Dragnea şi Tăriceanu, întrevedere cu delegaţiile din Republica Moldova

Camera Deputatilor
Camera Deputatilor

Preşedinţii Parlamentului, Liviu dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au avut întrevedere cu delegaţiile din Republica Moldova.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au avut marţi o întrevedere bilaterală comună cu delegaţia condusă de preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, şi delegaţia Guvernului Republicii Moldova, condusă de Iurie Leancă, viceprim-ministru pentru integrare europeană.

'Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului de la Bucureşti au salutat contextul în care a avut loc această întrevedere - marcarea Centenarului de la adoptarea, la 27 martie 2018, a Actului Unirii de către Sfatul Ţării de la Chişinău. Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că România respinge cu fermitate orice încercare de distorsionare a semnificaţiei Actului Unirii, Unirea de la 27 martie 1918 fiind rezultatul voinţei şi deciziei românilor din Basarabia, înfăptuită prin voinţa comună cu românii din Regat, în cel mai favorabil moment istoric după prăbuşirea imperiilor asupritoare. Totodată, a menţionat că istoria, limba şi cultura română sunt parte a patrimoniului de valori europene, iar integrarea europeană a Republicii Moldova va încununa revenirea ei în acest spaţiu de valori comune', se arată într-un comunicat al Senatului.

Potrivit sursei citate, preşedintele Camerei a afirmat că Republica Moldova reprezintă o prioritate constantă pentru România, iar dezvoltarea acestei relaţii este un subiect asupra căruia există un consens general, la nivelul întregii clase politice şi al societăţii româneşti. El a exprimat încă o dată dorinţa de unire a celor două ţări şi de afirmare în istorie ca o naţiune liberă, unită şi prosperă.

[citeste si]

Întrevederea a fost precedată de şedinţa comună solemnă dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, care a avut loc la Palatul Parlamentului, la care cele două delegaţii din Republica Moldova au fost invitate să ia parte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel