Elisabeta Lipă justifică interzicerea imnului României

Sursă: www.libertatea.ro
Sursă: www.libertatea.ro

Elisabeta Lipă a rupt tăcerea în scandalul imnului național și spune că legea nu permite intonarea imnului în competițiile interne, însă, în continuare, păstrează tăcerea cu privire la intonarea imnului Ținutului Secuiesc.

Lipă a răspuns astfel criticilor venite după adresa MTS de zilele trecute prin care federațiilor sportive li s-a pus în vedere să respecte Hotărârea de Guvern nr. 1157/2001, care reglementează normele privind obligația intonării imnului național.

"Doresc să mă adresez suporterilor, care și-au manifestat nemulțumiri cu privire la adresa emisă de MTS, cu nr. 377/13.01.2016, cu câteva precizări, față de un subiect care suscită interes și care, consider eu, nu a fost înțeles și din cauza unei prevederi din regulamentul Federației Române de Baschet, clar în contradicție cu legea. Nu a fost un ordin de ministru, cum s-a speculat, nu s-a constituit în vreo amenințare sau jignire la adresa cuiva", a afirmat Lipă.

Elisabeta Lipă, scandal uriaș: A interzis imnul național! Se cere demisia

Ministrul a explicat că niciodată în cariera sa sportivă nu a fost intonat imnul la competițiile interne la care a participat.

"Nu cred că există vreo persoană în această țară, și cu atât mai mult cei aflați pe lista mea de prieteni, care să creadă vreun moment că eu, Elisabeta Lipă, dovedesc lipsă de respect față de imnul național al României. Pentru mine nu există acorduri mai frumoase decât cele ale imnului. Mi s-a cântat de cinci ori pe podiumul olimpic și l-am ascultat de fiecare dată cu ochii în lacrimi, cu emoție, mândrie și bucurie în suflet. Și acum lăcrimez când aud Deșteaptă-te, române!. Nu știu dacă e relevant, dar nu mi s-a cântat niciodată imnul la vreo competiție națională și am câștigat 25 de titluri de campioană națională în carieră. Nici în deschiderea meciurilor din campionatul intern, la fotbal, handbal, volei, rugby, polo și alte discipline NU se intonează imnul național, deoarece nu este permis de legislația în vigoare în România. Nu am făcut altceva decât să respect și să aplic Legea în România în spiritul Constituției pe care am jurat la învestire, în onoranta funcție de ministru. Atât!", a precizat Lipă pe site-ul ce socializare citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel