EURO 2016 pe DOLCE SPORT: Reacția lui Valentin Jucan: Un nou eșec al TVR, nicio noutate

Valentin Jucan, membru CNA, susține că TVR a înregistrat un nou eșec prin pierderea drepturilor de difuzare a Euro 2016 și îi cere lui Stelian Tănase să conteste legalitatea exclusivității difuzării campionatului, în condițiile în care Dolce Sport nu poate asigura difuzarea Campionatului European către minim 70% din populația recenzată a României, așa cum prevede legea.

”În calitate de membru al Consiliului Național al Audiovizualului, garant al interesului public, constat faptul că exclusivitatea difuzării Campionatului european de fotbal din 2016 va afecta majoritatea publicului din România prin faptul că acesta nu va avea acces la transmisiunea meciurilor.

În fapt, postul de televiziune Dolce Sport, prin rețeaua Telekom, nu poate asigura difuzarea campionatului către minim 70% din populația recenzată a României, conform Hotărârii Guvernului României numărul 47 din 2003.

Legea audiovizualului numărul 504 din 2002, articolul 21 prevede faptul că "evenimentele de importanță majoră pot fi difuzate în exclusivitate numai dacă difuzarea nu privează o parte importantă a publicului din România de posibilitatea de a le urmări în direct sau în transmisiune decalată în cadrul unui serviciu de programe cu acces liber". De asemenea, același articol prevede faptul că "lista evenimentelor considerate de importanță majoră se stabilește prin hotărâre de Guvern". Campionatul european de fotbal este parte a acestei liste stabilită prin Hotărârea Guvernului României numărul 47 din 2003.

Faptul că postul public de televiziune - TVR, sub conducerea lui Stelian Tănase, a înregistrat un nou eșec în respectarea obligațiilor pe care le are față de populație, prin pierderea drepturilor de difuzare a Euro2016, nu este o noutate.

Îi solicit public domnului Stelian Tănase să conteste, la rându-i, legalitatea exclusivității difuzării campionatului, ținând cont de prevederile legale enunțate. De asemenea îi solicit să ceară sprijin Guvernului României în vederea respectării interesului public de către TVR, acesta fiind singurul post de televiziune care poate să acopere procentul de populație stabilit prin Lege”, scrie Valentin Jucan într-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI: EURO 2016, pe DOLCE SPORT: Reacția lui Stelian Tănase după ce TVR a pierdut exclusivitatea pe meciuri

Campionatul European de Fotbal din 2016 va putea fi urmărit integral pe Dolce Sport, toate cele 51 de meciuri urmând să fie transmise în direct pe canalele televiziunii deţinute de Telekom Romania. Dolce Sport a anunțat că 28 dintre cele 51 de partide vor fi transmise în exclusivitate. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu restul de 23 de meciuri.

Cele mai bune 24 de echipe naționale ale Continentului se vor întâlni la Campionatul European din Franţa, între 10 iunie și 10 iulie.

EURO 2016, cu România, dar fără români printre privitori?

În contextul zvonurilor care au pus sub semnul întrebării capacitatea Televiziunii Naționale de a achiziţiona drepturile TV pentru EURO 2016, Dolce Sport a anunțat, luni, că va transmite integral Turneul Final din Franța. Nu mai puțin de 28 dintre cele 51 de partide vor fi difuzate în exclusivitate de canalele televiziunii deținute de Telekom România.

Rămâne de văzut dacă restul de 23 de meciuri vor fi transmite "în paralel" cu TVR, sau milioane de români nu vor putea urmări niciun meci de la EURO 2016, competiție la care va lua parte aproape sigur și naționala pregătită de Anghel Iordănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel