EURO 2016: Germania - Franța. LIVE SCORE

Germania, campioana mondială, va înfrunta Franța, joi, de la orele 22,00, în semifinalele EURO 2016, cu gândul la reeditarea performanței sale din anii 70, când a deținut în același timp titlul european și pe cel mondial, performanță reușită ulterior și de Spania.

LIVE SCORE: 

Scor final 0-2. Franța merge în finală cu Portugalia. Germania, campioana mondială, este eliminată din competiție. 

0-2 în minutul 72. Antoine Griezmann a înscris și al doilea gol. 

0-1 în minutul 47, în prima repriză. Bastian Schweinsteiger (Germania) a atins balonul cu mâna. Franța a primit penalty, executat de Antoine Griezmann, care a înscris în partea stângă a porții. A fost ultima fază a primei reprize. 

Meciul a început. 

Franța a avut prima ocazie în minutul 7. Antoine Griezmann (Franţa) a primit o pasă precisă în interiorul careului și a trimis un şut spre colţul drept de jos, dar i-au fost corect ghicite intenţiile şi șutul a fost respins. Este 0-0 după primul sfert de oră. 

Franța, cotată printre favorite încă dinaintea competiției, a arătat o creștere în joc de la meci la meci, iar vedetele sale au ieșit rând pe rând la rampă, făcând diferența în momentele cheie.

Franța nu a învins Germania la un turneu final în ultimele trei confruntări, cel mai recent succes al Germaniei fiind în sferturile CM 2014, cu 1-0. Ultima partidă dintre cele două echipe a avut loc pe 13 noiembrie anul trecut, meci umbrit de atentatele teroriste de la Paris, Le Bleus câștigând atunci pe Stade de France cu 2-0 în meci amical, goluri marcate de Olivier Giroud și André-Pierre Gignac.

Germania e neînvinsă de șase meciuri (patru victorii, două egaluri), dintre care cinci la EURO 2016, primind un singur gol în acesta, din penalty (cu Italia, în sferturi). Mannschaft participă la al 12-lea său turneu final consecutiv de Campionat European, câștigând trofeul în 1972, 1980 și 1996, fiind în alte trei rânduri finalistă.

[citeste si]

Franța e neînvinsă de nouă jocuri (8 victorii, un egal), ultimul eșec datând din noiembrie anul trecut, 0-2 cu Anglia (amical). Francezii au jucat la Marsilia și în semifinalele ediției din 1984, învingând Portugalia cu 3-2 atunci. Les Bleus sunt una dintre cele trei echipe care au câștigat competiția din postura de gazde (1984), alături de Spania (1964) și Italia (1968).

În meciul de pe Stade Velodrome, selecționerul german Joachim Loew nu va putea conta în mod cert pe trei oameni de bază, fundașul Mats Hummels (suspendat), mijlocașul Sami Khedira și atacantul Mario Gomez (ambii accidentați). În schimb, mijlocașul Bastian Schweinsteiger, incert mai multă vreme, s-a antrenat normal miercuri și ar urma să fie titularizat în meciul de joi.

Meciul va fi arbitrat de italianul Nicola Rizzoli, care a mai condus trei meciuri la EURO 2016, printre care și unul al Franței: Anglia — Rusia (1-1), Portugalia — Austria (0-0) și Franța — Irlanda (2-1).

Echipele probabile pentru meciul programat joi, de la ora 22,00 (ora României), pe Stade Velodrome din Marsilia:

Germania: Neuer — Kimmich, Boateng, Hoewedes, Hector — Kroos, Schweinsteiger; Draxler, Ozil — Goetze — Muller.

Franța: Lloris — Sagna, Rami (Umtiti), Koscielny, Evra — Pogba, Matuidi — Sissoko, Griezmann, Payet — Giroud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel