Emmanuel Macron a ajuns în România. Primele imagini cu președintele Franței

Emmanuel Macron, președintele Franței, a ajuns în România.

Macron ar urma să se cazeze la un hotel din Mamaia care ar fi fost închiriat în întregime, potrivit Antena 3.

8:15: Macron salută militarii francezi de la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu. El va lua masa cu aceștia și va discuta cu ei în această seară.

8:00 - Macron coboară din avion şi este întâmpinat de prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă şi alte oficialităţi 

19:40 - Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a aterizat pe aeroportul "Mihail Kogălniceanu" din judeţul Constanţa, cu o întârziere de 40 de minute față de ora programată

Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron vor avea convorbiri oficiale şi se vor întâlni cu militarii români, francezi şi din celelalte ţări aliate care se află pe teritoriul României în cadrul efortului aliat de întărire a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, în contextul deteriorării situaţiei de securitate din cauza agresiunii ilegale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

"Vizita preşedintelui Franţei are loc pe fondul unui dialog politic bilateral intens şi în cadrul amplu oferit de Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări, precum şi de cooperarea strânsă în plan european şi internaţional. La acestea se adaugă şi decizia recentă a Franţei de a fi naţiune-cadru pentru Grupul de luptă aliat din ţara noastră şi de a participa cu trupe la acesta", informează Administraţia Prezidenţială.

Franţa, mobilizată pentru apărarea frontierelor NATO şi UE

Franţa este mobilizată pentru protejarea frontierelor Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene, a declarat preşedintele Emmanuel Macron, marţi după-amiază, înaintea vizitei în România. "Voi ajunge în această seară în România pentru a-i susţine, în numele cetăţenilor, pe militarii francezi detaşaţi acolo de câteva luni. (...) Franţa este prezentă de câteva luni, este mobilizată, în cadrul NATO, pentru a proteja frontierele noastre în estul Uniunii Europene, pentru a evita extinderea războiului care are loc acum în Ucraina", a declarat Emmanul Macron într-un discurs rostit la aeroport, înainte de a pleca spre România. "Este vorba de un moment istoric şi trăim vremuri istorice", le-a transmis Emmanuel Macron cetăţenilor francezi, în contextul scrutinului legislativ din Franţa, al cărui tur secund este programat duminică.

"Franţa a făcut tot posibilul pentru evitarea războiului din Ucraina. Împreună cu Europa, depunem eforturi pentru evitarea dezordinii. Dezordine geopolitică - este vorba de un război de înaltă intensitate pe continentul nostru, o putere nucleară, dezordine economică, este o dereglare a economiei mondiale, cu o ameninţare pentru lunile următoare, printre altele cu o criză alimentară la sud şi la est de Marea Mediterană, dezordine în viaţa noastră de zi cu zi, întrucât în pofida măsurilor excepţionale aplicate de Guvern, plătiţi deja foarte mult pentru gaz, pentru benzină, pentru utilităţi, iar lunile următoare vor fi dificile", a adăugat Macron, subliniind că alegătorii au de luat o decizie "crucială" în al doilea tur de scrutin parlamentar.

*ştire în curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel