Ediţia aniversară a FITCA aduce 13 spectacole, cu actori din trei ţări

Cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic Arad (FITCA) are loc, începând de sâmbătă, până în 18 noiembrie, la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din municipiu, unde zece trupe de actori din ţară vor prezenta, în total, 13 spectacole şi două concerte.

Directorul Teatrului Clasic "Ioan Slavici" Arad, Bogdan Costea, a declarat, pentru AGERPRES, că selecţia FITCA 2019 este una foarte reuşită, "demnă de un moment aniversar", fiind realizată de criticul de teatru Maria Zărnescu.

"Se vor putea regăsi pe scena teatrului arădean actori cunoscuţi de la teatre din Bucureşti şi din ţară. Printre aceştia se numără Florin Piersic Jr., Mihai Bendeac, Marcel Iureş sau Lucian Ionescu. Sunt motive de sărbătoare teatrală, pentru că s-a reuşit o selecţie de spectacole deosebit de valoroasă", a spus Costea.

Festivalul aduce la Arad actori de la teatre din ţară şi din Ungaria şi Serbia, între care Teatrul ACT Bucureşti, Teatrul de Comedie, Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul Excelsior, Teatrul Mic, Teatrul "Fani Tardini" Galaţi, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ sau Teatrul "Toma Caragiu" Ploieşti.

FITCA 2019 se deschide, sâmbătă, la ora 19,00, cu o premieră - "Scufiţa Verde", în regia lui Ştefan Lupu. Povestea tratează teme esenţiale, precum cea a morţii sau a sexualităţii.

Printre celelalte spectacole programate în cadrul festivalului se numără "Căsătoria", de N.V. Gogol, regia Alexandru Mâzgăreanu, "Colivia cu nebune", de Jean Poiret, versiunea scenică şi direcţia de scenă Victor Ioan Frunză, "Fata morgana", de Dumitru Solomon, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză, "Legături primejdioase", după romanul lui Choderlos de Laclos, regia Cristi Juncu, "Salba dracului", după texte de Vasile Alecsandri, regia şi scenografia Alexandru Dabija, "Steaua fără nume", spectacol nonverbal după piesa lui Mihail Sebastian, regia Alexandru Mâzgăreanu. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel