Florin Cîțu (PNL): Președintele Băncii Mondiale vine în aprilie în România

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Președintele Băncii Mondiale va veni în aprilie în România, a anunțat Florin Cîțu.

Președintele Băncii Mondiale va veni în aprilie în România, a anunțat Florin Cîțu, președintele PNL, care s-a întâlnit miercuri cu vicepreședintele BM, Anna Bjerde.

Florin Cîțu a anunțat, miercuri, 30 martie, pe Facebook că a vorbit cu Anna Bjerde despre reforma sistemului de pensii, deficitul bugetar, tranziția către energie și resurse regenerabile, dar și criza umanitară din Ucraina.

„Vicepreședintele Băncii Mondiale a apreciat România pentru faptul că a fost prima țară din Uniunea Europeană care a inclus reformarea sistemului de pensii în PNRR”, a precizat Florin Cîțu,

De asemenea, a spus că alte aspecte importante în cadrul discuției au fost deficitul bugetar și planificarea resurselor, astfel încât bugetul de anul acesta să fie sustenabil și inclusiv.

„Avem criza umanitară a refugiaților din Ucraina pentru care avem nevoie de resurse și o bună planificare a acestora”, a susținut Florin Cîțu.

Acesta a anunțat că preşedintele Băncii Mondiale va veni în România în luna aprilie.

Citește și / Florin Cîțu: Voi aranja ca săptămâna viitoare Zelenski să țină un discurs în Parlamentul României

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va ține un discurs, săptămâna viitoare, în Parlamentul României, a anunțat Florin Cîțu, președintele Senatului și liderul PNL.

„Discuție importantă cu premierul din Ucraina, Denys Shmyhal. Președintele ucrainean Zelenski va ține un discurs în Parlamentul României”, a transmis pe contul de Twitter Florin Cîțu, președintele PNL.

A menționat că, în calitate de președinte al Senatului României , „voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare”.

„Ucraina are întregul meu sprijin”, a conchis Florin Cîțu, președintele PNL.

În altă ordinde de idei, amintim că preşedintele Senatului, Florin Cîţu, afirmase că vizita de lucru pe care o va efectua la Washington, în perioada 24 - 30 martie, va include trei obiective majore - programul Visa Waiver, energia nucleară şi apărarea. 

„Vor fi trei obiective majore, toate trei proiecte de ţară: programul Visa Waiver, programul pentru energie nucleară (...) şi apărarea. Dar s-ar putea să fie întâlniri şi pe partea economică, vedem în funcţie de program”, declarase Florin Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel