Egan Bernal, câştigătorul Turului Franţei, a survolat localitatea natală din Columbia cu elicopterul

Câştigătorul Turului ciclist al Franţei 2019, columbianul Egan Bernal, a sosit luni pe aeroportul internaţional El Dorado, din Bogota, şi s-a îmbarcat la bordul unui elicopter care l-a transportat la Zipaquira, localitatea sa natală, unde miercuri va avea loc o ceremonie în onoarea sa, informează agenţia spaniolă EFE.

Bernal a publicat o înregistrare video pe contul său de Instagram de la bordul unui elicopter la Zipaquira, localitate situată la aproximativ 45 km de Bogota, considerată patrimoniu istoric, cultural şi religios al Columbiei.

Alături de el s-a aflat şi logodnica sa, Xiomara Guerrero, care este şi ea ciclistă profesionistă şi l-a însoţit la toate competiţiile la care a luat parte.

La sosirea sa pe aeroportul din Bogota, Bernal (Ineos) a fost primit de personalul aeroportului în cadrul unei ceremonii.

Comunitatea din Zipaquira, autorităţile locale şi Federaţia columbiană de ciclism i-au pregătit o ceremonie lui Bernal în Piaţa Los Comuneros, în semn de omagiu pentru primul ciclist columbian care a câştigat Turul Franţei, cea mai importantă cursă ciclistă pe etape din lume.

Ciclistul columbian Egan Bernal (Ineos) a câştigat ediţia cu numărul 106 a Turului Franţei, devenind primul columbian câştigător al acestei competiţii şi, la vârsta de 22 de ani, cel mai tânăr învingător de după război.

În 2016, Bernal câştiga Turul Bihorului, iar un an mai târziu se impunea în Turul Sibiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel