Elena Udrea, declarații explozive în Parlament: Pe cine vizează procurorii

Deputatul Elena Udrea a susținut miercuri un discurs în Parlament, înainte ca aleșii să voteze cererile DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale, a reținerii și arestării fostului ministru.

În discursul susținut în plenul Camerei Deputaților, Elena Udrea a afirmat că se încearcă dărâmarea Guvernului și a președintelui Senatului cu ajutorul procurorilor.

”Suntem singura țară din Europa unde primul-ministru în funcție a fost pus sub acuzare. Nu contest motivele acuzării, pentru că nu cunosc detaliile dosarului. Ba, mai mult, ca om politic, de multe ori m-am referit în ultimii cinci-șase ani la relația de avocat al dlui Ponta cu Turceni și Rovinari. Dar punerea sub acuzare a primului-ministru în timpul exercitării funcției, pentru fapte vechi de șapte-opt ani, pe care, așa cum am spus, mulți dintre cei care i-am fost adversari lui Victor Ponta le-am folosit în lupta electorală, deci erau general cunoscute, arată că justiția, în general, și DNA-ul, în special, se amestecă în lupta politică, sacrificând chiar imaginea României. 

[citeste si]

Este evident că se încearcă schimbarea Guvernului Ponta prin folosirea procurorului. Opoziția, cea care are dreptul să-și dorească să formeze Guvernul, cu atât mai mult cu cât a și câștigat alegerile prezidențiale din toamna trecută, nu ar trebui să accepte să preia puterea prin astfel de manevre, pentru că, odată distrus jocul democratic, acum în folosul lor, mâine li se va întâmpla la fel, când sistemul va considera că nu sunt suficienți de obedienți și că trebuie schimbați. În democrație, guvernările se schimbă prin vot popular, ori prin moțiune de cenzură în Parlament, nu prin intermediul instituțiilor de forță ale statului.

La fel, se încearcă schimbarea celui de-al doilea om în stat, președintele Senatului, pe care nu cred că mă puteți bănui că vreau să-l apăr, ori că-l simpatizez în mod deosebit. Celor care cred că sunt parteneri cu sistemul și că abuzurile lui le vor profita, de la putere sau de la opoziție, le spun să nu se păcălească și să nu sacrifice democrația și, în consecință, țara, de dragul planurilor politice proprii. Sunt, astăzi, doar unelte care vor fi aruncate când nu vor mai fi folositoare”, a declarat Elena Udrea, înainte ca deputații să voteze cererile DNA care o privesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel