.579 paturi, a decis Executivul în şedinţa de miercuri.

Potrivit unui comunicat al Executivului, măsura a fost stabilită printr-o Hotărâre privind aprobarea Planul naţional de paturi pentru perioada 2017-2019, respectiv numărul anual de paturi din reţeaua de spitale publice şi private din România pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti.

"Numărul total de paturi la nivel naţional include paturile din secţiile de spitalizare continuă pentru afecţiuni acute, respectiv pentru afecţiuni cronice, din sanatorii şi preventorii. Nu sunt incluse aici paturile aprobate pentru pacienţii care se află în executarea unei măsuri educative ori de siguranţă privative de libertate, precum şi paturile din penitenciarele spital. La stabilirea Planului naţional de paturi s-a avut în vedere nevoia de creştere a eficienţei şi calităţii serviciilor medicale şi asigurarea accesului echitabil al populaţiei la serviciile medicale. Pentru acest număr de paturi se vor putea deconta serviciile medicale", se precizează în comunicat.

Detalierea anuală pe judeţe a numărului total de paturi se face prin Ordin al ministrului Sănătăţii, cu avizul prealabil al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a celorlalte ministere şi instituţii cu reţea sanitară proprie. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27