Ecofest, festivalul internațional de film ecologist, la Galați. Tema anului 2022: relația dintre tehnolgie și mediu

Aflat la 12-a ediție, Festivalul Internațional de Film Ecologist ECOFEST va avea loc anul acesta la Galați.

Revoluția tehnologică, digitalizarea societății, în general, și a științei, economiei și educației, în special, au făcut ca măsurile de salvare și recuperare a mediului înconjurător să devină cu adevărat eficiente și, mai ales, să aducă beneficii rapide și palpabile.

Evoluția tehnologiei și impactul ei pozitiv asupra mediului este tema unuia dintre atelierele Festivalului Internațional al Filmului Ecologist ECOFEST, care va avea loc la Galați, între 7 și 11 iunie. Festivalul este dedicat în special copiilor și tinerilor, în scopul educației ecologiste, prin  îmbinarea temelor culturale și artistice cu cele ecologiste.

Ateliere și conferințe interactive cu teme ecologiste vor completa proiecțiile filmelor aflate în concurs și filmele proiectate ”hors-concours”. Vor fi organizate concursuri de proiecte cu tematică ecologistă pentru elevii din școlile și liceele gălățene.

Marele Premiu, acordat de un juriu format din 50 de elevi

 Marele Premiu al Festivalului, ce urmează a fi selectat din cele 11 titluri înscrise, va fi acordat de către un juriul al copiilor, format din 50 de elevi din Galați. În competiție se află filme documentare de scurt metraj și de lung metraj, de animație, producții de gen din SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Cipru, Cehia, Italia, Spania, Slovacia, Lituania, Noua Zeelandă.

Juriul profesioniștilor, alcătuit din critici de film experți în ecologie și educație, va acorda premiile pentru Imagine, pentru Scenariu, pentru Regie și Premiul Special al Juriului.

Festivalul se va desfășura în mai multe locuri din Galați, la toate evenimentele, participarea publicului fiind gratuită. Proiecțiile filmelor din secțiunea ”Concurs” vor avea loc în perioada 8-10 iunie 2022, la Colegiul Național Vasile Alecsandri din Galați, în prezența Juriului Elevilor și a Juriului de Profesioniști. 

Pe lângă proiecții de film, se organizează workshop-uri educative și de creație, interactive, concursuri de proiecte și manifestări artistice, toate cu tematică ecologistă. În cadrul festivalului, vor avea loc și trei concerte de muzică folk, folk-rock și rock, susținute de formațiile Folk Frate, PRO CONSUL și artiștii Andrei Păunescu, Vangheli Gogu, Mihai Napu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel