Germania vrea să organizeze Jocurile Olimpice în 2036, la 100 de ani de la ultima găzduire

jocurile olimpice 2020
jocurile olimpice 2020

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, s-a declarat deschisă la ideea ca Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2036 să aibă loc la Berlin, la o sută de ani de când capitala Germaniei a găzduit Jocurile în timpul regimului condus de Adolf Hitler, transmite DPA.

 

Faeser a declarat pentru portalul berlinez The Pioneer că îşi poate imagina găzduirea Jocurilor Olimpice la o sută de ani distanţă.

Nancy Faeser a afirmat că recunoaşterea istorică a Jocurilor din regimul de atunci este imaginabilă în acelaşi loc în care s-au întâmplat, în care excluderea, în care acest teribil dispreţ pentru umanitate a avut loc.

Jocurile din 1936 au fost folosite de dictator pentru a pune Germania într-o lumină pozitivă. Deşi realizările sportivilor germani au fost lăudate de propagandă, senzaţia Jocurilor a fost atletul american de culoare Jesse Owens, care a cucerit patru medalii de aur.

Dacă Jocurile Olimpice din 2036 vor avea loc în Germania, vor fi multe lucruri de făcut, a afirmat Faeser.

Au fost Jocuri teribile în 1936. Fostul regim a organizat Jocurile atunci şi au vrut să se prezinte lumii, a mai spus ea.

Faeser, ministrul german responsabil cu sportul, este în favoarea unei candidaturi germane pentru Jocurile Olimpice.

În general cred că ar fi un pas corect să candidăm din nou pentru Jocurile Olimpice. Sunt în favoarea acestui lucru, a declarat Faeser.

Mulţi compatrioţi, însă, nu împărtăşesc aceeaşi opinie. O propunere de găzduire a Jocurilor Olimpice de iarnă în 2022 la Munchen a fost respinsă de cetăţenii bavarezi, ca şi planul de a organiza Jocurile Olimpice de vară la Hamburg, în 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel