Ședință la Senat. Călin Popescu Tăriceanu ar fi refuzat să semneze hotărârea pentru Dan Șova

În urma celei de-a treia cereri a procurorilor DNA în cazul lui Dan Șova către Senat, Călin Popescu Tăriceanu urma să semneze, marți, și să trimită la Monitorul Oficial o Hotărâre datată în 25 martie, prin care să ateste votul din Senat în cazul lui Dan Șova. 

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți, că "Parlamentul începe să împartă suveranitatea în privința misiunii sale legiutoare cu CCR, care ia decizii obligatorii pentru Parlament". 

Membrii Biroului Permanent au hotărât, luni, să fie votat în Plenul Senatului un proiect de hotărâre care să ateste rezultatul votului din 25 martie în cazul lui Dan Şova. Plenul a refuzat să dea un vot în 20 aprilie pe o hotărâre din 25 martie și l-a mandatat pe Călin Popescu Tăriceanu să scrie și să semneze documentul, pe care să-l trimită la Monitorul Oficial. Membrii opoziţiei l-au acuzat pe Călin Popescu Tăriceanu că refuză să-şi asume responsabilitatea.

"În 25 martie a fost votată cererea de încuviințare a reținerii și arestării, nu o hotărâre a Senatului, care să ateste rezultatul votului. Senatul adoptă hotărâri nu înseamnă că adoptă președintele, ci plenul prin votul lui", spunea Călin Popescu Tăriceanu, luni, după a treia cerere a procurorilor anticorupție în cazul senatorului Dan Șova. 

Potrivit unor surse ale Antenei 3, ședința de urgență de la Senat are loc în condițiile în care Călin Popescu Tăriceanu ar fi refuzat să semneze hotărârea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel