Formula 1 - Lewis Hamilton poate câştiga a şasea coroană mondială la Marele Premiu al SUA

Pilotul britanic Lewis Hamilton, de la Mercedes, poate câştiga matematic al şaselea său titlu mondial de Formula 1 cu prilejul Marelui Premiu al SUA, programat pe 3 noiembrie la Austin, relatează DPA.

După ce a câştigat Marele Premiu al Mexicului, Hamilton are în clasament un avans de 74 puncte faţă de coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas, când au mai rămas trei curse de disputat în acest sezon.

Hamilton are nevoie de un avans de 52 puncte după cursa de pe circuitul Americilor, pentru a deveni virtual campion mondial.

Pentru ca acest scenariu să se îndeplinească, Bottas nu trebuie să câştige la Austin, iar Hamilton să se claseze cel puţin pe locul 8 sau pe locul 9, dar cu cel mai rapid tur de circuit care îi aduce un punct. Dacă pilotul finlandez va câştiga în SUA, Hamilton va avea o altă şansă de a închide conturile la Marele Premiu al Braziliei, din 17 noiembrie.

Britanicul Lewis Hamilton a câştigat cinci titluri mondiale de Formula 1, cu McLaren (2008) şi Mercedes (2014, 2015, 2017, 2018).
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel