Florin Cîţu, chemat la audiere în Senat după raportul Standard and Poors's

AGERPRES
AGERPRES

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, este invitat miercuri, începând cu ora 14,00, de către Comisiile economică şi de buget din Senat, potrivit programului afişat pe site-ul instituţiei.

Tema audierii vizează "analiza principalelor concluzii ale Raportului de ţară al agenţiei americane de rating Standard&Poors, respectiv menţinerea ratingului suveran al României la nivelul BBB, precum şi aspecte referitoare la perspectiva negativă generată de scăderea veniturilor bugetare ca urmare a contracţiei economice din ultimele luni".

Preşedintele Comisiei economice, Daniel Zamfir, a afirmat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că Florin Cîţu este invitat pentru a explica membrilor celor două comisii diferenţa dintre "perspectiva negativă" a economiei româneşti oferită de unele instituţii şi "perspectivă pozitivă" a ministrului.

"Comisia Europeană ne spune că deficitul va fi dublu decât ne spune Cîţu, BNR avertizează în legătură cu împrumuturile excesive şi iminenta prăbuşire a economiei, Agenţia de rating S&P ne spune că ne ducem în jos, în timp ce ministrul nostru de Finanţe ne asigură că ne vom reveni cel mai repede din Europa după corona-criză! Ministrul Cîţu va fi invitat miercuri, în faţa Comisiilor economică şi buget-finanţe ale Senatului pentru a da multe, multe explicaţii!", a scris parlamentarul PSD pe Facebook, conform Agerpres. 

De ce a fost chemat Cîţu



Zamfir a menţionat că ministrul Finanţelor "este chemat pentru a explica situaţia reală în care se află România".

"Pe Cîţu l-am auzit că totul este minunat. Oare ceilalţi bat câmpii? Îl chemăm pentru a explica situaţia reală în care se află România (...). Îl chemăm să aflăm de ce sunt diferenţe între declaraţiile lui şi avertizările celor mai implicate instituţii - Comisia Europeană, Banca Naţională şi Standard & Poor's. Toate ne dau perspective negative şi Cîţu dă perspectivă pozitivă. O fi cum zice Cîţu, dar hai să o vedem şi noi", a declarat, pentru AGERPRES, senatorul social-democrat.

Potrivit lui Zamfir, "Cîţu a plecat de la o creştere economică de 5,2%, a doua cea mai mare din UE, şi în numai şapte luni ne-a dus în prăpastie".

"A împrumutat 80 de miliarde şi a băgat în economie doar 3 miliarde! Unde-s banii, domnule ministru? Ce interes aveţi să amanetaţi România? Cui aţi promis CEC-ul? Cui aţi promis Hidroelectrica?", a mai scris Daniel Zamfir pe Facebook.

Vinerea trecută, Standard & Poor's (S&P) a confirmat ratingul României la "BBB-/A-3" pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a menţinut perspectiva negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel