Gorghiu: Amendamentul privind familia va fi rediscutat

alina_gorghiu
alina_gorghiu

Deputatul liberal Alina Gorghiu consideră că amendamentul constituțional privind căsătoria între "un bărbat şi o femeie" a generat o discriminare și crede că o discuția va fi reluată, marți, în Comisia de revizuire a Constituţiei.

Încrezătoare că "săptămâna viitoare, marţi, va fi reluată discuţia pe acest articol", Alina Gorghiu a explicat motivul pentru care s-a abținut de la votarea amendamentului privind căsătoria între "un bărbat și o femeie":  "eu n-am să spun că societatea românească este pregătită să reglementeze căsătoriile între cupluri de homosexuali, dar în acelaşi timp nu văd de ce am introduce o reglementare care înseamnă un pas înapoi faţă de textul actual aflat în Constituţie şi anume faptul că această căsătorie este uniunea dintre soţi. Pe de altă parte, avem mai mult decât suficient reglementat acest lucru în Codul Civil şi atunci nu mi se pare firesc să ridicăm la grad de principiu constituţional această formulare şi să mai şi discriminăm pe deasupra, pentru că din punctul meu de vedere, s-a generat o discriminare", a afirmat deputatul PNL, care consideră că "formula actuală este mai bună".

Alina Gorghiu a susținut că formula din Constituţia actuală - familia bazată pe căsătoria între "doi soţi" - este "o formulă uzitată la nivel european, este o formulă care n-a generat nici un fel de polemică în societatea românească. Ideea de soţi este cât se poate de normală şi firească, nu ştiu de ce până acum cuvântul "soţi" nu a deranjat pe nimeni în România, dintr-odată ideea de "soţi" deranjează".

În plus, deputatul liberal menționează că "în Codul Civil în schimb se spune foarte clar că această căsătorie nu se poate realiza decât între un bărbat şi o femeie".

"Ceea ce merită spus însă este faptul că o Constituţie şi în principal raportat la această dispoziţie, o Constituţie sper eu să nu se modifice din zece în zece ani şi nici măcar din 20 în 20, dar avantajul unei asemenea reglementări în Codul Civil este că poate fi modificată şi peste un an şi peste doi şi peste trei", a mai explicat Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel