Explozie Arad. Diniţă, fost şef la Rutieră, spune cât de ieftin e să faci o bombă în România

ISU ARAD
ISU ARAD

Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere şi inginer chimist de profesie, a reacţionat în cazul exploziei de la Arad, în urma căreia a murit omul de afaceri Ioan Crişan. Acesta spune că teoriile conform cărora explozia ar fi fost provocată de un dispozitiv explozibil fabricat în străinătate este plauzibilă, dar vine şi cu o teorie ceva mai locală. 

"Mergem un pic cam departe, asta e părerea mea!", a spus Lucian Diniţă cu privire la teoria că omul de afaceri Ioan Crişan ar fi fost ucis de o persoană venită din afara ţării. 

"Să vă spun ceva. Rugaţi-vă colegii să intre pe Google şi să vadă comercializare pulbere explozibilă de magneziu. Şi o să rămâneţi stupefiaţi. E 20 de lei punga de un kilogram. Pulberea asta intră în precursorii prevăzuţi de regulamentul UE. Mi se pare că mergem departe cu bombe făcute prin Serbia. E posibil orice, aşa o fi. Dar în astfel de situaţii închizi judeţul, închizi ţara, că dacă e de afară, clar pleacă ăla. Aşa că trebuie să ne uităm la ai noştri. Dar să fim serioşi, credem că a venit vreun Steven Segal sau mai ştiu eu ce?", a declarat Lucian Diniţă la România TV. 

A doua cheie a maşinii lui Crişan, găsită 

Criminaliștii au făcut astăzi mai multe percheziții la firmele lui Ioan Crișan, de unde au ridicat bunuri și documente importante. Anchetatorii au găsit a doua cheie de la mașina afaceristului asasinat, transmite RealitateaPlus. Acest lucru ar însemna că este exclusă ipoteza potrivit căreia cei care au amplasat bomba în mașina lui Ioan Crișan ar fi avut acces la automobilul acestuia. La percheziții a luat parte și fiica afaceristului Ioan Crișan.

VEZI Explozie ARAD. Anchetatorii au găsit a doua cheie de la mașina afaceristului asasinat. Detaliul neobservat de pe camerele de supraveghere

Bărbatul îmbrăcat în negru, surprins de camerele de supraveghere

Totuși, controversele rămân și în jurul bărbatului îmbrăcat în negru care apare pe imaginile filmate în timpul exploziei. Comportamentul bizar al acestuia l-a plasat printre suspecții căutați de anchetatori. În timp ce alți trecători încearcă să-i sară în ajutor victimei, individul respectiv traversează strada și nici nu se uită la mașina care arde. Deocamdată nu se cunosc informații potrivit cărora acest bărbat ar fi fost identificat. În același imagini apar alte două persoane care fac poze și se uită la mașină, probabil din curiozitate. Polițiștii nu au anunțat încă un eventual suspect în acest caz. Un alt lucru important pentru ancheta care se află în derulare este traseul afaceristului înainte de tragedie. Ioan Crișan și-ar fi dus autoturismul la un service din Arad, altul decât cel la care obișnuia să meargă. Cu toate acestea, patronul atelierului auto susține că nu știe ca afaceristul să fi venit la el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel