Gabriel Burtănete, portdrapelul României la festivitatea de deschidere FOTE Baku 2019

Festivitatea de deschidere a ediţii de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European va avea loc pe 20 iulie la Baku.

Gimnastul Gabriel Burtănete va fi portdrapelul României la festivitatea de deschidere a celei de-a 15-a ediţii de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European, programată în perioada 21-27 iulie 2019 la Baku, capitala Azerbaidjanului, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

Gabriel Burtănete este medaliat cu aur la sărituri la Mondialele de juniori desfăşurate recent în oraşul maghiar Gyor. Sportivul, care a început să practice gimnastica artistică la CSŞ Buzău, iar în prezent este legitimat la SCM Gloria Buzău, a reuşit un exerciţiu foarte bun la Mondiale şi, cu o medie de 14,424 de puncte, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Prima competiţie olimpică la care a participat a fost ediţia de vară a Jocurilor Olimpice de Tineret găzduită anul trecut de metropola argentiniană Buenos Aires, unde, tot la sărituri, s-a clasat pe locul 5.

La FOTE Baku 2019, competiţie rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, Gabriel Burtănete va reprezenta Romania în întrecerile de gimnastică alături de fratele sau geamăn Robert Burtănete şi Raul Gabriel Soica. După cum s-a anunţat, România va fi reprezentată de 103 sportivi la FOTE Baku 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel