Formula 1. Organizatorii MP al Japoniei 'supraveghează îndeaproape' taifunul Hagibis

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), Formula 1, circuitul Suzuka şi Federaţia japoneză de automobilism supraveghează îndeaproape taifunul Hagibis şi impactul potenţial asupra Marelui Premiu de Formula 1 din acest weekend, informează AFP, citând un comunicat comun. 

Hagibis, anunţat ca fiind unul dintre cele mai puternice taifunuri din ultimele decenii din regiune, ar urma să afecteze o mare parte a Japoniei începând de sâmbătă, motiv pentru care s-a decis deja anularea meciurilor Anglia - Franţa şi Noua Zeelandă - Italia de la Cupa Mondială de rugby.

'Facem toate eforturile pentru a minimaliza perturbările din programul Formulei 1, dar securitatea fanilor, a concurenţilor şi a spectatorilor pe circuitul Suzuka rămâne prioritatea absolută', se arată într-un comunicat. Autorităţile locale şi directorul de cursă Michael Masi vor avea ultimul cuvânt privind o eventuală schimbare de program, ce va ar putea fi anunţată vineri, a precizat FIA.

În cazul în care calificările vor fi anulate mai degrabă decât să fie amânate pentru duminică dimineaţă, componenţa grilei de start a Grand Prix-ului este lăsată la discreţia comisarilor cursei. Iar cel mai probabil este ca acesta să se bazeze pe clasamentul ultimei şedinţe de antrenamente libere disputate, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel